איך מחשבים את הכמות המים הנדרשת לבישול BIAB

8 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/11/2014

היי, 

רצית לדעת איך מחשבים את הכמות המים הנדרשת לבישול BIAB 

אם יש לזה מחשבון פשוט בלי יותר מידי להסתבך 

ואם החשבון הזה כוול את כול הנתונים כמו אידוי 

הציוד שלי : סיר נירוסטה 20 ליטר , חבית מסוות לסיר 50 ליטר ,

Offline

Location

גדליהו
haifa
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/08/2014

הי תומר,

אם אין לך בעיה עם אנגלית

 כנס לאתר http://www.biabrewer.info

יש שם את כל המידע שאתה צריך בנוגע לביאב על צורותיו השונות. אם תרשם לאתר (מנסיוני הם לא שולחים מיילים מעצבנים ולא כלום וזה לא עולה כסף...) תוכל להוריד תוכנה (שהיא בעצם סוג של קובץ אקסל) שבה אתה מכניס את כמויות החומרים (לתת, שמרים, כשות, תוספים וכד'), עם כמה בירה אתה רוצה לסיים וכל מיני נתונים נוספים וזה אומר לך בדיוק כמה מים תצטרך ועוד מידע רלוונטי...

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מה שנתן אמר.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Guy's picture
Guy
Offline

Location

באר יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/02/2013

בדיוק לפני שבוע בישלתי BIAB וחיפשתי אותו דבר.

אז ככה  :

נגיד כמות בישול סופי 20 ל' 

גרעינים סופגים כמעט 1:1 מים + 20 % אידוי + נשאר בסיר כ-1 ליטר 

ז"א נגיד 6 ק"ג גרעינים =6 ליטר מים 

כ3-4  ליטר אידוי

כ1 ליטר נשאר בסיר

20+6+3+1=30 ליטר סה"כ

ככה אני בישלתי ויצא לי 20-21 ליטר סופי

בהצלחה

 

מבשלת הבאר

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בתור חישוב גס זה סביר. אבל אפשר לדייק את זה יותר (אם רוצים).

הגרעינים לא סופגים 1:1 בBIAB. יותר כמו 1:0.7

אידוי הוא לא קבוע, הוא לתוי שטח הפנים של הסיר שלך (ומושפע גם מעוד פרמטרים כמו לחות יחסית של האויר וגובה מעל פני הים)

מה שנשאר בסיר תלוי רק בך. במבנה הסיר וכו'. זה בהחלט לא נתון קבוע.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Guy's picture
Guy
Offline

Location

באר יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/02/2013

זה באמת היה חישוב די גס

אבל למתחילים ,לדעתי, זה מספיק.

אני גם די מתחיל בשיטת BIAB וזה עבד פחות או יותר מדויק

בסוף נשאר כמה שתכננתי

 

 

מבשלת הבאר

 

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/11/2014

תודה רבה על החישוב 

ונועם שלחת לי לא מזמן את הקובץ אקסל 

והחישוב בטבלה יותר מידי מסובך יש שם יותר מידי נתונים שאני לא יודע אותם 

יש אפשרות לדלג עליהם ?

הציוד שלי : סיר נירוסטה 20 ליטר , חבית מסוות לסיר 50 ליטר ,

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא יודע. צריך לחפור בזה

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

אני ממליץ לך להשקיע כמה שקלים ולהשתמש בתוכנה BEERSMITH.
התוכנה מעולה וכאשר מכניסים את הנתונים הספציפיים של המערכת שלך (נםח מת, קצב אידוי, צנרת וכו חומרים ושיטת בישול') התוצאות מוייקות מאוד.

וכמובן יש את שאר הבונוסים שמתוכנה מאפשרת, כגון שינוי נפחים מחושב, כלים להמרות משקלים ונפחים ומאגר עצום של מתכונים בשרות ענן.

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.