עזרה במציאת מתכון: Paulaner Oktoberfest Marzen

7 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

פרדסיה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/30/2012

היי חברים!

לא כתבתי בפורום הרבה זמן.. אולי שנה וחצי - לא יכולתי להכין בירה בקופסאת נעליים שגרתי בה... אבל עכשיו חזרתי, ובמרץ. והגיע הזמן להכנס לעולם הלאגר!

טעמתי את הבירה בכותרת בbeer garden בתל אביב, ודיי התאהבתי (טעמתי oktoberfest אחרות, זו קלעה לטעמי).

הבירה באתר של פאולנר:
http://us.paulaner.com/our-beer/oktoberfest-maerzen

מצאתי מתכון עבורה באינטרנט, שארשום מייד. רציתי לבקש חוות דעת ממי שאולי מכיר את הבירה - הייתי מאוד רוצה לפגוע קרוב יחסית (והמתכון בוודאות לא מדוייק כי אחוז האלכוהול בו קצת OFF).
מאוד אהבתי את מה שהרגיש לי כנגיעה של טופי בטעם.

אז זה המתכון, המרתי למידות מטריות לנוכותכם:
2.70 מיוניק כהה
1.82- פילס שתי שורות
0.225 - CaraFoam

כ30 גרם ספלאט ב 60 דקות
עוד 30 גרם ב 30 דקות.

שמרים WYEAST 2206 (יש ברשותי)

ערכים צפויים
OG - 1.052
FG - 1.013
ALC VOL 5.3 (במקור יש קצת יותר)
SRM - 11.5
IBU 29

אז מה אני בעצם מבקש?
1. את דעתכם על המתכון, ואם אתם מכירים את הבירה - האם אתם חושבים שיש מקום לשנות משהו כדי שיהיה יותר דומה למקור.
2. במתכון מומלץ לבצע DECOCTION - כמה לדעתכם זה מוסיף? ממיטב הקריאה שלי הבנתי שיש לתת שאפשר להוסיף כך שאם יש איזו תועלת בטעם לDECOCTION, אפשר להשיג את רובה על ידי כמות קטנה שלו.
3. אין לי שום ניסיון בלאגר - אז כל טיפ / רעיון / הערה / דברים שהייתם שמחים אם היו אומרים לכם כשהייתם מתחילים - יתקבלו בברכה רבה!

ותודה :]

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אביחי,לאחרונה בישלתי בירה בהשראת הסגנון הנ"ל. אני לא נוהג לחפש מתכוני CLONE כי ממילא הסיכוי שהם יצאו דומים למקור הוא אפסי.

אתה מוזמן להביט במתכון שבישלתי:

https://www.brewtoad.com/recipes/shibolet-oktoberfest

לדעתי יצא מעולה.

לגבי השמרים, בהכנת לאגר אני לא רואה צורך לחפש דווקא שמרים נוזליים (לעומת סגנונות אחרים שהבם לדעתי זה כן חשוב), מה גם שבכדי לקבל תסיסה טובה תצטרך להכין סטארטר גדול מאד.

 

אגב, אם זו הפעם הראשונה שלך בבישול לאגר, אני ממליץ לך לקרוא את זה:

תסיסה בירות לאגר

ומאמר ההמשך

 

בהצלחה.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

פרדסיה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/30/2012

קודם כל תודה, אקרא בעיון רב.

לגבי נושא ה CLONE - באמת לא כזה קריטי שזה יהיה אותו דבר, אבל כן רציתי דמיון רב. כי טעמתי כל מיני אוקטוברפסט, והן היו שונות מאוד אחת מהשניה, וזו ככה בלטה לי - יותר מתיקות, ומה שציינתי, השמזכיר לי טעם של טופי. אגב, יכול להיות שזה קצת דיאצטיל שהושאר בכוונה או שזה בכלל לא קשור ואני מבלבל בין דברים לא קשורים?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בהחלט יתכן וזה דיאצטיל

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

פרדסיה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/30/2012

היית אומר שנכון במקרה כזה לדלג לחלוטין על diacetyl rest או לבצע אחת קצרה (12-24 שעות)? כלומר, זה סביר לדלג על diacetyl rest לחלוטין?

תודה רבה על העזרה והסבלנות :]

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ממש לא סביר לדלג על diacetyl rest

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

פרדסיה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/30/2012

אז לא אדלג :] תודה

Location

פרדסיה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/30/2012

עדכון.

ביצעתי את המתכון שמצאתי, בו נראה שטעם הטופי מגיע מקרמל 40L.
הגשתי 700 ביליון שמרים (מבחנה בשני ליטר סטרטר, ואז סטרטר 6 ליטר בתסיסה אנארובית, ממנו שמרתי צנצנת).
80% (שחשבתי שהם 90% לפי התחזיות) תסיסה הושגה ב 6 ימים, עם פחות מ 12 שעות לאג.
העברתי למנוחת דיאצטיל, שם ירדו יותר נקודות ממה שחשבתי, פחות מ 20% סך הכל. אחרי שישה ימים הגרביטי היה 1.022, והסופי לאחר הכל 1.014, לעומת 1.018 הצפוי.

אין לי ניסיון בלאגר, אבל זה מרגיש קרוב ובכיוון. הצבע בטח בכיוון. נראה עוד כמה חודשים. טעים זה בטוח יהיה!

זהו - שיהיה מידע למי שמעוניין, המתכון זמין כאן, יחד עם BREW LOG.
https://www.brewtoad.com/recipes/paulaner-oktoberfest-marzen-clone