הסיר החדש שלי
ההשקה בקרוב
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153892414858306&set=pcb.10153892415593306&type=1&theater
הסיר החדש שלי
ההשקה בקרוב
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153892414858306&set=pcb.10153892415593306&type=1&theater
תתחדש
זו עבודת יד שלך נכון?
כן, שלי...
תודה
זה פשוט פרס להיות הנדימן בתחום הזה
כל הכבוד
כל הכבוד ליכולות שלך אלון. לדעתי אתה יכול להתחרות ב http://www.speidels-braumeister.de/id-10-20-and-50-litre-braumeister.html
(זו המערכת שאני משתמש בה)
תתחדש!
איזה יופי
נראה מעולה אלון!
שאלה לגבי גוף החימום. לאן אתה מחבר אותו מבחינת חשמל? האם שקע 16A של המטבח (נניח זה של התנור) יחזיק גוף חימום כזה?
גוף החימום הוא 3000w
מתאים לשקע כח, 16a
בביתים מודרניים זה בדרך כלל שקעים של תנור חשמל, מקרר, מכונת כביסה וכוי
מקצועי ביותר!
רציתי לשאול, כמה ליטר מקסימום ניתן להוציא לתסיסה מסיר 50 ליטר לאחר בישול?
התשובות שקיבלתי לשאלה, עד היום, מגוונות...
בטוח שתהנה ממנו!
הי יהודה,
הסיר הזה שלי מתוכנן לייצר 40 ליטר בירה.
הסיבה שלא קיבלת תשובה ברורה זה כי אין כזו...
זה תלוי בכמה גורמים:
1. קצב אידוי - לכל סיר קצב אידוי משלו
לסיר הזה עוד לא בדקתי אבל אם אני זוכר נכון, בסיר שלי הקודם (דומה בפרמטרים לסיר החדש) זה היה 4 ליטר לשעה
זה חיבים להוסיף לכמות תרום רתיחה
2. הוט ברייק - זה שלב כאשר בתחילת הרתיחה התירוש מייצר קצף ויכול לגלוש מעבר לסיר (הסבר מופשט בהחלט...)
לכן חייבים להשאיר לזה מקום בסיר.
אם הסיר הזה מלא ב 50 ליטר נזל, נשאר עוד כ-5 ליטר עד הקצה
יש גם כל מיני טכניקות להקטין את הגלישה אבל הוטברייק זה שלב חשוב
3. בנוסף יש גם את העניין הוצאת תירוש מהסיר בתום הבישול.
בתמונות חסרים עוד שני אביזרים - אחד מהם אביזר היניקה המאפשר להוציא את התירוש כמעט עד הטיפה האחרונה
והשני מסך למשקעים של חלבונים וכשות (פטנט שלי) אשר מאפשר להשאיר כמעט את כל המשקעים בסיר...
אלון
הבנתי... תודה על התשובה המפורטת!
אני חושב שהנקודה העיקרית היא ש הסיר הוא 55 ליטר בפועל מה שמאפשר לך להרתיח בביטחון (יחסית..) 46 ליטר נוזל.
פחות אידוי ואתה עומד על 40 ליטר..
בסיר 50 ליטר קיבולת למעשה אם אני מבין נכון צריך לכוון ל 35 ליטר ולא למעלה מזה..
אני לא בטוח שאתה צודק
הסיר הקודם שלי היה 48 מקסימום, אולי 50, לא יותר
הצלחתי להוציא ממנו שתי חביות קורני שזה 40 ליטר בירה
נכון, עם הסיר 55 ליטר זה נוח יותר, אבל גם מ 50 אפשר להוציא 40, אם כי קצת טריקי...
אני הוספתי גם בקרה לרתיחה, כלומר בזמן הספארג' אני כבר מתחיל לחמם את התירוש אבל לא מעבר לרתיחה (בזמן הספארג') כידי שלא תיהיה גלישה לא רצויה אלא מבוקרת...
הי אלון, לבקרת הרתיחה אני משתמש ברכיב הבא:
http://www.ebay.com/itm/Speed-Controller-AC-4000W-SCR-Electric-Voltage-R...
ותודה ל Royi על ההמלצה.
נח ביותר.
בכל מקרה תודה על העזרה.
גם אצלי יש PWM לבקרת הרתיחה
הי אלון, סליחה על ההתעלקות על הפוסט של הסיר היפהפה שלך, יש לי שאלת המשך לשאלה של יהודה: בסיר שלי (שהוא 50 ליטר אם זכרוני אינו מטעה אותי) כבר כשיש 25 ליטר, בשלב ה-hot break הוא עולה ועולה אל מעל הסיר. האם לגיטימי לקפות חלק מהקצף הזה או שיש דרך אחרת למנוע גלישה - בטח כשממלאים כמות יותר גדולה?
טוב,
אנסה לתת הסבר למה יש גלישה, לא מדעי, לא נתמך ולא מוסמך, רק מטוך הבנה שלי...
מים רותחים ב100 מעלות (+-)
מעבר ל 100 מעלות המים עוברים ממצב צבירה נוזלי לגז (אדים)
הלחץ משתנה והאדים רוצים להיתנתק מהנוזל ולברוח (בדרך הם לוקחים את החום העודף ולכן המים לא מתחממים מעבר ל 100 מעלות)
עכשיו,
הקצף שמעל התירוש הוא למעשה שמיכה, די כבדה, מעל האדים והיא חוסמת אותם מלברוח ולשחרר לחץ
אז מתחת לאותה שמיכה החום עולה - לחץ עולה, החום עולה - לחץ עולה, החום עולה - .... פשששששששששששששששש - גששששששששששששששש
אז יש כמה טכניקות למנוע גלישה
קודם כל לפתוח מכסה, שגם הוא חוסם את האדים ןהחום
יש כאלה שמשפריצים מים קרים על הקצף כדי להרגיעו קצת
אפשר פשוט בעזרת כף "לשבור" או להסיר את ה"שמיכה" ולתת פריצנ לאדים
זה מה שאני יודע,
תקנו אותי או תשלימו...
אלון
יפיפה! תתחדש!
לזיכרוני זה די דומה לסיר הקודם שלך, מה השתנה?
צודק,
מבחינה תפקודית הסיר הזה לא שונה מהקושם
טיפה יותר נפח...
למה לשנות מה שעובד מצויין?
הדבר המהותי היחיד כאן שהכל 100% נירוסטה...
יפה מאוד, תתחדש