תסיסה תקועה?

4 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

אהרון בראנד 17
ירושלים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/24/2014

היי יש לי סטאוט עם OG 1.05

ולאחר שבועיים בטמפרטורה קבועה יש FG 1.021

כמו לפני שבוע. הטמפרטורה הייתה באזור 17 מעלות.

אני רוצה לבקבק יש אולי תקיעה? 

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

הי ראובן,

נשמע כאילו התסיסה הסתיימה (שתי קריאות זהות בטווח של שבוע). אני מנחש שאתה מבשל עם רכז - ה-FG הגבוה יכול להיות קשור לזה. אני הייתי מבקבק.

מה שאצלי עזר להוריד את ה-FG כשבישלתי עם רכז היה לתת לתירוש ניעור רציני מאוד לפני הגשת השמרים, לוודא שיש להם מספיק חמצן - כמה דקות של ניעור מאסיבי של המיכל וכמובן גם הרטבה מחדש (רה-הידרציה) של השמרים לפני ההגשה, פרוצדורה פשוטה וקלה.

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

Location

אהרון בראנד 17
ירושלים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/24/2014

תודה באמת בקבקתי,

אני מבשל מרכז, ומנער הרבה בעזרת המשוט עד שיש מלא קצף (כמה דקות) 

ואז מפזר שמרים ישירות על הקצף ללא המסה.

עדיף להמיס?

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

כן, ההרטבה עדיפה כי היא מבטיחה שהשמרים יצאו מהמצב המיובש שלהם לפני המפגש עם התירוש.

לגבי החימצון - אני מנער את המיכל מצד לצד באגרסיביות אבל אם הטכניקה עם המשוט נראית לך מספיקה אז סבבה

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

Location

אהרון בראנד 17
ירושלים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/24/2014

תודה.

אגב בהתחלה הייתה תסיסה כלכך חזקה שהמכסה פשוט התרומם -יצא מהסגירה.

חוץ מזה נראה לך שיעזור לנער כשהמכסה סגור? פשוט מדובר ב20 ליטר במיכל של 25 מפלסטיק!