שבועיים לאחר ביקבוק

20 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/05/2015

שלום

קניתי קיט שלם בבירדי

סוג הבירה 

 
 


הבירה נמצאת במקום אפל וקריר כבר שובעים מאז שביקבקתי אותה

הוספתי סוכר תירס לפני כמות שקיבלתי בערכה

אבל אין גזים בבירה פתחתי 3 בקבוקים לבדוק ואין גזים בכלל 

היום עבר בדיוק שבועיים מהיום בביקבקתי


מה יכולה להיות בעיה ? כדי לחכות עוד כמה ימיים לראות מה המצב?

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

איך הוספת את הסוכר?

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

Location

רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/05/2015

לקחתי צלוחית מים חמים והמסתי את הסוכר ואז הוספתי לדלי שאיתו אני מבקבק

 

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

בהנחה שהכמות שקיבלת אמורה להיות הגיונית ושהתסיסה בבקבוקים היתה בטמפרטורה דומה לטמפרטורת התסיסה הראשונית ובהתאם לסגנון - נשמע שיש כאן בעיית ערבוב. ייתכן שיהיו לך בקבוקים אחרים מוגזים עד מוגזים מאוד...

קודם כל, מומלץ להמיס את הסוכר במים ואז להרתיח כדי לוודא שהעסק מחוטא. הוספת את הסוכר המומס לדלי הביקבוק לפני או אחרי שהבירה היתה בו? צריך לוודא איכשהו שהסוכר מתערבב ומתחלק שווה בשווה - לכן מומלץ להוסיף אותו לדלי לפני שמעבירים אליו את הבירה ואז מניחים את הצינור בצורה שתיצור זרימה בדלי והבירה מתערבבת עם הסוכר. אם הוספת את הסוכר אחרי הבירה, צריך לערבב בעדינות ובאמצעות כלי מחוטא (משוט, כף, אחר).

 

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

Location

רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/05/2015

הוספתי את הסוכר אחרי כנראה פה טעיתי 

תודה 

איך ניתן לדעת מה הכמות סוכר תירס שאני צריך להכניס? 

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

יש מחשבונים לזה

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

Location

רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/05/2015

אפשר קישור אני לא מוצא מחשבון בשביל זה

 

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

בהחלט חשוב לעלות נושא הטמפ', במיוחד בתקופה האחרונה.

ישנם מבשלים רבים שיכולים להעיד כי כאשר טמפ' החדר היא קרה מידי ( גם אם רק בחלקים מסוימים של היום) אז הדבר פוגע, אף קשות, בגיזוז של הבירה.

אני זוכר מבשל אחד מבאר שבע שקרה לו דבר כזה בחורף שעבר, ופתרנו את הבעיה עם כמה ימים שבהם הוא פתח וכיבה לסירוגין מפזר חום בחדר שבו היו הבקבוקים.

בכך שהוא העלה את הטמפ' בחדר, התסיסה השנייה בבקבוקים התרחשה ולבירה היו גזים.


זה לא סותר את מה שנאמר מקודם על ערבוב הסוכר, אבל צריך להבין כי מרכיב הטמפ' במהלך התסיסה בבקבוק הוא חשוב מאוד.

If you don't stand for something

You will fall from anything

Location

רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/05/2015

מה הטמפ' המומלץ לדעתכם לתסיסה לאחר ביקבוק?

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

היי אמיר

האמת היא שאין מקום לדעתנו האישית, הכל זה עניין מדעי. 

טמפ' לתסיסה שנייה צריכה להיות 18-20 מעלות (כמו טמפ' התסיסה של השמרים)

If you don't stand for something

You will fall from anything

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

Location

רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/05/2015

פתחתי שני בקבוקים עכשיו

יש תסיסה ממש טובה אבל טעם מר 

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מר?

כנראה שזו בירה

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/05/2015

מר בצורה קיצונית טעם מר מאוד

 

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

כמה כשות השתמשת ומאיזה סוג?

טעמים מרים שמקורם בכשות מתעדנים עם הזמן.

אם יש מרירות כתוצאה מקלקול כלשהו, זו כבר בעיה.

Location

רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/05/2015

כשות fuggle 5.1%

נקנו מבירדי

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כמה גרם/קילו/טון ?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/05/2015

30 גרם

הוא הוכנס לשעה על 100 מעלות 

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

לפי הנתון הזה זה אמור להיות ממש לא מר.

אולי זה עניין של טעם אישי? זה משמעותית יותר מר מבירות אחרות שבישלת?

שאלה אחרת, שלא מופנית דווקא אליך, זה למה בכלל נתנו לך כשות fuggle, שהוא כשות בריטי קלאסי, עבור פייל אייל אמריקאי?

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

שאלה שטוב לשאול

If you don't stand for something

You will fall from anything

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

im an Englishman in New York

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט