קגרטור חדש - יותר מידי קצף, התייעצות

38 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

פרדסיה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/30/2012

היי חברים,

בניגוד להרגלי בקודש, קניתי קגרטור לפני שעשיתי מחקר מקיף. זה קגרטור ייעודי שקניתי דרך המרכז לבירה ביתית. מדובר במקרר עם מגדל פשוט ומבודד, עם ברזים פשוטים. משהו דומה -אבל לא זהה- לזה:
http://www.kegerators.com/equipment/edgestar-dual-tap-kegerator.php

הרעיון היה לא להכנס לפרוייקט עשה זאת בעצמך מסובך, ותחת זה שיעלה קצת יותר.

הצנרת שהגיעה עם זה היא 3/16 VINYL באורך של כמטר ורבע לכל ברז.

הבעיה היא הרבה יותר מידי קצף. כוס מלאה בקצף, שמתיישבת לבסוף על חצי בירה, שליש קצף והשאר ריק. אחרי שנותנים לזה לעמוד.

להלן טכניקות המזיגה שניסיתי, השיפורים הטכניים שעשיתי, נתונים נוספים וחשודים עיקריים כגורמים לבעיה. אין לי ניסיון בזה בכלל, ואני לא כל כך בטוח את מי לשאול (ויש לי מסיבה להגיש בה בירה בשבוע הבא :] ). כל עצה תתקבל בברכה.

קגרטור קג ובירה

- המקרר מקרר את הנוזל לטמפרטורה של מעלה אחת. במהלך הניסויים שלי שיחקתי עם טמפרטורות בין 1 ל 7. הבדיקה נעשתה עם מדחום כספית בכוס מים שהושארה במקרר 16 שעות.
- המגדל מבודד בעזרת ספוג כזה שבא עם הקגרטור.
- בלון CO2 יושב בתוך המקרר, מחובר לווסת, ומפצל שניתן לסגור את הפיצולים שלו. כרגע מחובר לחבית אחת, והפיצול השני סגור.
- שום דבר לא נוגע בפלטת הקירור של המקרר
- חבית קורנליוס משומשת, שניקיתי, חיטאתי ואני לא שומע ממנה דליפות. הדיפ טיוב לא נוגע בקרקעית, והוא מוטה למרכז.
- הבירה גוזזה בכ-10 PSI, וניסיתי לשנות את הלחצים מ10 ומטה. המטרה היתה לגזז ל 2.1VOL, אבל תכלס כרגע לא משנה לי לדייק בזה, העיקר שתצא כוס נורמאלית קודם. סך הכל החבית במקרר יותר מעשרה ימים.
- לא עשיתי כל מיני תרגילים כמו לגזז ב 30 PSI ולנער וכל מיני כאלה. קג במקרר, וסת 10PSI, וזהו.
- הבירה היא ESB למי שזה מעניין אותו, טעים נורא :]

דברים שניסיתי לעשות
-
לקחתי קופסא, התקנתי עליה מאוורר מחשב שנושב פנימה, חיברתי צינור פלסטיק, הרצתי אותו במעלה המגדל. הנ"ל לא פולט הרבה אוויר. המגדל קר יותר מהסביבה, אבל לא קפוא. אם מזרימים בירה, הברזים מתקררים יותר ממצבם ה"טבעי".
- להחליף את הצנרת לחלוטין זה מסובך פיזית, אם כי אפשרי. בינתיים, קניתי צינור פוליטילן באורך של כ3 מטר, וחיברתי אותו לצינור ה VINYL הקיים בעזרת ברזון. הברזון הזה יש לו פיה משני הצדדים, כמו זו שיש בחיבור המהיר. אני לא במאה אחוז בטוח בקוטר של הפוליטלן, אני בטוח למדי שגם הוא 3/16, מקסימום 1/4.

מזיגה:
- תמיד מוזג בהטיה כאשר הכוס רק מעט מתחת לברז. מיישר לקראת הסיום.
- ניסיתי למזוג שניה ולסגור מספר פעמים כדי לוודא שקררתי את הברז - אבל גם כוסות שנמזגות אחרי התהליך הנ"ל מקציפות (בזמן שהברז קר מאוד ומתעבה עליו לחות).

אני לא משוכנע מהו קצב זרימה נכון. אני מתרשם שהכוס מלאה מהר מידי. יחד עם זה, זה הכל קצף אז מעבר לזה שזה סתם "נראה לי מהר", יכול להיות שזה הקצף, שהנפח שלו גבוהה, שמהווה את הסיבה העקרית, ולא באמת קצב זרימה מהיר.

