שלום לכולם.
הנושא מיועד למבשלים במערכת HERMS.
המערכת מכילה בשלב המאש כ - 20 ליטר מים בצידנית ועוד 30 ליטר מים בסיר המים החמים (HLT). למי שלא מכיר מערכת HERMS, המים שבצידנית זורמים דרך צינור שעובר בתוך ה HLT (מחליף חום) והשליטה על הטמפרטורה נעשית על ידי חימום ה HLT.
סה"כ יש 50 ליטר מים במערכת בתחילת הבישול. אני רוצה לחשב את טמפרטורת הכנסת הגרעינים:
כמות גרעינים: 7 קילוגרם.
טמפרטורת גרעינים: 20 מעלות.
טמפרטורת מטרה למאש: 67 מעלות.
לפי מחשבון Strike temprature אני מקבל:
עבור כל המים במערכת (50 ליטר): טמפרטורת המים צריכה להיות 69.7 מעלות.
עבור המים בצידנית בלבד (20 ליטר): טמפרטורת המים צריכה להיות 73.9 מעלות.
אופן הוספת הגרעינים: כיבוי משאבת הסחרור, הוספת הגרעינים, ערבוב טוב של הגרעינים עד שאין גושים, הפעלת משאבת הסחרור. כל התהליך לוקח בערך 5 דקות או קצת פחות.
תיאור שני מקרים:
1. כאשר אני מכוון את טמפרטורת המים רק לפי הכמות שבצידנית, כלומר 20 ליטר מים בטמפרטורה של 73.9 מעלות, אז מיד בסיום הוספת הגרעינים טמפרטורת המאש עומדת על 67 מעלות כמו שרצינו, אך לאחר הפעלת משאבת הסחרור, כל 30 הליטר שב HLT בטמפרטורה של 73.9 מעלות ותוך כ-10 דקות כל המאש מגיע לטמפרטורה של 70 מעלות!!
2. כאשר אני מכוון את טמפרטורת המים לפי כל הכמות שבמערכת, כלומר 50 ליטר בטמפרטורה של 69.7 מעלות, אז מיד בסיום הוספת הגרעינים טמפרטורת המאש עומדת על 63.5 מעלות, אך לאחר הפעלת משאבת הסחרור, כאשר המים שב HLT בטמפרטורה של 69.7 מעלות, המערכת מתייצבת על 68 מעלות ולוקח לה כ 20 דקות להתקרר חזרה ל 67 מעלות.
הדרך בה אני עובד היא, הכנסת רק 18 ליטר מים לצידנית (במקום 20 ליטר), חימום המים במערכת ל 67 מעלות. בשלב הכנסת הגרעינים, אני מכבה את משאבת הסחרור, מוסיף כ 2 ליטר מים רותחים לצידנית מה שמעלה את הטמפרטורה בצידנית ל 73.9 מעלות. מכניס את הגרעינים ומערבב. המאש עכשיו בטמפרטורה של 67 מעלות, ואז מפעיל את משאבת הסחרור מחדש.
מסקנות/שאלות:
לדעתי זהו אחד החסרונות הגדולים שבמערכת HERMS, זה יוצר גם בעיות אם רוצים לעשות Step mash. אני אישית התחלתי בתכנון מערכת RIMS במקום מערכת HERMS.
האם יש למישהו הצעה טובה יותר לעבודה עם מערכת HERMS?