שוב בעיית תסיסה(סיידר)

9 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/07/2014

המתכון לסיידר תפוחים 10 ליטר:

1.2 רכז תפוחים

שמרי שמפניים 6גרם

0.5 ק"ג סוכר

אופן ההכנה:
1.5 ליטר מיים רותחים במיכל התסיסה

הוספת 0.5 ק"ג סוכר, עירבוב טוב.

הוספת 1.2 ליטר רכז תפוחים, עירבוב טוב

השלמת מיים קרים לכ 10 ליטר, הוספת השמרים, עירבוב טוב.

סגירת מיכל התסיס כולל הנשם.

בדיקה באידרומטר הראתה 1.06 טמפרטורת התירוש הייתה 25 מעולות

** לאחר 24 שעות אין תנועה בשנם, מים בנשם מריחים כמו יין.

חשוב לי לציין שבפעם הקודמת שהכנתי סיידר תפוחים גם לא הייתה תסיסה בנשם ולאחר כשבוע בבדית האידרומטר ירד מ1.06 ל1.02

מה משמעיד שכן תסס.

אשמח לדעת למה אין תסיס או לחילופין לדעת מה לא נכון בתהליך שעשית.
תודה מראש אלדר עזר

תאריך הצטרפות לפורום: 07/12/2014

יכול להיות שהמיכל לא אטום ובגלל זה אין תנועה בנשם

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

כדאי להוסיף מזין שמרים לסיידר שכן במיץ התפוחים אין את כל הנוטריינטים שדרושים לשמרים.

Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/07/2014

ממה שבדקתי המיכל אטום.

מה זה מזין שמרים? והאם יש סוגי מזין שמרים.
שמצרכים התאמה לסוג השמרים?

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

מזין שמרים מכיל בד"כ תרכובות חנקן שחסרות במיץ ענבים/מיץ תפוחים (אבל כן קיימות בתירוש של בירה). כמו כן יש מזיני שמרים שמכילים שמרים מתים שבהם יש גם רכיבים שחשובים להתפתחות השמרים בסיידר.

אתה יכול לקנות מזיני שמרים בחנויות של הציוד לבירה, אני יודע שאצל שחר יש. כמו כן אתה יכול בנוסף לכך להרתיח שמרים יבשים של לחם ולהוסיף גם אותם. 

Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/07/2014

תודה, מי זה שחר?

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

שחר = שחר הרץ, הבעלים של "ביר אנד ביונד" (יגאל אלון בתל אביב)

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

Guy's picture
Guy
Offline

Location

באר יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/02/2013

עד כמה שאני יודע ניתן לקחת חופן טוב של צימוקים או תאנים ,לשים בבערך 500-700 מ"ל מים ולהרטיח איזה רבע שעה.

לשפוך את ה"קומפוט" הזה לתוך הסיידר. כשמתקרר כמובן.

זה סוג של מזין שמרים. 

קראתי על זה איפהשהו.

 

מבשלת הבאר

 

Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/07/2014

היום בדקתי באידרומטר צפיפות היה 1.05

המיכל תסיסה נמצא בחדר שהטמפרטורה בערך 17 מעלות.

Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/07/2014

היוום בדקפתי שוב, האידרומטר הראה 1.02