אם כן - ניסיתי צינור קצר, צינור מוערך, עם קירור נוסף, עם קירור נוסף על ידי הזרמת הבירה ממש, טמפרטורות שונות, לחצים שונים. קצף. הרבה הרבה הרבה קצף :[

הדבר היחיד שלא ניסיתי עדיין, הוא צינור 4 מטר רצוף מהקג לברז. רק צינור ~4 מטר שהוא עם ההערכה הזו שתיארתי.

כרגע אני חושד שהברזון גורם לזרימה לא חלקה שאולי מובילה להקצפה. אני באמת לא יודע אם זה בכלל דבר שקורה בעולם הזה, או שמה שאני כותב בשורה הזו זה חרטא ואין שום סיכוי שזה גורם לבעיה. פשוט, ממה שקראתי - אני לא יודע להצביע על עוד בעיה במצב הזה.

מה אתם אומרים? יש רעיונות?

תודה רבה רבה!

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כמה רעיונות. תבדוק אטימה מוחלטת של כל החיבורים והמעברים (בקבוק ספריי עם מי סבון יעזור בזה)

אם הכל אטום, לדעתי אין ברירה אלא להחליף את הצינור לצינור יחיד באורך של 3-4 מטר. אני משתמש בויניל 6-9 (קוטר פנימי 6 מ"מ, חיצני 9 מ"מ).

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

פרדסיה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/30/2012

קודם כל תודה!

תוכל להסביר לי, לידע כללי, איך זה שלצורך העניין ישנה דליפה, אבל לא משפריץ שום דבר משום מקום? (אני לא רואה בועות בצנרת).

Location

פרדסיה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/30/2012

הסתכלתי שוב בצנרת, (רק היום החלפתי לצינור המוערך). אני רואה בועיות בצנרת, לפני ואחרי הברזון. זה מצביע על איזו דליפה נכון? יכול להיות שזה מתוך החבית (אולי הדיפ טיוב לא נעוץ במקומו היטב)?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נשמע שיש שם איזו בעיה. לא נראה לי שהדיפ טיוב קשור. אלא אם יש דליפה בראש הקג. מה שקורה בתוך הקג פחות משנה לעניין זה.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

פרדסיה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/30/2012

למקרה שאסיים ליישם את עצותיך הטובות והבעיה לא תיפתר, מכיר מישהו מקצועי שאני יכול לפנות אליו בתשלום שיסדר לי את העניינים? אם כן, כמה דבר כזה יכול לעלות?
בדרך כלל אני מאוד אוהב את ההתעסקות, בתקופה הזו יש לי פחות זמן ואני מעדיף לשלם מחיר סביר ולקבל פתרון מאשר להנות מהעיסוק על משך זמן.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אין לי רעיון

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

מזיגת בירה והקצפתה. כללי יסוד:

1. בבירה יש פד"ח המומס בנוזל.  על מנת להוציא את הבירה מהחבית, אנו מבצעים שחרור לחץ מבוקר בנקודה אחת (ברז מזיגה). 

2. על מנת לשמר את המיגוז הרצוי בבירה, אנו דוחפים פד"ח למיכל המתרוקן במקום הבירה שיצאה.

3. הפד"ח מומס בבירה ביחס מסויים של גרם לליטר, בשינוי טמפ' הנוזל הלחץ ישתנה, אך לא הממיסות. (קר לחץ נמוך, חם לחץ גבוה). ככל שהבירה חמה יותר, נצטרך יותר לחץ על מנת להשאיר את הפד"ח בנוזל. (יש קשר גם בין צפיפות הנוזל והמיגוז - לא רלוונטי לנושא המזיגה).

4. כאשר הנוזל בתנועה, הפד"ח שואף לצאת ממנו. לכן ככל שהצינור ארוך ו\או הזרימה מהירה יותר (חיכוך), נצטרף לפצות בלחץ על מנת להשאיר את הפד"ח בנוזל. כלל אצבע מדבר על הוספת 0.1 בר למטר (במיוחד אם מדובר בדחיפת הנוזל לגובה). על הברז ישנו וסת מהירות, המאפשר לאזן את קצב הזרימה (לאחר שאיזנו לחצים!).

