הסיידר לא מניע

13 תגובות [לתגובה האחרונה]
גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

אוף,

אתמול הגשתי שמרים לסיידר gervin 3 כמדומני. 

הרטבתי כמו שאני עושה לכל השמרים היבשים שלי - מים מורתחים מקוררים ל30 מעלות. 15 דקות השריה והופ לדלי.

20 שעות אחר כך, אין תנועה בנשם וגם אין סימני קצף... 

OG 1.060

-- למישהו באיזור חדרה, עמק חפר, פרדס חנה יש שמרים בשלוף?

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

תמתין עוד קצת, 

גם אצלי בסיידר בהתחלה יש LAG של כמה שעות עד ימים עד שרואים פעילות תסיסה,

כמו כן תשקול להוסיף מזין שמרים

Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/07/2014

גם אצלי בסיידר לא נראתה תסיסה.

התחיל ב1.06 אחרי שבועיים היגיע ל 1.02

יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

אנחנו מתסיסים על S-04 בד"כ (יצא גם עם US-05) ותמיד עובד יופי, בלי לג יוצא דופן. 1.060~

 

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

היום בבוקר לא היתה עדיין תנועה בנשם (30 שעות בערך.)

יש לי S-04 שמיועד לmild בהיכון. אמדוד גרביטי היום בערב. אם לא זז, אני אזרע את הs-04. אולי גם קצת DAP.. למרות שאני מעדיף את הסיידר בלי. שמתי לב שהטעם שמתקבל שאני מוסיף DAP הוא קצת יותר "מיימי" ובלי גוף לעומת נגלה שבוצעה בלי DAP (עם נוטינגהם) .

המטרה הסופית היא סיידר מתוק עד חצי מתוק 1.016 בערך. מוגז ומפוסטר.

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

יבורך ההידרומטר,

מדדתי הרגע גרביטי- 1.051 כלומר יש תסיסה ויש תנועה של הסיידר לכיוון הרצוי. למרות שהנשם לא מראה על שינוי בכלל. אני מקווה שהשמרי שמפנייה עובדים ולא אורחים לא רצויים. אעדכן עוד יום יומיים לוודא שזה הבירה שהרגע שתיתי מדברת.

 

כשאני חושב על זה, זה הדלי 20 ליטר שקניתי משלם פלסטיקה בקיסריה. נראה שהאטימה של המכסה לא טובה מספיק... חשדתי בו כבר זמן מה, אבל זו הוכחה חד משמעית.

 

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

אני ממליץ לך לעבור לחבית פחמס של 30 ליטר,
הרבה יותר אמין מהדליים..

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

אני ממליץ לך לעבור לחבית פחמס של 30 ליטר,
הרבה יותר אמין מהדליים..

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

באמת עברתי לחבית 30 ליטר של פחמס. מאושר מכל רגע! אבל את הסיידר שמתי בדלי בגלל שהחבית מיועדת לMILD שאני מבשל בסופש הקרוב.

בכל מקרה, לפחות במקרה שלי, הדלי של 20 ליטר מגיע עם מכסה מאוד קשיח שכנראה לא אוטם ממש טוב. בניגוד לדליים של 25 ליטר עם מכסה גמיש יותר. גם פה, יש עניין של מזל ושל תבנית טובה או לא לצרכים שלנו.

 

עם הדלי הנוכחי של 20 ליטר, ממש לא הצליח להם.

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

גרביטי ממשיך לרדת, 1.042 בערך 10 נקודות ליום ב19 מעלות. נשם לא זז.

מסקנה- הדלי הזה מעפן.

אגב- מישהו התנסה בהתססה בכלים קטנים יותר מפחמס 30 ליטר וממש מרוצה מהתוצאות? better bottle? דמיג'אן גמדי? מיכל No chill?

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רוב התסיסות שלי הן בג'ריקן 23 ליטר. 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

נועם- אתה משתמש בסיפון להעביר את הבירה אחרי תסיסה אני מניח?

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נכון

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

גדליהו
haifa
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/08/2014

אני מתסיס לרוב בדלי של 10 ליטר, לפעמים בדלי של 20 ליטר. נדמה לי שאת ה גדול קניתי בבירדי ואת הקטן במרכז לבירה ביתית. שניהם אטומים למדי כשסוגרים אותם כמו שצריך...