הסיר החדש שלי

20 תגובות [לתגובה האחרונה]
אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010


ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

תתחדש

זו עבודת יד שלך נכון?

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

כן, שלי...

תודה


ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

זה פשוט פרס להיות הנדימן בתחום הזה

כל הכבוד

brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כל הכבוד ליכולות שלך אלון. לדעתי אתה יכול להתחרות ב http://www.speidels-braumeister.de/id-10-20-and-50-litre-braumeister.html

(זו המערכת שאני משתמש בה)

אדי סער
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תתחדש! 

איזה יופי

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

נראה מעולה אלון!

שאלה לגבי גוף החימום. לאן אתה מחבר אותו מבחינת חשמל? האם שקע 16A של המטבח (נניח זה של התנור) יחזיק גוף חימום כזה?

 

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

גוף החימום הוא 3000w

מתאים לשקע כח, 16a

בביתים מודרניים זה בדרך כלל שקעים של תנור חשמל, מקרר, מכונת כביסה וכוי


Location

ההסתדרות
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/02/2013

מקצועי ביותר!

רציתי לשאול, כמה ליטר מקסימום ניתן להוציא לתסיסה מסיר 50 ליטר לאחר בישול?

התשובות שקיבלתי לשאלה, עד היום, מגוונות...

 

בטוח שתהנה ממנו!

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

הי יהודה,

הסיר הזה שלי מתוכנן לייצר 40 ליטר בירה.

הסיבה שלא קיבלת תשובה ברורה זה כי אין כזו...

זה תלוי בכמה גורמים:

1. קצב אידוי - לכל סיר קצב אידוי משלו

לסיר הזה עוד לא בדקתי אבל אם אני זוכר נכון, בסיר שלי הקודם (דומה בפרמטרים לסיר החדש) זה היה 4 ליטר לשעה

זה חיבים להוסיף לכמות תרום רתיחה

2. הוט ברייק - זה שלב כאשר בתחילת הרתיחה התירוש מייצר קצף ויכול לגלוש מעבר לסיר (הסבר מופשט בהחלט...)

לכן חייבים להשאיר לזה מקום בסיר.

אם הסיר הזה מלא ב 50 ליטר נזל, נשאר עוד כ-5 ליטר עד הקצה

יש גם כל מיני טכניקות להקטין את הגלישה אבל הוטברייק זה שלב חשוב

3. בנוסף יש גם את העניין הוצאת תירוש מהסיר בתום הבישול.

בתמונות חסרים עוד שני אביזרים - אחד מהם אביזר היניקה המאפשר להוציא את התירוש כמעט עד הטיפה האחרונה

והשני מסך למשקעים של חלבונים וכשות (פטנט שלי) אשר מאפשר להשאיר כמעט את כל המשקעים בסיר...

 

אלון


Location

ההסתדרות
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/02/2013

הבנתי... תודה על התשובה המפורטת!

אני חושב שהנקודה העיקרית היא ש הסיר הוא 55 ליטר בפועל מה שמאפשר לך להרתיח בביטחון (יחסית..)  46 ליטר נוזל.

פחות אידוי ואתה עומד על 40 ליטר..

בסיר 50 ליטר קיבולת למעשה אם אני מבין נכון צריך לכוון ל 35 ליטר ולא למעלה מזה..

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

אני לא בטוח שאתה צודק

הסיר הקודם שלי היה 48 מקסימום, אולי 50, לא יותר

הצלחתי להוציא ממנו שתי חביות קורני שזה 40 ליטר בירה

נכון, עם הסיר 55 ליטר זה נוח יותר, אבל גם מ 50 אפשר להוציא 40, אם כי קצת טריקי...

אני הוספתי גם בקרה לרתיחה, כלומר בזמן הספארג' אני כבר מתחיל לחמם את התירוש אבל לא מעבר לרתיחה (בזמן הספארג') כידי שלא תיהיה גלישה לא רצויה אלא מבוקרת...


Location

ההסתדרות
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/02/2013

הי אלון, לבקרת הרתיחה אני משתמש ברכיב הבא: 

http://www.ebay.com/itm/Speed-Controller-AC-4000W-SCR-Electric-Voltage-R...

ותודה ל Royi על ההמלצה.

נח ביותר.

בכל מקרה תודה על העזרה.

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

גם אצלי יש PWM לבקרת הרתיחה

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

הי אלון, סליחה על ההתעלקות על הפוסט של הסיר היפהפה שלך, יש לי שאלת המשך לשאלה של יהודה: בסיר שלי (שהוא 50 ליטר אם זכרוני אינו מטעה אותי) כבר כשיש 25 ליטר, בשלב ה-hot break הוא עולה ועולה אל מעל הסיר. האם לגיטימי לקפות חלק מהקצף הזה או שיש דרך אחרת למנוע גלישה - בטח כשממלאים כמות יותר גדולה?

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

טוב,

אנסה לתת הסבר למה יש גלישה, לא מדעי, לא נתמך ולא מוסמך, רק מטוך הבנה שלי...

מים רותחים ב100 מעלות (+-)

מעבר ל 100 מעלות המים עוברים ממצב צבירה נוזלי לגז (אדים)

הלחץ משתנה והאדים רוצים להיתנתק מהנוזל ולברוח (בדרך הם לוקחים את החום העודף ולכן המים לא מתחממים מעבר ל 100 מעלות)

עכשיו,

הקצף שמעל התירוש הוא למעשה שמיכה, די כבדה, מעל האדים והיא חוסמת אותם מלברוח ולשחרר לחץ

אז מתחת לאותה שמיכה החום עולה - לחץ עולה, החום עולה - לחץ עולה, החום עולה - .... פשששששששששששששששש - גששששששששששששששש

אז יש כמה טכניקות למנוע גלישה

קודם כל לפתוח מכסה, שגם הוא חוסם את האדים ןהחום

יש כאלה שמשפריצים מים קרים על הקצף כדי להרגיעו קצת

אפשר פשוט בעזרת כף "לשבור" או להסיר את ה"שמיכה" ולתת פריצנ לאדים

 

זה מה שאני יודע,

תקנו אותי או תשלימו...

אלון

 


אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

אההה

נזכרתי שפעם אחד השתמשתי במפוח חשמלי לעשות "פו" על הקצף, זה עבד, אבל מאז לא עשיתי את זה יותר


Location

ההסתדרות
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/02/2013

ונטילטור...

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

יפיפה! תתחדש!

לזיכרוני זה די דומה לסיר הקודם שלך, מה השתנה?

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

צודק,

מבחינה תפקודית הסיר הזה לא שונה מהקושם

טיפה יותר נפח...

למה לשנות מה שעובד מצויין?

הדבר המהותי היחיד כאן שהכל 100% נירוסטה...


רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

יפה מאוד, תתחדש