לצורך הדוגמה:

הבירה מוגזת בלחץ בר ב-0 מעלות. אך החבית ב-4 מעלות והצינור צריך לטפס מטר. נכוון את הווסת שדוחף פד"ח למיכל ל1.4 בר. (חשוב להבין שלוקח למערכת קצת זמן להתאזן ולבירה בלחץ גבוה להגיע לצינור).

על מנת להגיע ללחץ המתאים למערכת שלך, אתה יכול לנסות לדחוף לחץ הגדול בלפחות חצי בר מהלחץ בחבית, ולהתחיל למזוג (אם מקציף, תעלה עוד את הלחץ), במשך המזיגה תוריד אט אט את הלחץ עד שתגיע לנקודת ההקצפה של המערכת שלך. ומכאן תדע, שחביות המוגזות בX לחץ, יש למזוג בX+y.


Location

פרדסיה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/30/2012

רק לוודא שהבנתי - בשל ההתנגדות של הצנרת, צריך להגיש בלחץ גבוהה יותר מזה הנדרש למיגוז (להלן הלחץ בחבית). אז אני אכוון 15PSI (שזה חצי באר בערך נכון?) יותר מהקיים בחבית. ואז אמתין, ואתחיל למזוג ולהוריד לחץ עד להגעה לנקודת שיווי משקל.

מהרגע שאני משנה את הלחץ בווסת, כמה זמן יש להמתין עד שאני יכול "לבצע את הניסוי"?

בנוסף, מה מונע מזה לדחוף יותר גז לנוזל, ולמעשה להעלות את הקרבונציה של הבירה?

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

אביחי - ברגע שתעלה את הלחץ ברגולטור (שעון הלחץ), תשמע פד"ח זורם. ברגע שהוא יעצר (בנה את הלחץ הנדרש) ניתן להתחיל למזוג. צריך לזכור שהורדת הלחץ בחבית מתבצעת על ידי הוצאת בירה ממנה ולכן האיזון בהמשך עתיד לקחת קצת יותר זמן.

אין מה שמונע מגז נוסף להיות מומס בבירה ובשל כך לעלות את המיגוז של הבירה, אך כעיקרון ספיחת הגז איטית יותר במצב סטטי מבריחת הגז במצב דינמי (מזיגה). רצוי לסגור את הבלון פד"ח כאשר אינך מוזג.

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

תומר,

המסיסות של פד"ח (כמו של כל הגזים) במים, בלחץ קבוע,  אינה קבועה ותלויה בטמפרטורה.

ככל שהטמפרטורה גבוהה יותר, המסיסות יורדת.

ראה למשל כאן: http://www.engineeringtoolbox.com/gases-solubility-water-d_1148.html

לכן ככל שהטמפרטורה גבוהה יותר נצטרך לחץ גבוה יותר להגיע לאותה רמת מיגוז.


מעבר לזה, אני לא מבין את ההגיון במה שאתה אומר.

מנסיוני וממה שהבנתי מאחרים, ככל שמורידים את לחץ המזיגה ההקצפה יורדת, ולא להפך.


בנוסף, למרות שידוע לי שאורך אמור להשפיע, לא ראיתי הרבה הבדל אצלי בין אורך של 1 מטר לבין 3 מטר.

לא יודע למה, ולא חקרתי בדבר, בסופו של דבר קניתי ברזים עם קומפנסטור ובא לציון גואל.

 

Location

פרדסיה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/30/2012

תוכל להסביר לי על הברזים, ומאיפה רכשת?

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

אלה הברזים שרכשתי: https://www.perlick.com/residential-products/flow-control-faucet/

מהאתר הזה: http://www.homebrewing.org/

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

רוני, מסיסות הגז בנוזל היא פונקציה של טמפ' ושל לחץ. מסיסות הגז בנוזל אכן משתנה בהתאם לטמפ'. אך מאחר ומדובר בואקום (בקבוק או חבית סגורה), לא יהיה שינוי בכמות המסיסות מבחינה מולרית והיחס ('volume') גרם לליטר ישאר זהה. כתוצאה משינוי הטמפ', יהיה שינוי בנפח (התפשטות והתכווצות) ומכאן השינוי בלחץ אך לא שינוי בכמות הנוזל או הגז. חבית בלחץ 7 PSI ב-0 מעלות, תראה 20 PSI לחץ בטמפ' 15, בשל התפשטות הפד"ח שבה. 

