שאלה בקשר למיכל תסיסה

28 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/05/2015

שלום,

 

עוד מעט אנחנו מתקרבים לקיץ ואני מעוניין להמשיך להכין בירה

יש ברשותי מקרר  קטן בחדר אני מעוניין לבצע בו בתסיסה

תמונה של המקרר  אם המיכל בפנים

http://jpg.co.il/view/5506ea14a80f1.jpg/

בנוסף יש ברשותי שני מיכלים שאני מעוניין לבצע בהם את התסיסה רציתי לדעת אם הם מתאימים.

מצוף תמונה של שני המיכלים

 

http://jpg.co.il/view/5506ea1496fe4.jpg/


http://jpg.co.il/view/5506ea14a18c7.jpg/

במיכל הלבן למטה יש תמונה של כלי מטבח הוא מיודע במקור לאחסון של כלור לבריכות 

והמיכל הצהוב מיועד לשמן לבישול

אין לי אפשרות לשים מקרר יותר גדול בבית (גר עם ההורים) 

בנוסף יש לי בעיה אם הנשם הוא לא נכנס בגובה עם המקפיא. ראיתי כל מיני אנשים שלוקחים צינור ומכניסים לצלוחית מים או בקבוק  

אני לא ממש רוצה להתחיל לפרק את המקרר לחתכות ולהוריד את המקפיא שלו האם זאת בעיה?

 

תודה 

תאריך הצטרפות לפורום: 07/12/2014

אין בעיה לחבר צינורית למיכל התסיסה ולהכניס לצנצנת או כוס או כל דבר דבר אחר רק צריך לדאוג שהיה אטום...

לגבי המכלי תסיסה אני לא הייתי שם במיכל של כלור בירה יכולים להישאר חומרים שאתה לא רוצה בבירה שלך, אני משתמש במיכל של שמן ואחרי ניקוי יסודי ( ממליץ להכניס טבלית מדיח ולמלא את המיכל במים מוריד את כל הליכלוכים בלי שריטות) אין בעיה להשתמש בו.

בהצלחה!

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

המיכל של השמן הוא סבבה. אבל השאלה היא אם אפשר לנקות אותו מספיק טוב בפנים?

 

אני משתמש במיכל דומה שהיה במקור של רכז לתת.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/05/2015

המיכל של השמן הוא 17.4 ליטר

האם אני יכול להכין 20 ליטר ואז למלות בו 15 ליטר 

ועוד 5 ליטר במיכל אחר קטן יותר?

האם יש משמעות לכמות הנוזל ביחס לאוויר ?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

למה שלא תבשל פשוט בטצ'ים של 15 ליטר?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/05/2015

כי כרגע אני קונה ערכות של 20 ליטר ולא רציתי לשחק עם הכמויות 

זה יכול ליצור בעיה?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יותר קל לבשל בטצ'ים קטנים מאשר להתחיל לחלק את התסיסה בין  מיכלי תסיסה.

או שתמצא מיכל גדול יותר שנכנס למקרר שלך. אני בטוח שיש כאלו.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/05/2015

יש אפשרות להשתמש בצידנית 

יש לי צידנית שנכנסת בול למקרר 

איך אני יכול לאטום אותה?

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

סיליקון כמו של חלונות/אקוויריומים?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא הייתי מתעסק בזה. נשמע לי בעייתי ומקור לזיהומים

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/05/2015

אני יחפש מיכל  כמו שצריך 

תודה 

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

שלום,

בקלות רבה, אפשר לטפל במקרר קטן ולהפכו למקרר תסיסה לגיטימי. בעבר העלתי פוסט שעוסק בבניית המבשלה הביתית שלי קישור

אתה יכול לראות בתמונה של המקרר הפתוח שאת תא ההקפאה ניתן לעקם כלפי מטה ולהצמיד אותו חדופן המקרר ובכך להעניק יותר גובה למיכל התסיסה.

בנוסף לכך, ברוב המקררים ניתן לפרק את הפלסטיק שנמצא על הדלת וגונב כחמישה - שישה ס"מ.

אני מתסיס במקרר כמו שלך מיכלים של 25 ו30 ליטר 

If you don't stand for something

You will fall from anything

Location

רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/05/2015

במקרר שלי לא ניתןה  לפרק חלקים מהדלת אבל תא ההקפאה אני יכול 

תודה על הרעיון

 

עדיין לא מצאתי תשובה בשום מקום האם יש משמעות לכמות הנוזל ביחס לאוויר ?

בתסיסה הראשונה
מה דעתכם?
 
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

בבקשה. גם אני בהתחלה חשבתי שאי אפשר לפרק, אבל אז גיליתי שהברגים מתחבאים אצלי מאחורי הגומי של הדלת תחפש. וגם אם לא, אז אין פלסטיק שיעצור מסור ג'יקסו סביר.


