לאחרונה (4-5 בצ'ים) אני מרטיב את השמרים (דה-הידרציה) שמתי לב שבתהליך זה התסיסה לא מתחילה סוערת כמו בזריעת שמרים יבשים. האם זה מקרי או שיש דברים בגו? אם כן, אודה להסבר "מדעי".
שאלה בקשר לתסיסה
1. האם אתה מתסיס במקרר מבוקר טמפרטורה ויודע להגיד שבשני המקרים (שמרים יבשים/מורטבים) טמפרטורת הבירה במהלך התסיסה הייתה זהה?
אם התשובה היא לא אז יכול להיות שהתסיסה פחות סוערת פשוט כי לאחרונה קר יותר..
2. האם מדובר בשמרים מאותו זן?
זנים שונים מתנהגים אחרת.
תודה זהר
1. כן
2. ברוב המקרים כן. במקרה אחד מזן אחר.
קררררררר...
ובמיחד בלילות.
תפנק את התסיסה בסדין חשמלי...
נראה לי זה קשור לטמפ תסיסה וטמפ הזריעה
למרות שתסיסה רגוע עדיפה על תסיסה סוערת לא או שאני טועה.
עניין של טעם (וטעמי לוואי).
תסיסה סוערת וחמה יותר אלכוהול גבוה, יותר אסטרים ויותר פנולים - טעמי לוואי חיוביים כשליליים.
תסיסה רגועה- טעמים מתונים יחסית, פחות טעמי לוואי חיוביים כשליליים.
יותר אלכוהול גבוה - יותר כאבי ראש למחרת בבוקר.
כאב ראש או לא, נועם, תן אלכוהול גבוה ובירה כבדה ואני חי בשלום עם כאב הראש
תודה תומר,
הנה השבת לשאלה. כלומר, אין עדיף. שאלה של טעם. מה אתה עצמך מעדיף? לפי התשובה שלך, אני כנראה מעדיף תסיסה סוערת יותר
תודה ניר
אכן נראה שזו הסיבה למרות שהעקביות באופי התסיסה מאז התחלתי בדה הידרציה מעוררת שאלות. האם תסיסה רגועה עדיפה על תסיסה סוערת? למה ?
תודה אלון
את הבצ' הנוכחי אני מתסיס מחוץ למקרר. הטמפ' בחדר לא עולה על 19 מעלות (ובלילות אף פחות, כמובן. אם כי לא התססתי בלילות הקרים מאד שעברו). האחרים במקרר 19-20 מעלות בהתאם למתכון (כשבחוץ חם יותר, כמובן).
האם לדעתך כדאי לחמם את התסיסה למרות שעל פניו (קצף וכו') נראה שזה עובד (היום היום השני)?
לפי מיטב ידיעתי, יש חשיבות ליציבות הטמפרטורה של התסיסה, אף יותר מהטמפרטורה עצמה.
לכן, אני הייתי מעדיף להשאיר את מיכל התסיסה במקרר, שיבודד מפני תנודות טמפרטורה בין היום והלילה.
מה שעוד יותר עדיף, זה ליצור אפשרות לחימום חלל המקרר, למשל ע"י שימוש בבקר שיש לו שתי יציאות, לקירור ולחימום, לחבר נורת להט ליציאת החימום, ולהניח בתוך המקרר.
להיזהר שהנורה לא תיגע בדופן המקרר או במיכל התסיסה.
רק למען הסדר הטוב - הרטבת השמרים זה הידרציה. דה-הידרציה פירושה יבוש.
תודה רוני
צודק לגמרי בעניין הדה-הידרציה. טעות מטומטמת שלי. לגבי השאר במקרר שלי בשלב זה יש רק אפשרות קירור שבמים קרים אלה היא כמובן מיותרת. הטמפרטרה בחדר בו מונח מיכל התסיסה היא די אחידה נעה בימים אלה בין 16 ל-19 מעלות .
מה שרוני אמר...
אני כדי לשמור על טמפרטורה אחידה בתסיסה קניתי אמבט פלסטיק ותרמוסטט של אקווריום
אני ממלא את האמבט במים, שם בתוכו את המיכל תסיסה (דלי של 20 ליטר) ומחמם את התרמוטט לטמפרטורה הרצויה