פתרון הנדסי מדהים. הפורום לא יהיה אותו פורום אחרי שתקראו את זה.

12 תגובות [לתגובה האחרונה]
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כבר זמן שאני שובר את הראש איך לעקוב אחרי טמפ' המאש מבלי שצריך בכל פעם לטבול את המדחום בנוזל ולחכות שהוא יתאזן על הטמפ'. במדחום שאינו דיגיטלי זה יכול לקחת יותר מדקה.

ובכן מצאתי פתרון!

 

המדחום צף על פני המאש. המצוף הוא מכסה של קופסת שוקולית.

ובעניין אחר. זה הזוי לנסות לבצע תסיסה במיכל כזה? :

 

אלו מיכלים חד פעמיים של נביעות בנפח 10 ליטר. מה דעתכם?

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

אתה יכול לנסות, רק שמור אותם במקום מוצל....

יואב

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

פתרון מדהים, אני מבין שעוד לא נתקלת במדחום צף...

את המיכלים יהיה קשה לנקות באיזור הקפלים, לשימוש חד פעמי אין שום בעיה.

 

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מה זה מיחזור הפראזות? לא מספיק מיחזור פלסטיק?

באמת רעיון יפה.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

איכס, שוקולית....

 

לגבי המיכלים גם אני מוכן לנסות, יש לך גישה לעוד כמה?

וגם במיכלי ה19 ליטר אני מוכן לנסות - יש לך גישה?

דרור ספיר's picture

Location

Denver
United States
תאריך הצטרפות לפורום: 01/28/2010

אהלן שחר

בתחילת דרכי התססתי המון במיכלי ה19 ליטר של מי עדן, מיכל מצוין!!

יש לי עוד כמה, אחד מהם מחכה לך עם השם שלך עליו

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני צריך להכין משאית בפעם הבאה שאני בא אליך : )

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

בהקשר לתסיסה במיכלים של ה-10 ליטר...

ראיתי בhome brew talk דיבור על משהו בסגנון http://www.homebrewtalk.com/f133/standard-polycarbonate-5-gal-water-bottle-119244/

הם מדברים פה על הבקבוק הגדול של תמי 4 של ה-5 גלון אבל אני מאמין שזה בערך אותו דבר ויש שם רק יתרונות של זה לעומת הדימיג'ונים מזכוכית...

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

א. שחר, יש לי גישה כמעט בלתי מוגבלת לעוד מיכלי 10L כאלו.

ב. דן, אני חושב שיש הבדל מהותי בין מיכלי ה5G / 19L של מי עדן וכו' לבין המיכלים החד פעמיים הנ"ל. הפלסטיק של החד פעמיים דק יותר. כמו בקבוקי ליטר וחצי. לעומת המיכלים הגדולים בהם הפלסטיק קשיח ועבה. יתכן ותהיה לזה השפעה על חדירות לחמצן (ראו ערך הפרסום לאחרונה על חדירת אדי דלק בבקבוקי מים מינרליים שנמכרים בתחנות הדלק).

 

היתרון שאני רואה במיכלים הקטנים הוא זה שהם חד פעמיים. להשתמש ולזרוק.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אשמח לקבל כמה במפגש הקרוב

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

המדחום הצף על מכסה CHOCOLATE הוא פתרון פנטסטי ל STOUT אבל מה לגבי בירות בהירות??? :-)

אבל בעיקר, אנו לא אוהב לראות פלסטיק (במיוחד צבעוני) בתירוש רותח. בנוסף, המד-חם המעפן שקניתי אצל גדי מתאפס בפחות מעשר שניות והוא נמצא טבול בסיר במשך כל הבישול. אני קושר אותו עם חוק לארונות העליונים של המטבח כדי לשמור אותו צף.

לפני כמה ביצ'ים נתקעתי ב OVERFLOW בנשם ונאלצתי להוריד את מפלס התירוש די מהר. לקחתי מאחד מהארונות בקבוק של נסטי (NESTEA) לא שטוף, שטפתי אותו עם מיים מהברז מהר ומילאתי אותו בתירוש. סגרתי עם פקק שחוררתי ושמתי נשם. את הבירה השארתי בממד עטופה במגבת.

עלי להודות שיצא לי בירה מצויינת בדיוק כמו אחותה במיכל התסיסה.

פרננדו

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הפלסטיק צף רק במאש. לא ברתיחה. לאחר המאש אאוט כבר אין לי צורך לעקוב אחר הטמפ'.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

לא מדוייק חרגול קטן,

  אני בטוח שתרצה גם לבדוק את הטמפרטורה בדרך לרתיחה. נכון?

זה ירתיח את המכסה בטמפרטורות גבוהות במשך הרבה זמן.

פרננדו (או פו בקיצור)