המתכון לסיידר תפוחים 10 ליטר:
1.2 רכז תפוחים
שמרי שמפניים 6גרם
0.5 ק"ג סוכר
אופן ההכנה:
1.5 ליטר מיים רותחים במיכל התסיסה
הוספת 0.5 ק"ג סוכר, עירבוב טוב.
הוספת 1.2 ליטר רכז תפוחים, עירבוב טוב
השלמת מיים קרים לכ 10 ליטר, הוספת השמרים, עירבוב טוב.
סגירת מיכל התסיס כולל הנשם.
בדיקה באידרומטר הראתה 1.06 טמפרטורת התירוש הייתה 25 מעולות
** לאחר 24 שעות אין תנועה בשנם, מים בנשם מריחים כמו יין.
חשוב לי לציין שבפעם הקודמת שהכנתי סיידר תפוחים גם לא הייתה תסיסה בנשם ולאחר כשבוע בבדית האידרומטר ירד מ1.06 ל1.02
מה משמעיד שכן תסס.
אשמח לדעת למה אין תסיס או לחילופין לדעת מה לא נכון בתהליך שעשית.
תודה מראש אלדר עזר