הפד"ח שואף תמיד להגיע לאיזון בין הכמות המומסת בנוזל לבין הכמות שבהד-ספייס. כאשר יש איזון בינהם, זה אומר שמתקיימת תחלופה קבועה וזהה בין כמות הפד"ח שיוצא מהנוזל ולבין הפד"ח הנמס לתוכו (הגז תמיד בתנועה). כאשר אנו פותחים את הברז (או הבקבוק) אנו מפרים את האיזון ומאחר ואין מה שישמור על הפד"ח בנוזל, הפד"ח העודף שואף להשתחרר מהנוזל ולהגיע לאיזון חדש עם הסביבה החדשה. אם אנו מוזגים מהר (תעשה ניסוי עם בקבוק) יש הקצפה גדולה כתוצאה מבריחה גדולה של פד"ח מהנוזל (הבירה גם תרגיש שטוחה יותר), אם נמזוג לאט ועל דופן הכוס (הטיית הכוס) נקטין את החיכוך (הכוס מזכוכית חלקה!) והמהירות ונשמור על יותר פד"ח בתוך הנוזל ועל הקצפה נמוכה יותר.

על מנת שלא תיהיה הקצפה, צריך להגיע לנקודת האיזון בין קוטר הצינור ואורך הצינור (החיכוך ששטח הפנים יוצר), מהירות התנועה של הנוזל, הטמפ' וכל זה אל מול הלחץ ברגולטור. קומפנסטור על הברז (אם אנחנו מדברים על הצ'וק המותקן על הברז) מווסת את את המהירות ומכאן משפיע על החיכוך והלחץ הפועל על הנוזל.

כאשר אנחנו מדברים על Volume הגזה של 2.5 למשל, מדובר על בירה בה יש יחס של 2.5 ליטר פד"ח לכל ליטר בירה. הנה הסבר איורי לכך:

כדי להגיע ליחס המבוקש, צריך להגיז את החבית בלחץ המתאים בהתאם לטמפ' הנוזל.

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

תומר,

בוא נעמיד כמה דברים על דיוקם.

לפי חוקי הגזים, שהם קירוב מצוין להתנהגות של פד"ח בתנאי החדר, חבית שהיא בלחץ של 7 PSI בטמפ' של 0 צלזיוס, תהיה בלחץ של 7*(273+15)/273=7.4 PSI בטמפרטורה של 15 צלזיוס. (הכוונה לחבית שבה פד"ח בלבד, ללא נוזל)

שינוי הנפח (או הלחץ במקרה של נפח קבוע) הוא קטן מאוד עבור שינויי הטמפרטורה שאנחנו מדברים עליהם.

לעומת זאת, כיוון שכאשר מעלים את הטמפרטורה המסיסות יורדת, הרי שאם נעלה את הטמפרטורה במקרה של קג סגור, שאינו מחובר לווסת לחץ, הלחץ בהד ספייס יעלה, כיוון שפד"ח ייפלט מהתמיסה החוצה, עד שיימצא איזון, כך שהמסיסות תהיה זו המתאימה לטמפרטורה וללחץ החדש שנוצר.

כלומר, חבית סגורה שנחמם אותה, הלחץ בה יעלה לא בגלל התפשטות התרמית של הגז (כמו במקרה של מיכל פד"ח למשל), אלא בגלל שינוי המסיסות ופליטה של פד"ח מהתמיסה החוצה.

בדרך כלל, הקג אינו מערכת סגורה, אלא הוא מחובר לווסת לחץ, המחזיק בו לחץ קבוע. בתנאים אלו, כאשר נעלה את הטמפרטורה, כמות הגז המומס בנוזל תרד אף יותר מאשר במקרה שבו הקג סגור.

הדוגמה שנתת עם המזיגה מבקבוק לכוס דווקא מחזקת את טענתי. ההקצפה במזיגה נובעת (בחלקה לפחות) משינוי הלחץ שעובר הנוזל, מהלחץ הקיים בבקבוק אל הלחץ האטמוספרי בחוץ. ככל ששינוי הלחץ יהיה גדול יותר, ההקצפה תהיה גדולה יותר. באותו אופן, ככל שהלחץ בקג יהיה גדול יותר, השינוי בלחץ שירגיש הנוזל במזיגה יהיה גדול יותר, וההקצפה תהיה גדולה יותר.

כלומר, כדי להקטין את מידת ההקצפה צריך להוריד את הלחץ בקג ולא להעלותו.

לגבי העקרון של השפעת צינור ארוך יותר אני מסכים, טענתי רק שלא ממש ראיתי שיפור בפועל. אחד מחבריי יש אצלו צנרת ממש ארוכה, מקומה לקומה, ועדיין כאשר הקגים היו בלחץ הגזה (סביב 15 PSI) היתה הקצפה רבה מאוד.

 

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

רוני, אתה צודק ואף מדייק. הלחץ במיכל יעלה כאשר הטמפ' תעלה והמסיסות תרד. אך מאחר ואותנו מעניינת המסיסות (כמה גר' פד"ח מומס בבירה), כלומר תחושת המיגוז של הבירה, עלינו לעלות את הלחץ במיכל לשם קבלת המסיסות המבוקשת, היה והחבית התחממה.

מניסיוני בהסעת בירה מוגזת (ממיכל למיכל, ממיכל למכונת הביקבוק, מילוי חביות, בקבוק וכו') כאשר אין לחץ מספק במערכת, נוצרות בועות הולכות וגדלות בתוך הבירה עד שהיא מקציפה. כדי למנוע זאת אני מגביר את הלחץ במערכת. הקומפנסטור בברז המזיגה, מאפשר מזיגה מבוקרת של הבירה לכוס ובכך לצמצם את ההקצפה.

אתן לך דוגמא ממכונת הביקבוק עימה אני עובד. המכונה ממלאת בירה מוגזת לתוך בקבוק באמצעות השוואת לחצים לשם מניעת הקצפה. אך בתום המילוי הבקבוק נשאר פתוח. אם לחץ המילוי מספיק ומשך המילוי מספיק הבירה אינה מקציפה מהבקבוק (גאשינג), אך אם הבקבוק חם או אין לחץ מספק, עלי או לעלות את הלחץ במערכת או להאט את המילוי על מנת למנוע את ההקצפה ולשמור על יציבות הגז בנוזל שבבקבוק.

 


רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

תומר,

אינני מכיר את מכונת הביקבוק איתה אתה עובד, או כל מכונת ביקבוק בכלל, אז אני לא יודע מה קורה שם.

אולי גם הבקבוק מוחזק תחת לחץ בעת המילוי, דבר שמונע את ההקצפה?

מה שאני יכול לומר מניסיוני, פעם אחת ביקבקתי משהו כמו 20 בקבוקי 1/2 ליטר מהקג.

בתחילת הביקבוק סגרתי את הגז.

ככל שהתקדמתי בביקבוק, והלחץ בקג הלך וירד, היתה פחות הקצפה בבקבוק.

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

מה שהבנתי מכל הכתוב הצינור מחבית לברז זה 5mm באורך של 1.25 מטר , זה נכון?

אם כך הדבר אז זה מקור הבעיה

אצלי לכל ברז יש צינור בקוטר פנימי 4ממ באורך ~3 מטר

יש ברשת נוסחאות מה צריך להיות אורך צינור לקוטר נתון ולחץ מזיגה נתון...


Location

פרדסיה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/30/2012

כן זה היה חשוד גדול מאוד ולכן הארכתי את הצנרת באופן המתואר, ועדיין קצף

האחים דופין's picture

Location

אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/03/2011

קרה לי הרבה בעבר, המסקנה שעלתה לי מכל זה היא: האורך כן קובע! 3 מטר מינימום!

כמו כן, יש סיכוי שהלחץ מזיגה חזק מדי, אני משתמש בלחץ מינימלי שבמינימלי (0.1 בר, אני יודע שבר זה לא נוח אבל זה מה יש).

לא הייתי מהמר על הברז, כי אני כרגע משתמש בברז פיקניק הכי זול שיש והוא לא מקציף לי יותר.

Location

פרדסיה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/30/2012

אה שלום דופין, הייתי אצלכם בעבר לפני איזה שנתיים והתרשמתי מהחביות :]

כרגע יש לי את הצנרת הישנה שנותנת יחסית הרבה התנגדות לאורך שלה, ומחובר אליה דרך פרזון עם שני ניפלים עוד צינור פוליאטילן 3 מטר 5"ממ. זה אמור לתת התנגדות של בערך 14PSI יחד עם הפרש הגובה הקטן.

מה שאתה מציע פה זה לנסות לכוון את הוסת למינימום האפשרי מעל 0 ולנסות ככה? מה לגבי ההפרש בין הלחץ הזה, ללחץ שבו הבירה מגוזזת?

