מתן תוקף רשמי למבשלה - באילו מקרים מחייב?

4 תגובות [לתגובה האחרונה]
מבשלת גרדה's picture

Location

חיננתי 26
בת חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/31/2014

בוקר טוב,

אני מניח שהנושא עלה לא פעם בפורום - אך אשמח באם מישהו יוכל לעשות סדר מתומצת לנושא,

באילו מקרים/מצבים - חובה שיהיה תוקף רשמי ( אישורים ) למבשלה?

מכירוה סיטונאית | מכירה ליחידים | מכירה ביתית | מכירה בבארים | מכירה בעסק פרטי  ועוד....

והיכן אפשר למצוא מסמך ( ולא מגילה... ) המאחד את הדרישות לנ"ל ?

 

תודה

העולם מריע למעשים - לא לכוונות!

תמיר באני's picture

Location

בת-ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/22/2013

כל עוד לא תופסים אותך, הכל חוקי.

אתה קצת שואל שאלת קיטבג.

 

אם אתה מעוניין לעשות הכל באופן חוקי ורשמי, הנושא הזה דובר בפורום וחיפוש זריז יעלה את הדרישות הגבוהות שיש לקיים על מנת למכור בירה באופן מסחרי.

במשפט אחד - אין מקרה פרטי בו מותר למכור בירה ללא רישיונות.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

+1

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

כמו שתמיר אמר, לא משנה איך תזרוק אותו, תמיד תקבל פלי.

אין דרך בישראל למכור בירה באופן חוקי ללא רשיונות. אפילו לחברים שלך. ברגע שמוצר מוחלף בעבור כסף, אז אתה צריך להוציא  חשבונית. כאשר מדובר במוצר מזון ישנן מגבלות נוספות. ברגע שמדובר באלכוהול ישנן מגבלות נוספות. 

If you don't stand for something

You will fall from anything

תאריך הצטרפות לפורום: 01/28/2013

כמו שאחרים כתבו, ברגע שאתה מוכר מזון או שתיה באריזה סגורה אתה צריך רישיון עסק ורשיון יצרן. 

זו החובה הבסיסית שבחוק, כל מי שאין לו את אלו, עובר על החוק.

אין הפרדה בתקנות בין מפעל טמפו לבינך שסוגר 40 בקבוקים ומוכר לחברים ובמכולת השכונתית.

 

לא תוכל לקבל את הרשיונות האלו לסככה מאחורי הבית לדוגמא. רק במקום מוסדר עם רשיונות לעסק.

הרשימת דרישות הבסיסיות מספיק ארוכה לגרום לרוב האנשים או לוותר או לעבור על החוק:

m-yehuda.org.il/uploads/n/izor_mazon.pdf