עזרה בשליטה על טמפרטורה

2 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/22/2015

שלום לכולם, קוראים לי אמיר ואני בשלן מתחיל (שני קיטים ועכשיו באצ' אול גריין שני).

ניסיתי לחפש תשובות מדיונים שנפתחו פה בעבר אבל למרות שמצאתי הרבה חומר על בקרי טמפרטורה ועל השימוש בהם, לא מצאתי עדיין פתרון שיכול לעזור לי.

 

אני ועוד חבר מבשלים בסיר נירוסטה שרכשנו במרכז לבירה ביתית של רשף:

http://www.homebrewing.co.il/Default.asp?sType=0&PageId=101261&ProId=471857

 

בישלנו איתו גם בבית וגם במטבח מקצועי עם כירה ענקית ובשני המקרים לא הצלחנו לשלוט על הטמפרטורה והיא טיפסה מעבר למה שרצינו (בחמש מעלות לפחות).

לצערי כשעברתי פה בפורום ראיתי הרבה פתרונות יצירתיים להרכבה של בקר טמפרטורה אבל פרקטית אני לא חושב שאפשר לעשות את זה בסיר שלנו כי יש לו FALSE BOTTOM ואני לא המומחה הכי גדול בקדיחות ובירזול.

 

האם יש לכם הצעה/פתרון איך אוכל לשלוט טוב יותר בטמפרטורה בזמן הבישול?

האם אני טועה ואפשר בצורה כלשהי להשתמש בבקר טמפרטורה או במכשיר חיצוני אחר כדי לפתור את הבעיה?

.

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

שלום אמיר וברוך הבא,

נשמח לעזור לך, אבל לא ברורים לי כמה דברים בסיסיים.

האם אתה מבשל BIAB?

האם אתה מחמם עם עירת גז או חשמלית?

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

היי אמיר,

ברוכים הבאים לאהבה החדשה ובהצלחה!

ישנן מספר שיטות לעשיית בירה מגרעינים, אשר כל אחת נותת פיתרון באופן יצירתי לנושא בקרת הטמפ'. בגדול קיימת אפשרות של חימום ישיר (סיר המאש) עקיף (חימום נוזל והחזרתו למאש). בכל מקרה, שימוש בבקר מצריך להבין את החום המוסף (החום המתקבל מהכיריים החמות ודפנות הסיר לאחר כיבוי האש) ופיצוי על כך (כיוון לטמפ' נמוכה יותר מהנדרשת בפועל.

חימום ישיר הינו פשוט יותר, אך פיזור החום איטי יותר ולכן עד שלומדים את קצת פיזור החום וחום המוסף (חום הנתרם מהסיר והכיריים לאחר כיבוי אמצעי החימום) הסטייה גדולה. באמצעות ערבוב המאש ניתן להאיץ את העברת החום ואחידותו באמצעות ערבוב הגריסט.

חימום עקיף פשוט יותר, אך מצריך כלי נוסף הניתן לחממו. יש מספר אופציות: חימום מים בכלי נוסף לטמפ' גבוהה יותר והוספתם למיכל אופציה נוספת היא הולכת הנוזל מכלי המאש אל אמצעי החימום וחזרה (מצריך משאבה, צנרת, ופולס-בוטום).