אהלן ,
רצית לשאול שאלה קטנה בקשר לנתונים של המרכיבים של הבירה
למשל כשות איפה אפשר למצוא את הנתונים הכי מדיוקים ראית שבאתר בירסמיט יש נתונים שונים מהספר של פאלמר
אהלן ,
רצית לשאול שאלה קטנה בקשר לנתונים של המרכיבים של הבירה
למשל כשות איפה אפשר למצוא את הנתונים הכי מדיוקים ראית שבאתר בירסמיט יש נתונים שונים מהספר של פאלמר
אחוזי האלפא משתנים בין יבול של כשות מחוות שונות ומשנה לשנה. כשאתה קונה כשות אצל הספק שלך הוא אמור לדעת מה אחוז החומצות אלפא של הכשות הזה.
עכשיו הכול מובן
ועוד משהו השימוש של הכשות לא משתנה
אם יש כשות שמיעוד לארומה אחרי כמה שנים לא משנים את התרכובת הכימית שלו הוא נשאר לשימוש לארומה ?
כי באתר של beer and beyond יש סוגי כשות שרשום שהם משמשים לארומה ומרריות לעומת זאת באפלקיצה של בירסמיט רק לארומה על איזה כדאי להסתמך ?
שלום תומר,
אנסה לעזור לך בנושא. כפי שאתה מבין בכשות ישנם 3 שימושים שונים.
1. מרירות
2. טעם.
3. ריח (ארומה)
לכל שימוש יש תקופת זמן שונה שהכשות נכנס אל הבישול.
למרות שיש הפרדה בין זמני ההשריה עבור כל שימוש, ישנה חפיפה מעטה בין השימוש של כשות לטעם ולארומה. כמו כן, ישנם כשות שמוגדרים כבעלי שימוש כפול, גם למרירות וגם לארומה.
לכן, כאשר אני מגיע להתעסק עם כשות, לתכנן מתכון אני מעדיף לאסוף על הכשות כמה שיותר מידע.
שני אתרי אינטרנט מאוד שימושיים שמצאתי הם במקרה אמריקאיים, ואני ממליץ לך להכנס אליהם. יש להם הרבה מידע רלוונטי עבור המבשלים.
מעבר לכך, אני יכול להגיד שאין חכם כבעל ניסיון.
אם לחדד.
אין דבר כזה שאין דבר כזה. כל כשות יכולה לשמש למרירות, טעם ו\או ארומה. יחד עם זאת, הניסיון לימד שזן אחד עדיף על משנהו כמרירות ואחר עדיף כטעם ו\או ארומה (ניתן ללמוד זאת גם מתוך אנליזת הכשות וריכוז השמנים השונים בה). ככלל, למרירות נשתמש בכשות עם אחוזי אלפא גבוהים יחסית, אלא אם כן לא מעוניינים בבירה מרה יחסית.
+1