אני חדש בתחום ויש לי מספר שאלות

13 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/05/2015

שלום לכולם,

אני חדש בתחום ביום ראשון בצעתי את הבישול הראושן שלי.

שמי אמיר אני גר ברחובות 

הציוד שלי שני מיכלי תסיסמה 25 ליטר (ערכה בסיסית מאחת החניות )

אני לא כל כך מבין במונחים שקארתי פה  אני עדין מנסה ללמוד ולהבין

 

יש לי מספר שאלות:

1. יש לי מקרר קטן בחדר (עם מדרגה ומקפיא קטן למעלה) ניתן להפוך אותו למקרר לקירור מיכל התסיסה?

 המיכל תסיסה לא נכנס למקרר בגלל הנשם הוא גבוה מדי יש אפשרות לקצת בחלק התחתון את הנשם? או שזה יכל לפגוע בו?

2. יש לי פוקק שולחני איזה גובה מהבקבוק אני צריך למקם את הכוסית שסוגרת את הבקבוק?

3. ביום ראשון התחלתי תסיסה לאחר כ 8 שעות התחילה תסיסה אגרסיבית יצא נוזל בצע חום אבל הנשם לא התיבש לגמרי ניקיתי אותו טיפה בחומר חיטי ומילאתי אותו שוב בחומר חיטוי לפי הפס המסומן ממה נובעת התסיסה האגרסיבית הזאת שאני ידע לפעמיים הבאות.

4. ושאלה אחרונה התחלתי תסיסה ביום ראשון בצהריים האם ביום ראשון אני יכל כבר לבקבק? 

 

תודה לכול העוזרים

ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

ברוך הבא

1. https://www.youtube.com/watch?v=gnKJ8cHcuKg&app=desktop

2. הפוקק שולחני צריך להיות כמה מילימטרים מהפקק

תלוי איזה פוקק יש לך? יש כאלה שהם כמו חמאה ויש כמו אצלי שצריך להפעיל כח

3. זה תלוי בהד ספייס שאתה משאיר ובבירות עם אחוז אלכוהול גבוה 

וגם בגלל טמפ גבוהה

4. אני מחכה שבועיים כל תסיסה אבל בראשון תבדוק גרביטי (הידרומטר) ואז תבדוק שוב בשני או שלישי אם אין שינוי ב fg

אתה יכול לבקבק

5. תקרא פה בפורום על ידי חיפוש בלשונית חיפוש

זה אחלה פורום רק צריך לחפש ולקרוא

בהצלחה

Location

רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/05/2015

תודה על התשובה המהירה

Location

רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/05/2015

תודה על התשובה המהירה

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

1. ניתן לחבר צינור במקום הנשם פלסטיק ולהכניס את הקצה שלו לכלי עם מים לצד המיכל תסיסה. יש לוודא אטימה ויש לנקות אותו ולחטא אותו כמו כל שאר הציוד הבא במגע עם בירה.

2. פוקק - שים בקבוק ותכוון. 

3. במהלך התסיסה שמרי האיל מייצרים פד"ח (פחמן דו חמצני, CO2), השמרים מתפסים עם הפד"ח לחלקו העליון של הנוזל ויחד עם הרכיבים בבירה (חלבון, כשות וכו') מייצרים קצף. ככל שיש יותר מרכיבים בנוזל, הקצף יציב יותר וגדול יותר. ככל שהתסיסה אגרסיבית יותר (בשל טמפ' גבוהה) הקצף ממשיך להבנות לפני שהוא מספיק להתפרק. כך, נוצר מצב שההד-ספייס מתמלא והקצף אף גולש דרך הנשם.

4. חכה שבועיים לא משנה מה האינדקציה מראה מבחינת הגרביטי. 1. השמרים לא מסיימים את העבודה בתום הסוכר, יש להם עוד כמה משימות לבצע שאורכות מספר שעות עד ימים. 2. אתה רוצה שכמה שיותר מרכיבים לא רצויים ישקעו במיכל תסיסה ולא בבקבוק.



