היי יש לי סטאוט עם OG 1.05
ולאחר שבועיים בטמפרטורה קבועה יש FG 1.021
כמו לפני שבוע. הטמפרטורה הייתה באזור 17 מעלות.
אני רוצה לבקבק יש אולי תקיעה?
היי יש לי סטאוט עם OG 1.05
ולאחר שבועיים בטמפרטורה קבועה יש FG 1.021
כמו לפני שבוע. הטמפרטורה הייתה באזור 17 מעלות.
אני רוצה לבקבק יש אולי תקיעה?
הי ראובן,
נשמע כאילו התסיסה הסתיימה (שתי קריאות זהות בטווח של שבוע). אני מנחש שאתה מבשל עם רכז - ה-FG הגבוה יכול להיות קשור לזה. אני הייתי מבקבק.
מה שאצלי עזר להוריד את ה-FG כשבישלתי עם רכז היה לתת לתירוש ניעור רציני מאוד לפני הגשת השמרים, לוודא שיש להם מספיק חמצן - כמה דקות של ניעור מאסיבי של המיכל וכמובן גם הרטבה מחדש (רה-הידרציה) של השמרים לפני ההגשה, פרוצדורה פשוטה וקלה.
תודה באמת בקבקתי,
אני מבשל מרכז, ומנער הרבה בעזרת המשוט עד שיש מלא קצף (כמה דקות)
ואז מפזר שמרים ישירות על הקצף ללא המסה.
עדיף להמיס?
כן, ההרטבה עדיפה כי היא מבטיחה שהשמרים יצאו מהמצב המיובש שלהם לפני המפגש עם התירוש.
לגבי החימצון - אני מנער את המיכל מצד לצד באגרסיביות אבל אם הטכניקה עם המשוט נראית לך מספיקה אז סבבה
תודה.
אגב בהתחלה הייתה תסיסה כלכך חזקה שהמכסה פשוט התרומם -יצא מהסגירה.
חוץ מזה נראה לך שיעזור לנער כשהמכסה סגור? פשוט מדובר ב20 ליטר במיכל של 25 מפלסטיק!