היי חברים,
בניגוד להרגלי בקודש, קניתי קגרטור לפני שעשיתי מחקר מקיף. זה קגרטור ייעודי שקניתי דרך המרכז לבירה ביתית. מדובר במקרר עם מגדל פשוט ומבודד, עם ברזים פשוטים. משהו דומה -אבל לא זהה- לזה:
http://www.kegerators.com/equipment/edgestar-dual-tap-kegerator.php
הרעיון היה לא להכנס לפרוייקט עשה זאת בעצמך מסובך, ותחת זה שיעלה קצת יותר.
הצנרת שהגיעה עם זה היא 3/16 VINYL באורך של כמטר ורבע לכל ברז.
הבעיה היא הרבה יותר מידי קצף. כוס מלאה בקצף, שמתיישבת לבסוף על חצי בירה, שליש קצף והשאר ריק. אחרי שנותנים לזה לעמוד.
להלן טכניקות המזיגה שניסיתי, השיפורים הטכניים שעשיתי, נתונים נוספים וחשודים עיקריים כגורמים לבעיה. אין לי ניסיון בזה בכלל, ואני לא כל כך בטוח את מי לשאול (ויש לי מסיבה להגיש בה בירה בשבוע הבא :] ). כל עצה תתקבל בברכה.
קגרטור קג ובירה
- המקרר מקרר את הנוזל לטמפרטורה של מעלה אחת. במהלך הניסויים שלי שיחקתי עם טמפרטורות בין 1 ל 7. הבדיקה נעשתה עם מדחום כספית בכוס מים שהושארה במקרר 16 שעות.
- המגדל מבודד בעזרת ספוג כזה שבא עם הקגרטור.
- בלון CO2 יושב בתוך המקרר, מחובר לווסת, ומפצל שניתן לסגור את הפיצולים שלו. כרגע מחובר לחבית אחת, והפיצול השני סגור.
- שום דבר לא נוגע בפלטת הקירור של המקרר
- חבית קורנליוס משומשת, שניקיתי, חיטאתי ואני לא שומע ממנה דליפות. הדיפ טיוב לא נוגע בקרקעית, והוא מוטה למרכז.
- הבירה גוזזה בכ-10 PSI, וניסיתי לשנות את הלחצים מ10 ומטה. המטרה היתה לגזז ל 2.1VOL, אבל תכלס כרגע לא משנה לי לדייק בזה, העיקר שתצא כוס נורמאלית קודם. סך הכל החבית במקרר יותר מעשרה ימים.
- לא עשיתי כל מיני תרגילים כמו לגזז ב 30 PSI ולנער וכל מיני כאלה. קג במקרר, וסת 10PSI, וזהו.
- הבירה היא ESB למי שזה מעניין אותו, טעים נורא :]
דברים שניסיתי לעשות
- לקחתי קופסא, התקנתי עליה מאוורר מחשב שנושב פנימה, חיברתי צינור פלסטיק, הרצתי אותו במעלה המגדל. הנ"ל לא פולט הרבה אוויר. המגדל קר יותר מהסביבה, אבל לא קפוא. אם מזרימים בירה, הברזים מתקררים יותר ממצבם ה"טבעי".
- להחליף את הצנרת לחלוטין זה מסובך פיזית, אם כי אפשרי. בינתיים, קניתי צינור פוליטילן באורך של כ3 מטר, וחיברתי אותו לצינור ה VINYL הקיים בעזרת ברזון. הברזון הזה יש לו פיה משני הצדדים, כמו זו שיש בחיבור המהיר. אני לא במאה אחוז בטוח בקוטר של הפוליטלן, אני בטוח למדי שגם הוא 3/16, מקסימום 1/4.
מזיגה:
- תמיד מוזג בהטיה כאשר הכוס רק מעט מתחת לברז. מיישר לקראת הסיום.
- ניסיתי למזוג שניה ולסגור מספר פעמים כדי לוודא שקררתי את הברז - אבל גם כוסות שנמזגות אחרי התהליך הנ"ל מקציפות (בזמן שהברז קר מאוד ומתעבה עליו לחות).
אני לא משוכנע מהו קצב זרימה נכון. אני מתרשם שהכוס מלאה מהר מידי. יחד עם זה, זה הכל קצף אז מעבר לזה שזה סתם "נראה לי מהר", יכול להיות שזה הקצף, שהנפח שלו גבוהה, שמהווה את הסיבה העקרית, ולא באמת קצב זרימה מהיר.
אם כן - ניסיתי צינור קצר, צינור מוערך, עם קירור נוסף, עם קירור נוסף על ידי הזרמת הבירה ממש, טמפרטורות שונות, לחצים שונים. קצף. הרבה הרבה הרבה קצף :[
הדבר היחיד שלא ניסיתי עדיין, הוא צינור 4 מטר רצוף מהקג לברז. רק צינור ~4 מטר שהוא עם ההערכה הזו שתיארתי.
כרגע אני חושד שהברזון גורם לזרימה לא חלקה שאולי מובילה להקצפה. אני באמת לא יודע אם זה בכלל דבר שקורה בעולם הזה, או שמה שאני כותב בשורה הזו זה חרטא ואין שום סיכוי שזה גורם לבעיה. פשוט, ממה שקראתי - אני לא יודע להצביע על עוד בעיה במצב הזה.
מה אתם אומרים? יש רעיונות?
תודה רבה רבה!