אנזים

8 תגובות [לתגובה האחרונה]
Guy's picture
Guy
Offline

Location

באר יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/02/2013

שלום לכולם.

יש לי שקית של אנזים למקרה של תסיסה תקוע.

שאלה : מעל איזה גרביטי התסיסה נחשבת תקועה ?

איך בדיוק משתמשים באנזים ? האם יש צורך לעקור אותה עם מים רותחים או ששופחים כמו שזה לתוך המיכל תסיסה ? 

תודה

 

מבשלת הבאר

 

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

אסתייג ואומר שמעולם לא נזקקתי להשתמש באנזים, כך שאני לא יכול לדבר מנסיון.

אני מציע להשתמש בזה רק משכלו כל הקיצים.

רצוי מאוד לנסות קודם אופציות אחרות, כגון ניעור המיכל, העלאת טמפרטורת התסיסה (במידת האפשר).

אין מספר כללי לגרביטי שנחשב תקוע, זה תלוי בסוג הבירה, וכמה אתה רחוק מהגרביטי שבו תכננת לסיים.

למיטב הבנתי הרתחה, או טמפרטורה שמעל 75 מעלות עושה דנטורציה לאנזים כלומר "הורגת" אותו.

Guy's picture
Guy
Offline

Location

באר יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/02/2013

תודה רבה .

אני גם עדיין לא נזקקתי בשנתיים שאני מבשל.

פשוט אמרו לי ,כשהתחלתי,   שעדיף שיהיה . אז קניתי.

מקווה שלא אצטרך.

יום טוב

 

 

מבשלת הבאר

 

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

ספר לנו מי אמר - שנדע ממי להתרחק...

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

Guy's picture
Guy
Offline

Location

באר יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/02/2013

חחח ... 

עדיין , אם זה קיים , כנראה מישהו מתישהו משתמש בזה .

רק רציתי לדעת באיזה מקרים ....

ולמה אתם כל כך  לא אוהבים את זה.

 

מבשלת הבאר

 

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

הכל ברוח טובה, כן?

פשוט אני לפחות עוד לא נתקלתי במקור מידע רציני על בירה (ספר, פורום אינטרנט) שבו חלק מהגדרת החומרים הנדרשים להכנת בירה זה אנזים. צריך קודם כל להבין מה זו תסיסה תקועה ואז לנסות כמה דברים יותר פשוטים והכי חשוב - ללמוד ולהשתפר בפעם הבאה כדי שהסיכוי לזה יקטן.

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

אנחנו לא אוהבים את זה, כי אנחנו מבשלים בירה.

בישול בירה הוא תהליך מסוים של הכנת תירוש, שאותו מתסיסים באמצעות שמרים.

זהו התהליך המסורתי והטבעי, שיש בו יופי ואנחנו נהנים לעשותו.

אחרת, היה אפשר לקחת תערובת של אבקות, להוסיף מים ואלכוהול, ולקרוא לתוצאה הסופית בירה.

כמו כן, כמי שהתהליך עצמו מעניין אותו, אם נתקעת לי התסיסה, או מתרחשת כל תקלה אחרת, אני מעדיף ללמוד מזה לפעם הבאה, ולא לתקן באמצעים מלאכותיים.

Guy's picture
Guy
Offline

Location

באר יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/02/2013

מסכים . 

אבל במקרה של איזושהי תקלה בתסיסה עדיף לתקן בכל דרך אפשרית(אפילו אם זה ע"י אנזים) במקום לשפוך. לא ?

ואז ללמוד מהטעויות.

עדיין חבל על 20 ליטר.

 

מבשלת הבאר

 

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

שמעתי השבוע פודקאסט מרתק על תסיסה תקועה ואיך מצילים בירה שהיא "כמעט מושלמת" אבל עדיין לא.

אנזים היה אחד מהפתרונות... בכל מקרה, מומלץ מאוד לשמוע. המון צחוקים וגם מידע מאוד שימושי לעתיד. אם יהיה לי כוח אנסה לכתוב את עיקרי הדברים מתישהו.

http://thebrewingnetwork.com/shows/1187

 

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform