מה דעתכם על שימוש ב BEER MACHINE לתסיסה השניה?

6 תגובות [לתגובה האחרונה]
עידן בנימיני's picture

Location

nir zvi
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/18/2015

הי,

מה דעתכם על האפשרות לבצע את התסיסה השניה (הגיזוז) בתוך beer machine ? 

הרעיון הוא למזוג 10 ליטר מתוך הבירה לאחר שלב התסיסה לתוך המתקן, להוסיף סוכר, ולקבל אחרי שבועיים 10 ליטר בירה מוכנה בתוך מתקן למזיגה...

יש איזשהי סיבה שזה לא יעבוד?

הנה לינק למתקן המדובר - http://www.beermachine.co.il/

 

עידן

beermachine.gif
Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

כן.

לביר מאשין יש וסת לחץ, לכן הוא לא יכול להיות מוגז מעל רמה מסויימת.

למרות זאת יש סיכוי שחלק מהפד"ח ייכנס לנוזל ויהיה מוגז ברמה זו או אחרת.

עידן בנימיני's picture

Location

nir zvi
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/18/2015

הי תודה על התשובה,
להבנתי אם הוסת לחץ במכשיר משחרר לחץ מוקדם מדי - גם לבירה שלהם לא יהיה גזים... לא?
חוצמזה - אני חושב שאפשר להוסיף במכונה לחץ על ידי שחרור ידני של פד"ח ממיכלים.

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

אפשר להוסיף פד"ח.
אני רוצה לנסות את זה מתישהו...
אבל הנוזל צריך להיות קר.

בקשר לשחרור הלחץ, אם ההגזה אמורה להיות בלחץ, אז הלחץ משתחרר בשסתום הנ"ל.
בקיצור, זה רעיון נחמד לניסוי אבל אני בספק כמה הוא יעיל.

תאריך הצטרפות לפורום: 03/18/2015

הפד״ח לא צריך להיכנס לנוזל, הוא מיוצר בנוזל!!

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

אכן אפשרי, שסתום פריקת הלחץ נמצא על המכסה. ולא ניתן לכיוון. ולכן ניתן לגזז לרמה מסויימת בלבד. 

ניתן לגזז גם בעזרת חיבור לפד"ח (בזמנו חיברתי ישירות מהסודה סטרים למתקן) או בעזרת המיכלים הקטנים שמגיעים עם המכשיר.

הבעיה לדעתי תהיה עם ההקצפה בזמן המזיגה, אני ממליץ לך להאריך את הצינורית שמחוברת לברז מבפנים.

חשוב!
בשום אופן על תנסה להעלות את הלחץ על ידי סגירת שסתום הביטחון, המתקן עלול להתפוצץ! (מניסיון...).

(אבל: אפשר לנסות לקנות שסתום ביטחון מתכוונן באיביי ולהרכיב אותו על המתקן ואז לבטל את שסתום הלחץ המובנה)

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

תאריך הצטרפות לפורום: 03/18/2015

הרעיון מצוין ולמעשה ככה עושים במבשלות הגדולות, מוסיפים תירוש, מתסיסים במכל גדול ואז מבקבקים כשזה מוגז.

מקובל מאוד לעשות את זה ב keg וגם שאריות השמרים יוצאים קודם