הוספת אלכוהול לתירוש לפני התסיסה?

6 תגובות [לתגובה האחרונה]
טולקין's picture
Offline

Location

יקנעם עילית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/15/2015

היי

האם אפשרי להוסיף נניח כוס ויסקי לתירוש לפני התסיסה?ההוסה היא לצורך טעמים נוספים

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תוסיף את הויסקי בסוף התסיסה ישיר לדלי הביקבוק

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

כמו שנועם אמר.

ובאופן רחב יותר, תוספות של טעם, שלא התבשלו עם התירוש, כדאי להוסיף לאחר שהתסיסה העיקרית הסתיימה (כלומר הביעבוע שבנשם הפך איטי, נניח משהו כמו 4 ימים מתחילת התסיסה), זאת כדי שהחומרים הארומטיים לא יוסעו החוצה ע"י הפד"ח שיוצא מהמיכל.

במקרה של וויסקי, שבו לא מדובר במיצוי של חומרים ע"י הבירה, אין שום צורך שהוויסקי יבלה זמן במיכל התסיסה, לכן רצוי להוסיפו בסוף, דהיינו למיכל הביקבוק.

טולקין's picture
Offline

Location

יקנעם עילית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/15/2015

היי

 

תודה לכם

האם אחוז האלכוהול יגדל ע"י הוספה של ויסקי?ואם כן האם עלי להתחשב בזה בתיכנון אחוז האלכוהול בבירה?

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

כמובן

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

זה לא הכי משמעותי.

 

אבל - כוס אחת = 200 מ"ל = 1% מ20 ליטר בירה = הוספת אלכוהול של 0.4% (40% מ200 מ"ל).

טולקין's picture
Offline

Location

יקנעם עילית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/15/2015

הוספתי היום 2 כוסות של קוניאק הנסי VS ובקבקתי רשמים יגיעו בעוד שבועיים בערך