Location

רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/05/2015

תודה רבה

אני יתחיל לעבוד על המקרר שלי להפוך אותו למקרר תסיסה תודה לכולם

אני יכל להוצאי קצת דרך הברז כדי לבדוק גרביטי (הידרומטר)? זה יכול לפגוע בתסיסה?

ומה דעתכם על המוצר הזה?

http://www.ebay.com/itm/141563069212?rmvSB=true#shpCntId

יכול לעזור בבישול ולאחר מכן?

 

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

בהצלחה!

ניתן להוציא אך לא להחזיר! (שים לב, כאשר יוצא נוזל נשאב אויר דרך הנשם, צריך להזהר שלא יכנס הנוזל שבו לתוך הבירה). מאחר והנוזל יזרק, עדיף להוציא דגימה פעם אחת, אחרי כ-10 ימים כדי לוודא שהכל יסתיים.

לגבי מד טמפ' לייזר. אני אישית מעדיף שיהיה לי מד-טמפ' קבועה בתוך הנוזל, ממוקם במרכז הגובה של הנוזל\מאש, ואינדקציה שוטפת של הטמפ' (עדיף עם התראה על שינוי בטמפ').

כמו זה: טרמומטר



Location

רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/05/2015

תודה רבה

ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

אמיר

סך הכל צריך פעמיים בדיקה עם הידרומטר

לפני זריעת השמרים ושבועיים אחרי תסיסה לפני הבקבוק

זה לא פוגע בתסיסה אז אין מה לדאוג כל עוד כמו שרונן אמר לא להחזיר את הנוזל למיכל

ומבחינת בקר טמפ תסיסה יש לי מדבקה על המיכל תסיסה שמראה לי את הטמפ

נכון היא לא הכי מדוייקת

אבל היא מאוד משקפת את הטמפ של הנוזל עם סטייה של 2 מעלות פלוס מינוס

Location

רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/05/2015

שאני מוצאי לבדיקה יכנס לי דרך הנשם אויר והנוזל

מה לעשות להוצאי את הנשםלפני שאני לוקח בדיקה?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תרסס חומר חיטוי מסביב ותוציא את הנשם לרגע.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/05/2015

סגור תודה

עידן בנימיני's picture

Location

nir zvi
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/18/2015

הי,

אני הזמנתי את הטרמוסטט הזה ב35 שח - http://www.ebay.com/itm/331240300296?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

בישלתי איתו השבוע בפעם הראשונה ואני מאוד מרוצה...

הוא כולל טרמוסטט, בקרת טמפרטורה עם התרעה, וטיימר.

עידן

Location

רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/05/2015

אני קניתי לתת של amber ale

רכז לתת 3 קילו קרמל

שמרים וכשות מה שצילמתי

http://jpg.co.il/view/54e3624f74c7d.jpg/


מה אתם אומרים על המתכון?

את הכשות להוצאי בסוף הבישול ? בזמן התסיסה לא צריך להיות כשות במיכל ?

הכשות שלי הם 5.1% ובמתכון נדרש 3.5% מה ההבדל יהיה? 


רכיבים:

3 ק"ג לתת נוזלי AMBER

300 גרם גרעיני לתת קרמל

300 גרם גרעיני לתת קריסטל

400 גרם גרעיני לתת חיטה

60 גרם כשות 3.5%

מנה שמרים

150 גרם סוכר תירס לביקבוק


אופן ההכנה:

לחמם 10 ליטר מיים לטמפרטורה של 67 מעלות.

להשרות את הגרעינים ל-30 דקות.

להוסיף את הלתת הנוזלי ו-45 גרם כשות כשהאש כבויה,

להרתיח את הנוזל ב-95 מעלות במשך שעה.

ב-10 דקות האחרונות להוסיף את 15 גרם הכשות הנותרים.

להשלים את כמות הנוזל ל-20ליטר ולקרר במהירות.

להוסיף את מנת השמרים

להתסיס במשך שבוע.

לבצע שפיה ולהתסיס שבוע נוסף

לבצע שפיה להוסיף את סוכר התירס ולבקבק

להמתין כשבועים ולשתות לרויה

 

 

תודה לעוזרים