היי,
רצית לדעת איך מחשבים את הכמות המים הנדרשת לבישול BIAB
אם יש לזה מחשבון פשוט בלי יותר מידי להסתבך
ואם החשבון הזה כוול את כול הנתונים כמו אידוי
היי,
רצית לדעת איך מחשבים את הכמות המים הנדרשת לבישול BIAB
אם יש לזה מחשבון פשוט בלי יותר מידי להסתבך
ואם החשבון הזה כוול את כול הנתונים כמו אידוי
הי תומר,
אם אין לך בעיה עם אנגלית
כנס לאתר http://www.biabrewer.info
יש שם את כל המידע שאתה צריך בנוגע לביאב על צורותיו השונות. אם תרשם לאתר (מנסיוני הם לא שולחים מיילים מעצבנים ולא כלום וזה לא עולה כסף...) תוכל להוריד תוכנה (שהיא בעצם סוג של קובץ אקסל) שבה אתה מכניס את כמויות החומרים (לתת, שמרים, כשות, תוספים וכד'), עם כמה בירה אתה רוצה לסיים וכל מיני נתונים נוספים וזה אומר לך בדיוק כמה מים תצטרך ועוד מידע רלוונטי...
מה שנתן אמר.
בדיוק לפני שבוע בישלתי BIAB וחיפשתי אותו דבר.
אז ככה :
נגיד כמות בישול סופי 20 ל'
גרעינים סופגים כמעט 1:1 מים + 20 % אידוי + נשאר בסיר כ-1 ליטר
ז"א נגיד 6 ק"ג גרעינים =6 ליטר מים
כ3-4 ליטר אידוי
כ1 ליטר נשאר בסיר
20+6+3+1=30 ליטר סה"כ
ככה אני בישלתי ויצא לי 20-21 ליטר סופי
בהצלחה
בתור חישוב גס זה סביר. אבל אפשר לדייק את זה יותר (אם רוצים).
הגרעינים לא סופגים 1:1 בBIAB. יותר כמו 1:0.7
אידוי הוא לא קבוע, הוא לתוי שטח הפנים של הסיר שלך (ומושפע גם מעוד פרמטרים כמו לחות יחסית של האויר וגובה מעל פני הים)
מה שנשאר בסיר תלוי רק בך. במבנה הסיר וכו'. זה בהחלט לא נתון קבוע.
זה באמת היה חישוב די גס
אבל למתחילים ,לדעתי, זה מספיק.
אני גם די מתחיל בשיטת BIAB וזה עבד פחות או יותר מדויק
בסוף נשאר כמה שתכננתי
תודה רבה על החישוב
ונועם שלחת לי לא מזמן את הקובץ אקסל
והחישוב בטבלה יותר מידי מסובך יש שם יותר מידי נתונים שאני לא יודע אותם
יש אפשרות לדלג עליהם ?
לא יודע. צריך לחפור בזה
אני ממליץ לך להשקיע כמה שקלים ולהשתמש בתוכנה BEERSMITH.
התוכנה מעולה וכאשר מכניסים את הנתונים הספציפיים של המערכת שלך (נםח מת, קצב אידוי, צנרת וכו חומרים ושיטת בישול') התוצאות מוייקות מאוד.
וכמובן יש את שאר הבונוסים שמתוכנה מאפשרת, כגון שינוי נפחים מחושב, כלים להמרות משקלים ונפחים ומאגר עצום של מתכונים בשרות ענן.