הנתונים המדיוקים של מרכיבי הבירה

5 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/11/2014

אהלן , 

רצית לשאול שאלה קטנה בקשר לנתונים של המרכיבים של הבירה 

למשל כשות איפה אפשר למצוא את הנתונים הכי מדיוקים ראית שבאתר בירסמיט יש נתונים שונים מהספר של פאלמר 

http://beersmith.com/hop-list/

http://www.howtobrew.com/section1/chapter5-3.html

הציוד שלי : סיר נירוסטה 20 ליטר , חבית מסוות לסיר 50 ליטר ,

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

אחוזי האלפא משתנים בין יבול של כשות מחוות שונות ומשנה לשנה. כשאתה קונה כשות אצל הספק שלך הוא אמור לדעת מה אחוז החומצות אלפא של הכשות הזה.

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/11/2014

עכשיו הכול מובן 

ועוד משהו השימוש של הכשות לא משתנה

אם יש כשות שמיעוד לארומה אחרי כמה שנים לא משנים את התרכובת הכימית שלו הוא נשאר לשימוש לארומה ?


כי באתר של beer and beyond יש סוגי כשות שרשום שהם משמשים לארומה ומרריות לעומת זאת באפלקיצה של בירסמיט רק לארומה על איזה כדאי להסתמך ?

הציוד שלי : סיר נירוסטה 20 ליטר , חבית מסוות לסיר 50 ליטר ,

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

שלום תומר,

אנסה לעזור לך בנושא. כפי שאתה מבין בכשות ישנם 3 שימושים שונים.

1. מרירות

2. טעם.

3. ריח (ארומה)

לכל שימוש יש תקופת זמן שונה שהכשות נכנס אל הבישול.

למרות שיש הפרדה בין זמני ההשריה עבור כל שימוש, ישנה חפיפה מעטה בין השימוש של כשות לטעם ולארומה. כמו כן, ישנם כשות שמוגדרים כבעלי שימוש כפול, גם למרירות וגם לארומה.

לכן, כאשר אני מגיע להתעסק עם כשות, לתכנן מתכון אני מעדיף לאסוף על הכשות כמה שיותר מידע.
שני אתרי אינטרנט מאוד שימושיים שמצאתי הם במקרה אמריקאיים, ואני ממליץ לך להכנס אליהם. יש להם הרבה מידע רלוונטי עבור המבשלים.

hopunion

beerlegand

מעבר לכך, אני יכול להגיד שאין חכם כבעל ניסיון.

If you don't stand for something

You will fall from anything

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

אם לחדד.

אין דבר כזה שאין דבר כזה. כל כשות יכולה לשמש למרירות, טעם ו\או ארומה. יחד עם זאת, הניסיון לימד שזן אחד עדיף על משנהו כמרירות ואחר עדיף כטעם ו\או ארומה (ניתן ללמוד זאת גם מתוך אנליזת הכשות וריכוז השמנים השונים בה). ככלל, למרירות נשתמש בכשות עם אחוזי אלפא גבוהים יחסית, אלא אם כן לא מעוניינים בבירה מרה יחסית.

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

+1

If you don't stand for something

You will fall from anything