אגב תודה כולם על העצות!

Location

פרדסיה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/30/2012

עדכון:

הצינור עכשיו הוא 3 מטר פוליאטילן 5"ממ ועוד מטר וקצת ויניל 3.16 אינטצ'. זה אמור להיות בערך 17 PSI התנגדות.

ב 17 PSI לחץ או פחות - מלא קצף.

במעט לחץ - בועיות בצינור, וקצף.

בהמלצה של דופין עם לחץ סופר מינימאלי - אני מפעיל טיפה לחץ, ברמה שלא רואים את המחוג של הוסת זז בכלל, יש זרימה קלה. ברגע שאני מעלה עוד קצת לרמה של זרימה נורמאלית - קצף שוב. כלומר, הרבה הרבה מתחת ל 15 PSI, או אפילו 5 PSI.

אולי זה משהו אחר :/ אם מישהו מכיר מישהו מקצועי שאני אולי יכול להזמין להציץ אשמח לשמוע.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כמה רעיונות:

אולי הבירה עצמה מוגזת מידי?

נסה להוריד את מיגוז הבירה ולנסות שוב.

 

 

אתה יכול להזמין חבר עם פרליק ולנסות - אולי זה הברז?

 

איפה אתה גר?
אולי יש איזה חוב"צ קרוב?

 

 

Location

פרדסיה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/30/2012

אני גר בכפר יונה.

הבירה, לפי הלחצים שהיא היתה בהם, וההרגשה שלי היא לא יותר מ 2.6VOL ולדעתי משהו באזור 2.4 זה עלה בזמן המשחקים שלי מ 2.2-2 המקורי.
אבל כן, יכול להיות שהיו פה עניינים שקשורים לכל המשחקים הללו, והחבית הבאה שתכנס למערכת תעבוד בסדר.

פשוט זה אמור כרגע לפחות בתיאוריה להיות מאוזן על משהו כמו 14 PSI, במקום זה, יש הקצפה מ 2 PSI נגיד, ועד 20 שאלו המספרים שבדקתי, פחות או יותר. בלחצים "נורמאליים" של 5-15 PSI זה אפילו לא באזור לצערי.

כן.. זה יכול להיות הרבה דברים. נראה לי שעזרה במקום תהיה דבר מעולה. מי שמכיר איש מקצוע, או שהוא בעצמו אשמח לעזרה בחינם או בתשלום - מה שהולך לעוזר החביב.

תודה רבה כולם על העזרה. יחסית לכמות האנשים כמות העזרה מדהימה, ממש תודה.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אביחי. תפרוק את כל הלחץ בHEADSPACE ואז תנסה למזוג בלחץ מינימלי כפי שדופין המליץ.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

פרדסיה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/30/2012

זה בערך עבד. בלחץ ממש ממש ממש ממש ממש מינימאלי, זה עובד טוב.
כן הייתי שמח להגיע לאיזון ב5PSI או משהו כזה, כדי שלא תהיה לי התעסקות אינסופית עם הוסת (שנמצא מאחורי החביות ולא נוח להגיע אליו בכלל בכלל).
אני לא מצליח להבין למה כל הצנרת הזו לא מספיקה כדי לאזן אפילו 5PSI, כשבתיאוריה היא אמורה לאזן יותר מכפול מזה.

 

אולי לנסות באמת ברז עם FLOW CONTROL? כלומר, אני חושב שהאשם היחיד שנותר זה הברז. מדובר בברז נעילה אחורית בסיסי שהגיע עם הקגרייטור, דומה לזה  (זה אל באמת אותו דגם, פשוט זה "מאלו").

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

כפי שאמרתי, התאוריות האלה זה נחמד מאוד, בפועל אצלי זה לא שינה כלום.

ברז טוב עם ווסת עובד מצוין.

Location

פרדסיה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/30/2012

יש היכן לקנות בארץ, בחול הרז שהמליצו פה + משלוח זה 400 שקל, ברז אחר מדגם לא ידוע 250 מאיביי. אם הולכים על הדגם המומלץ, אז אולי אפשר למצוא בארץ במחיר דומה ולחסוך מס והמתנה. מכירים מישהו?

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

היי אביחי, מה טמפ' החבית עצמה? מה הלחץ בה?

