שאלה בקשר לתסיסה

16 תגובות [לתגובה האחרונה]
brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לאחרונה (4-5 בצ'ים) אני מרטיב את השמרים (דה-הידרציה) שמתי לב שבתהליך זה התסיסה לא מתחילה סוערת כמו בזריעת שמרים יבשים. האם זה מקרי או שיש דברים בגו? אם כן, אודה להסבר "מדעי".

אדי סער
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/03/2013

1. האם אתה מתסיס במקרר מבוקר טמפרטורה ויודע להגיד שבשני המקרים (שמרים יבשים/מורטבים) טמפרטורת הבירה במהלך התסיסה הייתה זהה? 

אם התשובה היא לא אז יכול להיות שהתסיסה פחות סוערת פשוט כי לאחרונה קר יותר..

2. האם מדובר בשמרים מאותו זן?

זנים שונים מתנהגים אחרת.

 

מיכל תסיסה ריק הוא מיכל תסיסה עצוב.

brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תודה זהר

1. כן

2. ברוב המקרים כן. במקרה אחד מזן אחר.

 

אדי סער
אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

קררררררר...

ובמיחד בלילות.

תפנק את התסיסה בסדין חשמלי...


ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

נראה לי זה קשור לטמפ תסיסה וטמפ הזריעה

למרות שתסיסה רגוע עדיפה על תסיסה סוערת לא או שאני טועה.

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

עניין של טעם (וטעמי לוואי).

תסיסה סוערת וחמה יותר אלכוהול גבוה, יותר אסטרים ויותר פנולים - טעמי לוואי חיוביים כשליליים.

תסיסה רגועה- טעמים מתונים יחסית, פחות טעמי לוואי חיוביים כשליליים.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יותר אלכוהול גבוה - יותר כאבי ראש למחרת בבוקר.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כאב ראש או לא, נועם, תן אלכוהול גבוה ובירה כבדה ואני חי בשלום עם כאב הראש Laughing

אדי סער
brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תודה תומר,

הנה השבת לשאלה. כלומר, אין עדיף. שאלה של טעם. מה אתה עצמך מעדיף? לפי התשובה שלך, אני כנראה מעדיף תסיסה סוערת יותרSmile

אדי סער
brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תודה ניר

אכן נראה שזו הסיבה למרות שהעקביות באופי התסיסה מאז התחלתי בדה הידרציה מעוררת שאלות. האם תסיסה רגועה עדיפה על תסיסה סוערת? למה ?

 

אדי סער
brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תודה אלון

את הבצ' הנוכחי אני מתסיס מחוץ למקרר. הטמפ' בחדר לא עולה על 19 מעלות (ובלילות אף פחות, כמובן. אם כי לא התססתי בלילות הקרים מאד שעברו). האחרים במקרר 19-20 מעלות בהתאם למתכון (כשבחוץ חם יותר, כמובן).

האם לדעתך כדאי לחמם את התסיסה למרות שעל פניו (קצף וכו') נראה שזה עובד (היום היום השני)?

אדי סער
רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

לפי מיטב ידיעתי, יש חשיבות ליציבות הטמפרטורה של התסיסה, אף יותר מהטמפרטורה עצמה.

לכן, אני הייתי מעדיף להשאיר את מיכל התסיסה במקרר, שיבודד מפני תנודות טמפרטורה בין היום והלילה.

מה שעוד יותר עדיף, זה ליצור אפשרות לחימום חלל המקרר, למשל ע"י שימוש בבקר שיש לו שתי יציאות, לקירור ולחימום, לחבר נורת להט ליציאת החימום, ולהניח בתוך המקרר.

להיזהר שהנורה לא תיגע בדופן המקרר או במיכל התסיסה.

 

רק למען הסדר הטוב - הרטבת השמרים זה הידרציה. דה-הידרציה פירושה יבוש.

 

brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תודה רוני

צודק לגמרי בעניין הדה-הידרציה. טעות מטומטמת שלי. לגבי השאר במקרר שלי בשלב  זה יש רק אפשרות קירור שבמים קרים אלה היא כמובן מיותרת. הטמפרטרה בחדר בו מונח מיכל התסיסה היא די אחידה נעה בימים אלה בין 16 ל-19 מעלות .

אדי סער
אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

מה שרוני אמר...


Location

קדימה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/26/2014

אני כדי לשמור על טמפרטורה אחידה בתסיסה קניתי אמבט פלסטיק ותרמוסטט של אקווריום

אני ממלא את האמבט במים, שם בתוכו את המיכל תסיסה (דלי של 20 ליטר) ומחמם את התרמוטט לטמפרטורה הרצויה

מבשלת ביריון - אורן's picture

Location

יהושוע בן נון 24
ראש העין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/20/2013

יפה, רעיון מעולה! זאת אהבה 3>

brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תודה יובל

יופי של רעיון!

אדי סער