שימוש בחמצן מבלון לאורור התירוש?

13 תגובות [לתגובה האחרונה]
אוהד - מבשלת שריגים's picture
תאריך הצטרפות לפורום: 06/20/2010

שלום חברים.
אני משתמש במשאבת אקוואריום לאורור התירוש כעשרים דקות לפני הוספת השמרים ובוחן את האפשרות לעבור לשימוש בחמצן נקי.
המוטיבציה העיקרית היא קיצור הזמן. באופן תיאורטי אפשר להמיס את החמצן אפילו בזמן קירור התירוש והעברתו למיכל התסיסה (ע"ע INLINE AERATION).
יש לי מספר חששות:
* עלות
* יצירת קצף בכמות שתפריע
* חימצון יתר של התירוש

האם למישהו מכם יש נסיון ישיר עם שימוש בחמצן למטרה הנאצלת של הכנת בירה?

אוהד - מבשלת שריגים

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

אני מאורר (לפעמים) באמצעות בלון חמצן ואבן , כאשר התירוש במיכל התסיסה.

לא נתקלתי בתופעות שהזכרת. דרך אגב,  מה הסימפטומים של חימצון יתר?

 

 

לגבי עלויות , מיכל חדש לא זול ,כדאי לחפש משומש . את שלי קניתי דרך אתר  יד2 ב 250 שח, מילוי עולה 25 שח ויספיק לעשרות בישולים בקלות.

 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

איך מחטאים אבן?

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זו האבן http://morebeer.com/view_product/18252//Diffusion_Stone_-_2_Micron_Oxygen_Stone

חיטוי ע"י טבילה של כמה דקות במים רותחים .

 

מיכל חמצן רפואי, לא תעשייתי.

 

 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הנה מאמר בענין:

http://www.byo.com/stories/wizard/article/section/121-mr-wizard/147-are-welding-oxygen-canisters-safe-for-homebrewing-aeration

 

ויש לי שאלות:

האם אתה בטוח שאתה צריך איוורור תירוש?

האם אני צריך?

איך יודעים? במאמר מדובר על 8 PPM איך מודדים? האם מדדתם אצלכם?

 

יש מצב(אולי אצל רועי) לבץ' השוואתי אחד עם אוורור ואחד בלי?

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

אני ממש לא בטוח שצריך בגלל זה ה - (לפעמים)

שחר,  אתה מוזמן לקבל בהשאלה את המיכל.

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני מאוורר באמצעות חריר בקוטר סיכה בצינור שמחזיר את התירוש למיכל התסיסה. החריר בזכות תופעת הונטיורי מחדיר הרבה אויר לתירוש. אני יכול להעיד שביחס לשיטות האחרות (ניעור, אבן מחוברת למשאבת אקווריום) לשיטת החריר יש רק יתרונות כמו למשל אין חשש מזיהום מהאבן. התגובה של השמרים הרבה יותר אינטנסיבית. אני מרוצה מאוד משיטת החריר ולא חושב שיש סיבה לאוורר בשיטה אחרת. אמנם אין לי נסיון באוורור באמצעות פלון חמצן, אבל קראתי שחימצון יתר בעיתי בכך שיגרום לשמרים להתרבות מהר מידי וזה מסתבר לא רצוי.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גם אני קראתי/שמעתי על בעייתייות באיוורור יתר ע"י בלון חמצן. לצערי אינני זוכר את המקורות.

בשימוש בבלון חמצן יש להזהר מאד ולתת חמצן למשך חצי דקה עד דקה.

מה שכן, בפודקאסט בנושא בירות "גדולות" (OG גבוה) דובר על אפשרות של חימצון התירוש בעת זריעת השמרים ואח"כ שוב לאחר 12-24 שעות (תוך תקופת ההתרבות של השמרים). 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
riftin's picture
Offline

Location

מורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עמנואל,

החריר זה רעיון יפה.

איפה הוא ממוקם ומה גורם לאויר להיכנס במקום ששפריץ של תירוש יצא מהחריר החוצה?

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

את החריר אפשר למקם בכל מקום לאורך הצינור. אני מיקמתי כ- 2 ס"מ מהיציאה.

אין סיכוי שישפריץ מהחריר נוזל. זה צינור ונטיורי הכי פרימיטיבי שיש והפיסיקה עושה את שלה. במקום שבו הזרימה מהירה הלחץ נמוך יותר ביחס למקום שבו הזרימה עיתית יותר אויר נע  מלחץ גבוה לנמוך. אם תסתום את היציעה של הצינור אזי מהחריר ישפריץ נוזל, אחרת אין סיכוי.

 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רשמתי לפני : )

דרור ספיר's picture

Location

Denver
United States
תאריך הצטרפות לפורום: 01/28/2010

לדעתי גם כן מיותר להשתמש בבלוני חמצן וציוד נוסף לשם אוירור, סתם עלויות נוספות, התעסקויות נוספות וחשש לזיהומים.

אני פשוט מזרים את הבירה מגובה של כ 30-40 ס"מ, אל תוך חבית התסיסה, וכך נוצר איורור טבעי ופשוט, ללא בעיות.

אומנם לא נקי כמו פיתרון החור בצינור(כמו אצל עמנואל), אבל עובד יופי.

 

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

אוהד,

כמה רעיונות פשוים ובדוקים:

http://myhomebrewedbeer.blogspot.com/2009/10/blog-post_29.html

יואב

אוהד - מבשלת שריגים's picture
תאריך הצטרפות לפורום: 06/20/2010

תודה לכולם על התגובות!
עמנואל, תוכל לצרף תמונה של הפטנט שלך עבור מאותגר דמיון שכמוני?

אוהד - מבשלת שריגים