נסיונות כושלים בהכנת בירה בלגית.. עזרה!

11 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

מצובה
מצובה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/01/2014

שלום לקהילת המבשלים!

אני מבשל טרי אחרי 5 בישולים מלתת נוזלי עד עכשיו כאשר הראשון היה RED ALE ממתכון של מישהו שגרף מחמאות מכל עבר. לאחר הבישול המוצלח רציתי להתפרע קצת יותר ולעשות IPA אך ממתכון שאני יוצר, והאמת שלדעתי לפחות יצא די מוצלח.

לאחרונה ביצעתי 3 בישולים של בירה בלגית בנפחים קטנים כאשר השינוי ביניהם קטן (סוג שונה של כשות וסוג שונה של סוכר כתוסף - פעם דבש ופעם סוכר קנדי).

לצערי בכל 3 הבישולים הOG שנמדד לאחר הבישול היה נמוך בהרבה מהצפוי ולכן גם אחוז האלכוהול היה נמוך בכ-2% מהצפוי.

מה יכלה להיות הסיבה לכך?

להלן מה שביצעתי בכל הבישולים:

חיממתי מים בסיר בישול לטמפרטורה של 63 מעלות וטבלתי את גרעיני התוספת בשק למשך כשעה ולאחר מכן עוד כ10 דקות בטמפרטורה של 72 מעלות.

לבסוף הוצאתי את השק עם הלתת הרתחתי את המים והתחלתי את הבישול כרגיל למשך שעה עם הוספה של לתת נוזלי, אבקתי וכשות ושאר ירקות לפני הסוף.

 

תודה רבה על העזרה!

תמיר באני's picture

Location

בת-ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/22/2013

על הדרך - התהליך שעל פיו אתה עובד עם גרעיני המיוחדים מיותר ואף לא תקין.

אתה לא מבצע מאש (המרת עמילנים לסוכרים) אלא מיצוי של סוכרים, צבעים וטעמים שכבר קיימים בגרעינים.על כן, יש לחמם את המים לאיזור ה70 מעלות, להוסיף את הגרעינים (שיורידו את הטמפרטורה בכמה מעלות) ולבצע את המיצוי לכ20-30 דקות.

 

אין צורך בהרמת הטמפרטורה/מאש אאוט.

 

לעניינך - לסטיפינג יש השפעה זניחה מאוד על גובה הOG שלך.

לאיזה אחוז אלכוהולי אתה מכוון ובאיזו כמות רכז אתה משתמש?

 

תמיר באני's picture

Location

בת-ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/22/2013

על הדרך - התהליך שעל פיו אתה עובד עם גרעיני המיוחדים מיותר ואף לא תקין.

אתה לא מבצע מאש (המרת עמילנים לסוכרים) אלא מיצוי של סוכרים, צבעים וטעמים שכבר קיימים בגרעינים.על כן, יש לחמם את המים לאיזור ה70 מעלות, להוסיף את הגרעינים (שיורידו את הטמפרטורה בכמה מעלות) ולבצע את המיצוי לכ20-30 דקות.

 

אין צורך בהרמת הטמפרטורה/מאש אאוט.

 

לעניינך - לסטיפינג יש השפעה זניחה מאוד על גובה הOG שלך.

לאיזה אחוז אלכוהולי אתה מכוון ובאיזו כמות רכז אתה משתמש?

 

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

שלום עופרי,

נשמח לנסות לעזור, אבל בשביל זה כדאי שתרשום כמויות מדויקות של החומרים ששמת.

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

+1

וגם באיזה שמרים השתמשת

Offline

Location

מצובה
מצובה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/01/2014

בירה

מוצג לעיל המתכון של אחת הבירות הנ"ל.

כפי שניתן לראות אחוז האלכוהול הצפוי הוא כ8.8% כאשר בפועל הבירות יצאו עם 6-7.2%.

כל הבאטצים הללו היו בנפח סופי של 6 ליטר.

תמיר באני's picture

Location

בת-ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/22/2013

א. WTF

ב. אתה לא באמת עושה Partial Mash והגדרת את התוכנה שכן, על כן החיזוי השגוי. שנה לExtract.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תמיר, התגובה הראשונה שלי בדיוק כמו שלך.

כל הכבוד שהצלחת לפענח את זה ולתת תשובה טובה.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

נראה כמו גרסת ה-windows 95 של Beersmith...

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

אני מאוד מעריך את הנסיון שלך לבשל בירה כל כך מורכבת. אבל....והאבל הוא גדול! כדאי לקבל קצת ניסיון בבירות "פשוטות" לפני שממשיכים לבשל בירות מורכבות. זו רק דעתי...

בנוסף, אני הייתי מסדר את רשימת המרכיבים לפי סדר הגיוני כלשהו בכדי להקל על המעקב בזמן הבישול. בכל מקרה בהצלחה.

Offline

Location

מצובה
מצובה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/01/2014

הבנתי שבאמת עם כל ההתלהבות הגדולה שלי לבישול קפצתי מהר מידי לתחום של בירות מורכבות כמו בירות בלגיות, ובכלל כנראה לנסות ולבחון את יכולתי לבשל בירה מקורית ממתכון מקורי שלי..

תודה רבה לכל התגובות שלכם והעזרה, בתקווה שבקרוב אוכל להגיע גם לרמה הזאת.

יום בחירות טוב ומלא בבירה!

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

בירות בלגיות הן לאו דווקא בירות מורכבות.

אבל המתכון שלך, שכולל כמה סוגי כשות, תבלינים, ושאר ירקות, מקשה עליך לבחון את התוצאה הסופית ולוודא שאתה שולט בתהליך הבישול, שזה הדבר החשוב ביותר שצריך ללמוד כמבשל מתחיל.

לדעתי, אם אתה רוצה בירה בלגית, תתחיל ממתכון פשוט יותר, עם מעט מרכיבים, וללא תבלינים.

וקסקייד זה לא ממש כשות לבירה בלגית.