היי חברים!
לא כתבתי בפורום הרבה זמן.. אולי שנה וחצי - לא יכולתי להכין בירה בקופסאת נעליים שגרתי בה... אבל עכשיו חזרתי, ובמרץ. והגיע הזמן להכנס לעולם הלאגר!
טעמתי את הבירה בכותרת בbeer garden בתל אביב, ודיי התאהבתי (טעמתי oktoberfest אחרות, זו קלעה לטעמי).
הבירה באתר של פאולנר:
http://us.paulaner.com/our-beer/oktoberfest-maerzen
מצאתי מתכון עבורה באינטרנט, שארשום מייד. רציתי לבקש חוות דעת ממי שאולי מכיר את הבירה - הייתי מאוד רוצה לפגוע קרוב יחסית (והמתכון בוודאות לא מדוייק כי אחוז האלכוהול בו קצת OFF).
מאוד אהבתי את מה שהרגיש לי כנגיעה של טופי בטעם.
אז זה המתכון, המרתי למידות מטריות לנוכותכם:
2.70 מיוניק כהה
1.82- פילס שתי שורות
0.225 - CaraFoam
כ30 גרם ספלאט ב 60 דקות
עוד 30 גרם ב 30 דקות.
שמרים WYEAST 2206 (יש ברשותי)
ערכים צפויים
OG - 1.052
FG - 1.013
ALC VOL 5.3 (במקור יש קצת יותר)
SRM - 11.5
IBU 29
אז מה אני בעצם מבקש?
1. את דעתכם על המתכון, ואם אתם מכירים את הבירה - האם אתם חושבים שיש מקום לשנות משהו כדי שיהיה יותר דומה למקור.
2. במתכון מומלץ לבצע DECOCTION - כמה לדעתכם זה מוסיף? ממיטב הקריאה שלי הבנתי שיש לתת שאפשר להוסיף כך שאם יש איזו תועלת בטעם לDECOCTION, אפשר להשיג את רובה על ידי כמות קטנה שלו.
3. אין לי שום ניסיון בלאגר - אז כל טיפ / רעיון / הערה / דברים שהייתם שמחים אם היו אומרים לכם כשהייתם מתחילים - יתקבלו בברכה רבה!
ותודה :]