התייעצות תזמון לביצוע dry hop

11 תגובות [לתגובה האחרונה]
מבשלת גרדה's picture

Location

חיננתי 26
בת חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/31/2014

בוקר טוב,

קראתי שרשורים בנושא בפורום ולא הגעתי למסקנה אחת (יתכן ולא קיימת מסקנה אחת... ) אך בכל זאת אנסה:

כיצד מומלץ ליישם השיטה?

האם להוסיף את הכשות הנוספת  בזמן תהליך התסיסה האקטיבית ( כשהבועות בנשם עדיין "רוקדות" ) ?

או שמה להמתין לרגיעת התסיסה ולהוסיף רק אז את הכשות למיכל התסיסה?

האם התזמון הוא רק לאר שבוע? 10 ימים? שבועיים? - אני מתסיס תסיסה ראשונה במשך כ 3 שבועות בממוצע על מנת להיות בטוח שמיציתי את יכולות השמרים.....

האם להוסיף רק למיכל השני ?

כמה זמן מומלץ להשרות את הכשות הנוספת במיכל ? שעה? שעתיים ? שבוע?

 

הפצצתי השאלות שמדגישות את אי גיבוש היישום של ה תהליך

 

אודה להבהרות נוספות מצד בעלי נסיון

 

תודה רבה

העולם מריע למעשים - לא לכוונות!

האחים דופין's picture

Location

אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/03/2011

מהניסיון שלי, דריי הופינג עושים אחרי שהתסיסה נרגעה, כלומר 3-4 אחרי תחילת התסיסה.

משך הזמן לדריי הופינג תלוי כבר במתכון, אצלי בדרך כלל זה בין 6 ימים.

וכבר הוזכר פה רבות - כשות אינה מצע גידול לחיידקים ולמזהמים, ככה שניתן לפזרה בחופשיות בתוך המיכל,
אבל רצוי לעשות לפחות שפייה אחת לפני הביקבוק, כדי למנוע מהכשות לחדור לבקבוק/ חבית.

מבשלת גרדה's picture

Location

חיננתי 26
בת חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/31/2014

אחלה,

תודה רבה!

העולם מריע למעשים - לא לכוונות!

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

+1

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

Location

קק"ל 17
ירושלים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 08/24/2013

+1

ואוסיף - 3 שבועות לפרימרי בעיני זה המון(כמובן שתלוי בטמפ' ובסוג הבירה), יותר מ10-14 יום מומלץ להעביר לסקונדרי(מיכל שני) על מנת למנוע טעם לוואי שמרי מהתפרקות שמרים לא פעילים בטוחח זמן הזה.

 

בהצלחה

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

לדעתי, ולדעת רבים וטובים כאן, כפי שנדון כאן רבות, בבישול ביתי אין שום סיבה להעביר לסקונדרי, הסיכון בזיהום גדול מהתועלת.

אין שום בעיה להשאיר בתסיסה בפריימרי אפילו עד חודש.

אבל, אם אתה מתעקש להעביר לסקונדרי, אז שלושה שבועות בפריימרי זה באמת יותר מדי, הזמן המקובל הוא שבוע עד שבועיים.

מבשלת גרדה's picture

Location

חיננתי 26
בת חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/31/2014

הי,

אני לא מעביר לסקונדרי, אחרי סיום הניצולת מבקבק....

ההמתנה של עד 3 שבועות בפריימרי היא על מנת למצות למקס' את עבודת השמרים ...

מסקנה שלי מתגובותיכם - בשבוע האחרון אבצע את ה DRY HOP

העולם מריע למעשים - לא לכוונות!

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

מעולה, טוב אתה עושה.

רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

שמוליק, אין טעם בלהשאיר "על עיוור" ל 3 שבועות, כפי שצויין כאן, עלול להיות טעם לוואי של השמרים......

האינדיקציה האמיתית לסיום התסיסה בעצם, זו שבמהלך יומיים הגרביטי לא השתנה......

בהצלחה

רון

עדכון: אני גם מכניס את הכשות הנוספת, רק לאחר 3 ימי תסיסה.....

Offline

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/16/2014

אני מוסיף שקית כשות נוספת לאחר 6-7 ימי תסיסה ומפזר אותה במיכל התסיסה מלמעלה וסוגר מהר למניעת זיהומים.

לאחר יממה אני מבקבק.

התוצאה מאד משביעת רצון - אני מקבל ארומת כשות נהדרת בבירה.

עדי

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

יממה זה מעט מדי, אתה מפסיד חלק ניכר מהארומה של הכשות וחבל.

גם לא ברור לי, האם אחרי יממה הכשות הספיק לשקוע, או שיש לך חלקיקי כשות צפים בתוך הבירה.