שלום לקהילת המבשלים!
אני מבשל טרי אחרי 5 בישולים מלתת נוזלי עד עכשיו כאשר הראשון היה RED ALE ממתכון של מישהו שגרף מחמאות מכל עבר. לאחר הבישול המוצלח רציתי להתפרע קצת יותר ולעשות IPA אך ממתכון שאני יוצר, והאמת שלדעתי לפחות יצא די מוצלח.
לאחרונה ביצעתי 3 בישולים של בירה בלגית בנפחים קטנים כאשר השינוי ביניהם קטן (סוג שונה של כשות וסוג שונה של סוכר כתוסף - פעם דבש ופעם סוכר קנדי).
לצערי בכל 3 הבישולים הOG שנמדד לאחר הבישול היה נמוך בהרבה מהצפוי ולכן גם אחוז האלכוהול היה נמוך בכ-2% מהצפוי.
מה יכלה להיות הסיבה לכך?
להלן מה שביצעתי בכל הבישולים:
חיממתי מים בסיר בישול לטמפרטורה של 63 מעלות וטבלתי את גרעיני התוספת בשק למשך כשעה ולאחר מכן עוד כ10 דקות בטמפרטורה של 72 מעלות.
לבסוף הוצאתי את השק עם הלתת הרתחתי את המים והתחלתי את הבישול כרגיל למשך שעה עם הוספה של לתת נוזלי, אבקתי וכשות ושאר ירקות לפני הסוף.
תודה רבה על העזרה!