Location

פרדסיה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/30/2012

הטמפרטורה הינה מעלה אחת. הבדיקה נעשתה על ידי הצבת כוס מים גדולה בסמוך שהושארה כל הלילה עם מדחום כספית. אני מניח שטמפרטורת הבירה זהה לזה.
לפי זה אני צריך להפעיל 5 PSI לרמת גיזוז סבירה, מה שבאמת קרה. יכול להיות שזה קר מידי, ו 12PSI ב 7-8 מעלות יעבוד יותר טוב?

Location

פרדסיה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/30/2012

לדעתכם יש אולי טעם לנסות את הברז הזה?
http://www.ebay.com/itm/Kegerator-Draft-Beer-Faucet-with-Flow-Controller...
זה נראה בדיוק כמו מה שיש למרכז לבירה ביתית:
http://www.homebrewing.co.il/Default.asp?sType=0PageId=101111ProId=450033
לא כתוב איזה דגם הוא אבל אני חייב להודות שהמחיר אטרקטיבי לי - ומצד שני, עובד עדיפות ראשונה - מחיר עדיפות שניה.

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

היה לי ברז אחד כזה, השתמשתי בו מספר חודשים.

לא נתקלתי איתו בשום בעיה.

כאשר הצטיידתי בברזים נוספים, כיוון שהיתה לי אפשרות להובלה חינם מארה"ב, העדפתי לקנות את אלה של פרליק, שנחשבים איכותיים, וגם עשויים נירוסטה.

את הברז הסיני מכרתי לעידו ויצמן כאן בפורום


תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

כמו שכבר הבנת, המיגוז (מסיסות הפד"ח בנוזל) קשור ללחץ ולחום. לכן, ככל שהבירה והנוזל קרים יותר, הלחץ עבודה יכול להיות נמוך יותר. שינוי טמפ' המקרר, לא תשנה באופן מהיר את טמפ' החבית (יקח לה יומיים שלושה להתחמם).

אם הגזת ב10 PSI, עליך למזוג בלחץ גבוה מכך. לחץ נמוך יוביל להקצפה.

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

כאמור, מנסיוני זה דווקא הפוך - לחץ גבוה יוביל להקצפה.

מעניין לדעת מה נכון אצלך, אביחי.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ניסיוני דומה למה שרוני מתאר. 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

פרדסיה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/30/2012

נכון לעכשיו, רק לחץ מגוכך מוביל למשהו שהוא לא קצף טהור.

שמח לשמוע שהברז הסיני היה סביר, כי ההוצאה גם ככה היתה כבדה ואז עם כל הצנרת הנוספת וכו' (ועוד כמה דברים שקשורים לבירה אלב לא לזה).

נראה לי שאני אלך עליו ונראה מה יצא. בינתיים תודות לכם יש לי דרך כלשהי למזוג כוס שזה כבר משהו!

אני חושב עכשיו - אולי אולי, לא סביר, יש לי בעיה בווסת לחץ? יש דרך נוחה לבדוק תקינות שלו? כי אם הוא לצורך העניין לא עושה בדיוק מה שהוא אומר - זה יכול להסביר הרבה.

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

כדי לברר את זה אתה צריך לבדוק ששעון הלחץ ביציאה מהווסת תקין.
 תחבר שעון לחץ אמין ביציאה מהווסת ותבדוק אם השעונים מחווים לחץ זהה כאשר אתה מכוון את הווסת ללחצים שונים.

גם אצלי היו בתחילת התיפעול בעיות הקצפה, צינור ארוך (במקרה שלי 4 מטר) והורדת הלחץ פתרו את הבעיה.
העניין הוא שאם אתה מוריד את הלחץ בחבית הקורני ומנסה למזוג מיד, יש סיכוי שהבירה תבעבע בחבית עצמה, ולכן רצוי לחכות מעט  עד שהלחצים ישתוו.

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

Location

פרדסיה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/30/2012

לכל מען דבעי:

- קירור מגדל לא עזר
- הארכת צנרת לא עזרה
- הוסת תקין, הסיבה שחשדתי היא שהקגרטור רועש ולא שמעתי כנראה שיש עוד כניסה איטית של הגז לחביות (והן גם משוות לחצים אחת עם השניה אם אחת מוגזת יתר).

הבעיה נפתרה על ידי התקנת ברזי PERLIC 650SS (עם בקרי זרימה). הנ"ל עובדים עם הצנרת ויניל רבע אינטצ' באורך של קצת יותר ממטר, בלבד.

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

שמח לשמוע.

גם אצלי הברזים האלה פתרו את הבעיה ועובדים מצוין.