סיר או מיחם

8 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

בית אריה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/12/2015

היי,

רציתי לדעת מבעלי ניסיון במה עדיף להשקיע

סיר נירוסטה 30/35 ליטר או מיחם 40 ליטר

לפי ההיגיון בישול במיחם אמור להיות קל יותר מכיוון שניתן להשתמש במיחם בתור מאש טאן ואין צורך להעביר למיכל אחר

ועם סיר אצטרך לבנות/לקנות מאש טאן

ומצד שני האם יש בעיה להגיע לרתיחה עם מיחם?

ובקצרה האם מיחם יכול לתת מענה גם להרתחה וגם למאש טאן?

תודה מראש לכל העונים

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

שלום ניסן

בנוגע לשימוש במיחם, אז אין הוא כן יכול להיות חלק משיטת הבישול אבל יש לו כל מיני מגבלות.

בשביל שנוכל לעזור וליעץ, אז אתה צריך לתת מידע נוסף על מערכת הבישול ושיטת הבישול שבה אתה משתמש (או מתכנן בעתיד)

אתה כבר מבשל מגרעינים? כיצד אתה עושה זאת?

 

If you don't stand for something

You will fall from anything

Location

בית אריה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/12/2015

בגדול רק התחלתי לבשל והתנסיתי רק 3 פעמים שהם עם רכז 

אני מעוניין להתנסות עם מתכון גרעינים 

יש לי סיר בגודל 20 ליטר והוא לא ממש מספיק ואין לי במה לבצע מאש עדיין

לכן רציתי לקנות משהו אחר וחשבתי על הרעיון של המיחם

כשחיפשתי מידע על זה מצאתי שזה קיים ובשימוש אצל רבים

מכיוון שהציוד די יקר בסופו של דבר רציתי לדעת חסרונות ויתרונות ומה בכלל מומלץ לדעת אנשים שהתנסו ואולי עברו למשהו אחר בגלל סיבות שונות 

בעצם ללמוד מטעויות של אחרים ;)

 

 

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אנסה לעזור לך בנושא

אם ברצונך לבשל רק עם מיחם (או סיר אחד) אתה יכול להשתמש בשיטת בישול בשק שגם נקראת BIAB (תוכל לחפש מידע עליה בפורום או ברחבי האינטרנט). זה מצריך ממך שק גדול שיכול לשאת את הגרעינים שאתה משרה. לאחר הוצאת השק אתה יכול להרתיח את הנוזל שנשאר במיחם ולהמשיך עם הבישול. חשבו מאוד למצוא את השיטה הנכונה למערכת שלך בשביל לשלוט בטמפ' המאש. בשונה מבישול ברכז, בבישול בגרעינים מאוד חשוב לשים לב לטמפ' המאש, סטייה לא נכונה בטמפ' עלולה להביא אותך לנצילות נמוכה של סוכרים או לבירה מתוקה מידי.

אם ברצונך לחסוך בעלויות ובמקום, אז אני מציע לך להתחיל עם  שיטת הבישול בשק ומשם לראות כיצד אתה רוצה להמשיך לבשל

If you don't stand for something

You will fall from anything

Location

בית אריה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/12/2015

מעולה

עזרת לי מאוד !

תודה רבה!

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

שיהיה בהצלחה. אתה מוזמן להגיע לברו-פארטי הבא עלינו לטובה.

כך תוכל להיחשף למערכות ושיטות בישול שונות.

If you don't stand for something

You will fall from anything

Offline

Location

גדליהו
haifa
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/08/2014

גלעד, אחלה תשובה. אבל יש לך נסיון בבישול במיחם? זה עובד? אני מבשל ביאב ושוקל לעבור לחשמל אבל כל המערכות שראיתי היו קסטום מייד... מיחם שקונים בחנות יעבוד כמו שהוא או שצריך לעשות מודיפיקציות? 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אם הוא מספיק גדול הוא יעשה את העבודה כמו שהוא.

מודיפיקציות ישפרו לך את איכות החיים אבל הן לא מחוייבות המציאות.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

כן, כבר בישלתי עם מיחם. עובד

If you don't stand for something

You will fall from anything