היי חברים,
אז ככה- הבישול הלפני האחרון שלי היה פורטר חזק של ג'מיל שיצא מעולה. http://byo.com/issues/item/2506-robust-porter-style-profile למי שרוצה לשחזר.
בכל מקרה- הבירה לאחר שבועיים בבקבוק כבר התחילה להתאזן בטעמים והטעמים התוקפניים של הלתת הכהה התחילו להתאזן - בירה נפלאה באמת. ופה מגיע הטוויסט. שמתי לב שעכשיו בערך חודש וחצי חודשיים אחרי הביקבוק. אני מתחיל להרגיש חמצמצות מסויימת שלא היתה לפני כן בבירה.
כלומר- לא חמוץ מקולקל. אבל, בשלוק שניים הראשונים יש תחושה של חומציות גבוהה מאשר היתה לפני כן. הבירה בהחלט טובה עדיין, אבל קצת פחות ממה שחוויתי בשיא שלה.
התחלתי לחשוב שאולי איפשהו במערכת הביקבוק אולי שוכן לו איזשהו זיהום.. אולם קשה לי להאמין. לפני כל ביקבוק אני משרה את הדלי - הצינור ומקל המילוי במים עם אבקת מדיח. ולאחר בערך 30 דקות השריה - שוטף ומחטא עם סטאר סאן.
לפני שאני מתחיל לזרוק צינורות לפח ולזרוק דליים, הייתי רוצה להבין את הסיבה לתחושה שאני מקבל מהבירה עכשיו.
עריכה-
ועוד משהו- יש יותר גזים וראש קצף מאשר לפני חודש. הבירה סיימה ב1.012 בערך.