סחיטת הגרעינים

7 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/14/2014

בעודי משתדל להוציא כמה שיותר נצילות מהבישולים שלי(biab) אחרי שאני מוציא את השק ונותן לו לטפטף לסיר מצאתי את עצמי סוחט כמו משוגע את הגרעינים ובאמת יצא עוד נוזל שנראה עכור ומרוכז מאוד.. הכול טוב ויפה עוד סוכרים לתירוש כולם מאושרים.. השאלה היא האם הסחיטה הזאת מפרישה גם חומר שנמצא בגרעינים שאני לא רוצה שיכנס? עד כמה זה קריטי? והאם זה קורה רק כשממש לוחצים? מי שיודע דבר בענין אשמח להשכיל .. תודה 

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

אני נמנע מסחיטה של הגרעינים ופשוט עושה ספראג'.
כמות המיים הסופית מחושבת מראש וכך אני מגיע לנצילות של מעל 92 אחוז.

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בבישול בשיטת biab איו שום בעיה לסחוט את הגרעינים בשק עד כלות.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
תמיר באני's picture

Location

בת-ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/22/2013

אני זוכר שבעבר לא היה לך כל כך כוח להסביר למה, אשמח אם תוכל לפחות להפנות אותי לתשובה, זה ממש מעניין אותי.

#גםאניסוחט

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לגבי סחיטת השק בBIAB זה די פשוט.

כשעושים ספארג' מתמשך (continuous sparge ) כמו פליי ספארג' לדוגמה, ההמלצה היא להפסיק את השטיפה באיזשהו שלב כדי למנוע מיצוי של טאנינים מגרעיני הלתת. ככל ששוטפים את הגרעינים יותר, PH מי השטיפה יורד (כי לגרעינים יש פחות ופחות buffering ability בכדי לאזן את PH). ההמלצה היא להפסיק לשטוף את הגרעינים ברגע שהתירוש המופק יורד מתחת ל 1.019 גרביטי (יש גם דעות שאומרות עד 1.010).
מה שנובע הוא שבספארג' "מסורתי", מקובל לא למצות את הלתת עד כלות. אבל יש לזכור כי המיצוי קורה בזמן השטיפה.

במאש בשיטת BIAB אין ספארג' בכל (באופן כללי בכל אופן). כל מיצוי הסוכרים מהלתת מתרחש בנפח מים מלא ובPH קבוע בכל זמן המאש. לאחר הוצאת הלתת מהתירוש (משיכת השק מן המים), כל מה שנוזל החוצה מהגרעינים הוא תירוש שכבר מוצה מן הלתת. אין שטיפה נוספת במים חדשים שיעלו את הPH וימצו עוד טנינים. סחיטת השק רק עוזרת לתירוש שכבר הופק להפרד מן הגרעינים.

 

עושה שכל?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

תיקון טעות:

בסוף כתבת ״שיורידו את ה PH"

הנכון ״שיעלו את ה PH"

...


נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

צודק. תודה!

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/14/2014

תודה רבה חברים..