איסוף שמרים מבקבוקים של מרדסו ושימאיי טריפל...

3 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

אוקיי... אז את איך עשיתי אני משער שכולכם כבר עקבתם אחרי ההנחיות של רועי וריפטין מי שהחליט שבא לו לנסות.....

http://zion.e-snif.com/content/%D7%90%D7%99%D7%A1%D7%95%D7%A3-%D7%A9%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%9D

מכיוון שבהודעות פרטיות אני לא הצלחתי להבין איך אני מוסיף תמונה ואני חושב שזה יכול לעזור קצת לכולם אז אני אפרסם את זה פה...

אספתי לפני 4 ימים שמרים מבקבוק אחד שליש של שימאי טריפל..(שד"א היה נהדר... הבירה שאני הכי אוהב...)

ומבקבוק אחד של מרדסו... כמובן בשתי צנצנות שונות....

עכשיו הריח נהדר... ריח של בירה...

לאחר יומיים וקצת העברתי אותם לסטרטר גדול של ליטר...

חשוב לציין שבמהלך השלב הראשון השהייה שלהם בצנצנת של בין 200 מ"ל ל500 מ"ל....

השמרים של השימאי עשו עבודה תסיסתית רבה ואילו השמרים של המרדסו לא עשו כלום...

בקיצור...

אני מעלה כאן שתיים שלוש תמונות של הסטרטרים שלהם של הליטר ואני פשוט מתלבט אם זה נורמלי או לא מה שהולך שם בתחתית... זה לא במרקם וצבע אחד אלא יש כל מיני נקודות כאלה בצבעים יותר כהים נקודות קטנות כאלה...

אני אשמח לחוות דעת...

אני מתכנן חלק מהשמרים להשתמש בהם לבישול הקרוב שלי וחלק לנסות ולהקפיא אותם...

כמו כן לפני שבועיים לערך הזמנתי טרמוסטט כמו שנועם ואחרים פה הזמינו מאיביי אתמול הוא הגיע...

עם הדרכה קלה של אבא והציורים פה בפורום ההרכבה שלו הפכה להיות למשימה קלה... מומלץ!

תודה רבה ושבת שלום לכולם דן.

 

הסטרטר של השמרים מהבקבוק של מרדסו...
הסטרטר של השמרים מהבקבוק של השימאי...
Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הנקודות האלה קצת מוזרות.

 

אני מציע שתריח תטעם ותחליט, אין מדד מדיוק.

 

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

רועי...

מאוד קשה להחליט... אני בתכלס עוד לא התנסיתי מספיק בשביל להגיע להחלטה אם זה טוב או לא...

אני אגיד לך ככה...

לסטרטר של השמרים של מרדסו האמת יש ריח שמזכיר לי קצת קטשופ... אני אפילו אגדיל ואגיד שקטשופ של היינז...

טעם מתקתק טיפה חמוץ...

ולסטרטר של השימאי יש ריח  בתכלס של ליקר מאוד חזק...

ואפשר להגיד שעוד לא רע....

השאלה היא לא הקטע של טוב או לא טוב... אם זה הזדהם וזה פשוט ברמות נמוכות זה עדיין לא טוב...

לא נתקלת בנקודות כאלה?? אם זה עוזר היה גם קצת גושים חומים על הקצף במהלך התסיסה...

בקיצור אני אעשה מחדש נראה לי...

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

דן,

גם זיהום "קטן" הוא בסופו של דבר זיהום...מומלץ לזרוק סטרטר שיש לגביו ספק. אני חושב שמרדסו מכניסים שמרים שונים לגיזוז שפחות מתאימים לתסיסה הראשונה בדומה לדובל. אני מציע שתתייעץ עם נגיד בנק השמרים- ריפטין

יואב