הכנת בלגי בלונד אייל קליל יותר

4 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/17/2014

שלום 

ברצוני להכין בירה בלגית בהירה סטייל leff

אבל עם אחוז אלכוהול נמוך יותר כמו כן אני רוצה שירגישו 

קצת מתקתקות כמו בסגנון זה של הבירות 

אני הולך להשתמש ברכז בהיר 

4 סוגי לתת להשגת צבע וטעם

בכשות מסוג styrian goldings וב saas לארומה  

ובשמרים s04

מה עלי להוסיף על מנת לקבל את המתיקות הרצויה והאם הכמות של קילו לתת גרגירים  ועוד 3 קילו לתת נוזלי ישיגו  אחוז אלכוהול של בערך 5.5%??

 

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רועי, 

אתה רחוק מהסגנון. בעיקר בגלל השמרים.

האם המתכון שלך מבוסס על נסיון, או מתכון בדוק אחר? 

אני ממליץ להשתמש במתכונים מנוסים או לפחות לעיין במספר מתכונים לסגנון מסויים ולעשות ביניהם "ממוצע".

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/17/2014

היי

לא אין נסיון ואכן הסתכלתי על מספר מתכונים העניין הוא שאני מעוניין להכין בירה דומה  לאלכסנדר בלונד מבחינת כמות האלכוהול אבל עם תחושת מתקתקות כמו ב leff ואחיותיה 

האם כוונת בעניין השמרים הוא לבחור בסוג שלא מפרק את כל הסוכר לאלכוהול וכך למעשה ליצור את המתיקות הנדרשת?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בו נתחיל מזה שכתבת שאתה מעוניין בבירה בלגית אבל ציינת שמרים בעלי מאפיינים אנגליים. 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

היי רועי,

כמו שנעם ציין, עשית סלט.

בשביל להגיע לאזור של לף, צריך שמרים מתאימים. בשביל לעשות בירה בהירה מתקתקה (כלומר, עם גוף), יספיקו לך 3 קילו רכז. ו-250 גרם של לתת קרה-פילס, או קרה-הל (יותר אדמדם). הרכז הנוזלי משאיר לא מעט סוכרים כטעם ולכן אין הרבה מה לשחק עם לתתים מיוחדים (במקרה של בירה בהירה, כל המוסיף גורע).