חמצמצות עדינה לאחר חודש וחצי בבקבוק בפורטר- מה העניין?

2 תגובות [לתגובה האחרונה]
גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

היי חברים,

אז ככה- הבישול הלפני האחרון שלי היה פורטר חזק של ג'מיל שיצא מעולה.  http://byo.com/issues/item/2506-robust-porter-style-profile  למי שרוצה לשחזר.

בכל מקרה- הבירה לאחר שבועיים בבקבוק כבר התחילה להתאזן בטעמים והטעמים התוקפניים של הלתת הכהה התחילו להתאזן - בירה נפלאה באמת. ופה מגיע הטוויסט. שמתי לב שעכשיו בערך חודש וחצי חודשיים אחרי הביקבוק. אני מתחיל להרגיש חמצמצות מסויימת שלא היתה לפני כן בבירה.

כלומר- לא חמוץ מקולקל. אבל, בשלוק שניים הראשונים יש תחושה של חומציות גבוהה מאשר היתה לפני כן. הבירה בהחלט טובה עדיין, אבל קצת פחות ממה שחוויתי בשיא שלה.

התחלתי לחשוב שאולי איפשהו במערכת הביקבוק אולי שוכן לו איזשהו זיהום.. אולם קשה לי להאמין. לפני כל ביקבוק אני משרה את  הדלי - הצינור ומקל המילוי במים עם אבקת מדיח. ולאחר בערך 30 דקות השריה - שוטף ומחטא עם סטאר סאן.

לפני שאני מתחיל לזרוק צינורות לפח ולזרוק דליים, הייתי רוצה להבין את הסיבה לתחושה שאני מקבל מהבירה עכשיו.

עריכה-

ועוד משהו- יש יותר גזים וראש קצף מאשר לפני חודש. הבירה סיימה ב1.012 בערך. 

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

1. פרט מה הם חומרי הגלם בהם השתמשת בפועל (אירקס, דינגמנזס, וירמן, מונטונס...).

2. האם מדובר בבקבוק או שניים או משהו גורף?

3. תעשה בדיקת גרביטי נוספת. יש שינוי?

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

היי תומר,

1) חומרי הגלם משחר בביר אנד ביונד. לא הצלחתי לאתר במדוייק את היצרן בקבלה - שיעורי בית לפעם הבאה בלי ספק.

2) מסתבר שזה 2 בקבוקים סוררים- שתיתי היום עוד שניים עם המשפחה. הכל היה בסדר.

3) ויתרתי על בדיקת הגרביטי- עושה רושם שזה היה זיהום נקודתי בשני בקבוקים שכנראה קצת חיפפתי בהם... 

 

המסקנה- 2 בקבוקים שכנראה חיפפתי בניקיון לפני החיטוי קיבלו זיהום שהתפתח בקטנה לאורך זמן.

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform