בישול IPA חזקה (מאד).

5 תגובות [לתגובה האחרונה]
Gil's picture
Gil
Offline

Location

גן יאשיה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/05/2011

שלום לכולם.

קראתי כאן : http://www.homebrewchef.com/120minuteIPArecipe.html על IPA גדולה מאד. בזמן ההתססה מכניסים כל יום תוספת של דקסטרוז. מישהו הבין איך מתבצעת ההוספה? הבנתי שמוציאים ליטר מההתססה מערבבים עם הדקסטרוז החדש ואז שופכים חזרה. האם מרתיחים? איך מחטאים?

תודה.

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

הוא לא מחטא, אולי הוא בונה על זה שהדקסטרוז לא יכניס לו זיהומים. אפשר לחטא במים רותחים למשך 15 דקות ואז להוסיף למיכל התסיסה.

מעבר לכך המתכון לא נראה לי כל כך, 21% זה מלא לבירה. יצא לי לטעום בירות של 18% וזה היה מוגזם. עצה שלי - תלך על מתכון סטנדרטי של אימפריאל IPA.

Gil's picture
Gil
Offline

Location

גן יאשיה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/05/2011

לא התכוונתי להגיע ל 20% אלכוהול ולא לעשות את מה שהוא עשה. אני עדיין לא במצב שיש לי זמן להוסיף דקסטרוז פעמיים ביום במשך שבועיים. אבל אני רוצה לעשות משהו דומה. 

ניראה לי שאני לא אסמוך על זה שאין זיהום מדסטרוז באבקה, אני אוציא ליטר מהתירוש , יערבב עם דקסטרוז, ארתיח, אצנן, ואז אחזיר לתירוש. אני יעשה את זה פעם ביום (זה מה שיתאפשר) במשך לא יותר מארבעה חמישה ימים , לפי תכנון מוקדם של מתכון.

אם למישהו יש הצעה טובה איך להוסיף דקטרוז בצורה נוחה ללא זיהומים שיגיב בבקשה.

תמיר באני's picture

Location

בת-ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/22/2013

אתה רוצה להרתיח 5 ליטר מהבירה התוססת שלך?

 

תזכור שלרתיחה הזאת יש השלכות - הרג השמרים, אלכוהול, טעמים וכו'.

אני לא יודע איזו כמות של דקסטרוז אתה מתכוון להוסיף בכל פעימה, אך נראה לי שליטר נוזל בכל פעם זה הרבה יותר מדי.

אם אתה כבר מתעלל בחלק מהבירה, דאג שזה יהיה חלק קטן ככל האפשר.

 

מה כן ניתן לעשות - ליצור Rich Simple Syrup ע"י המסת סך כל הסוכר שתרצה להוסיף במהלך התסיסה במים ביחס של 2:1 לטובת הסוכר, הבאה לרתיחה, אחסון במיכל אטום ומחוטא והוספת הסירופ לבירה בפעימות יומיות.

תוכל לעשות זאת גם עם בירה מהתסיסה במקום המים, כך תרוויח מינימום בזבוז בירה או דילולה במים מיותרים.

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

נשמע מעניין, מאוד מעניין, אבל כמה עניינים - 

* צריך לבקבק בבקבוקים קטנים (100-200 מ"ל) זאת נשמעת בירה קשה לשתיה.

* כמו שאמרתם לחטא.

* בעיקר כי זה הולך להתיישן במשך לפחות שנתיים.

* בעיקר כי עם כזאת עבודה אתה מצפה לכמות עצומה כי זה לא משנה אם יצא לך 5 ל' או 100, זה סך הכל אותו זמן.

* אם בעבודה עסקינן, כדאי למבשל אותה כשאין לך עבודה.

מצפה לישועה ולטעום מהדבר ההזוי הזה...

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

היי גיל,

אני ממליץ לשמוע את הפודקאסט שמצורף למתכון. אמנם ארוך אבל יש בו המון מידע שלא מופיע במתכון.

אם אני זוכר נכון, הם העלו שם את האפשרות של סירופ סמיך כלא רלוונטית .בעיקר בגלל שהוא נופל ישר לקרקעית ולא ממש מתערבב עם התירוש. בכל מקרה.. בוודאות זוהי בירה מאוד מאוד מאתגרת של dogfish head - 120 minutes IPA.

הם גם משתמשים בשני סוגי שמרים להתססה כדי להגיע ליעד של האלכוהול ועוד כל מיני טריקים משוגעים. בקיצור.. מומלץ לשמוע את הפודקאסט לפני שאתה משקיע המון זמן וכסף במתכון הזה.

 

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform