אהלן חברה,
שמי לירן מרחובות, מהנדס מכונות במקצועי ונכנס לי החיידק לבישול בירה לפני מספר חודשים (האמת שהוא היה רדום מאז הקורס שעשיתי בבירדי לפני כמה שנים)
מבשל ALL Grain בשיטת BIAB.
רציתי את עזרתכם בתכנון המתכון של הbatch ה-3.
הבירות הראשונות שבישלתי היו Amber Ale ובירת חיטה בסגנון גרמני. יצא לטעמי די מוצלח, ובא לי לבשל משהו יותר כשותי ומעניין.
לאחר קריאה של הרבה מתכונים באינטרנט רקחתי מתכון לEnglish IPA והייתי שמח לקבל פיטבק חיובי/שלילי, הצעות לשיפור וטיפים באופן כללי לסוג הבירה הזה.
בישול 20L
מקור סוכר | ק"ג |
pale malt | 4.79 |
caraamber | 0.40 |
muinch malt 1 | 2.39 |
carahell | 0.40 |
ABV 6.8%
SRM 10
כשות (total IBU 45)
משקל (גרם) |
יחידה | alpha acid % | יחידה | זמן בישול (T) | |
fuggles | 60 | gr | 5.10 | % | 60 |
east kant goldings | 40 | gr | 6.47 | % | 30 |
east kant goldings | 30 | gr | 6.47 | % | 10 |
east kant goldings | 20 | gr | 6.47 | % | 0 |
שמרים: מתלבט בין s-04 ל s-05. מה דעתכם?
רציתי לציין שמעבר לכוונה להכין בירה טעימה, אני מנסה לא "להשתגע" עם כמות של סוגי הכשות על מנת שאוכל ללמוד להבא מה הטעם של כל סוג.
תודה על העזרה
לירן