היי
האם אפשרי להוסיף נניח כוס ויסקי לתירוש לפני התסיסה?ההוסה היא לצורך טעמים נוספים
היי
האם אפשרי להוסיף נניח כוס ויסקי לתירוש לפני התסיסה?ההוסה היא לצורך טעמים נוספים
תוסיף את הויסקי בסוף התסיסה ישיר לדלי הביקבוק
כמו שנועם אמר.
ובאופן רחב יותר, תוספות של טעם, שלא התבשלו עם התירוש, כדאי להוסיף לאחר שהתסיסה העיקרית הסתיימה (כלומר הביעבוע שבנשם הפך איטי, נניח משהו כמו 4 ימים מתחילת התסיסה), זאת כדי שהחומרים הארומטיים לא יוסעו החוצה ע"י הפד"ח שיוצא מהמיכל.
במקרה של וויסקי, שבו לא מדובר במיצוי של חומרים ע"י הבירה, אין שום צורך שהוויסקי יבלה זמן במיכל התסיסה, לכן רצוי להוסיפו בסוף, דהיינו למיכל הביקבוק.
היי
תודה לכם
האם אחוז האלכוהול יגדל ע"י הוספה של ויסקי?ואם כן האם עלי להתחשב בזה בתיכנון אחוז האלכוהול בבירה?
הוספתי היום 2 כוסות של קוניאק הנסי VS ובקבקתי רשמים יגיעו בעוד שבועיים בערך