לגבי היחס נוזל אוויר, כל עוד מתקיימת תסיסה, אז קיים מצע של גז פד"ח שמייצר הפרדה בין הנוזל לאוויר, אז על פניו לא אמורה ליוהת בעיה. כי יש חשש ופחד שבאותו חלל של אוויר יכול להתפתח דברים שלא בא לך בבירה, לכן כדאי לצמצם אותו כמה שיותר. תנסה לא להשאיר יותר מ-20-15% חלל של אוויר

If you don't stand for something

You will fall from anything

Location

רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/05/2015

לקחתי ברז של מערכת מים חיברתי למיכל פלסטיק

הוצאתי צינור לתוך בקבוק  

http://www.siz.co.il/my.php?i=zu3njigjymzl.jpg

 

מה דעתכם זה טוב?

אני ממלא בבקבוק קצת  מים

הבעיה המיכל הוא שהוא 21.5625 ליטר בערך (לפי מחשבון נפח)

היחס אוויר בממיכל אם 19 ליטר נוזל 2.5 ליטר אוויר יכול לגרום לאיזה בעיה?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זה נראה פתרון מצויין.

בבקבוק תשים חמור חיטוי.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

יופי של רעיון

את המים בבקבוק הייתי מחליף בחומר חיטוי שלא יתפתחו לך "איכסים" בזמן התסיסה וה blowoff. קח בחשבון שצריך להשאיר "head space" עבור הקצף של השמרים. לדעתי תצטרך 4-5 ליטר אוויר כדי למנוע גלישה רבתי..

סה"כ נראה כמו יופי של פתרון.

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

Location

רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/05/2015

סגור תודה אתה ישתמש בחומר חיטוי בבקבוק 

בקשר לקצף אני יעשה ניסוי אני יתן נפח של 3 ליטר לאויר ויראה איך זה מתקדם 

שאל הנוספת 

קניתי בקשר טמפ' כמו שהמליצו פה בפורום את בסנסור שלו איך אני מכניס לתוך המקרר? ואיפה למקם ? חשבתי שבחלק העליון של הדלי ליד הצינור של האוויר מפני שיש לי את המקפיא ובחלק העליון הכי קר

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

להדביק לדופן המיכל

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/05/2015

מאיפה להכניס אותו לתוך המקרר?

 

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

מהצד (נניח מתחת לציר בכמה ס"מ), הגומי והמגנט שבדופן הדלת ישאירו אותו במקום בלי למעוך את הכבל. אין בעיה.

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

Location

רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/05/2015

לקדוח בדופן של המקרר? 

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

חס וחלילה!

תעביר בין הדלת לבין המקרר.

 

Location

רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/05/2015

סבבה תודה

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

מקפיץ את השרשור הזה... הייתי היום ב"הגרעין" (ציוד טפטפות, חקלאות וכאלה) וממש במקרה ראיתי שם מיכלים מגניבים למדי.

1) מיכל 20 ליטר עם ברז וידית (קוביה) שנראה לי אחלה בתור מיכל תסיסה למקררים מוגבלי מקום (קטן יותר ממיכלי רכז רגילים)

2) ג'ריקן 25 ליטר שנראה יצוק ממש טוב ואיכותי. למי שמתקשה להשיג מיכלי רכז מהחנויות. או שמחפש משהו קצת יותר גדול.

 

השוס הוא ששני המיכלים הם מפולימר HDPE 2 שנחשב לאיכותי ביותר מבין כל הפלסטיקים לאוכל. 

המחיר 82.6ש"ח למיכל הקטן. לא זול, אבל מגיע עם ברז פלסטיק מובנה.

 

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יופי של מיכל אבל עדיף בלי הברז. 

הברז הוא אבי אבות הזיהום. עדיף ללא ברז.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

מסכים עם נעם, צריך ברז שניתן לפרק אותו ולחטא אותו בכל פעם.

מעבר לכך, אמרת שיש ידית לג'ריקן, צריך לראות שאל גדלים בתוכה כל מיני דברים. לעתים קשה לנקות את הידיות האלו ואז זה הופך להיות מצע לחיידקים.

If you don't stand for something

You will fall from anything

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

מסכים עם נועם וגלעד לגבי הברז, אמנם לא צילמתי. אבל לדעתי הוא בר פירוק וניתן להחלפה במשהו יותר רציני. נניח נירוסטה. שאפשר ורצוי להרתיח, לסבן להשרות ולנקות.

אגב, את ברזי הפלסטיק של הדליים (שקוף על ידית אדומה או לבנה) אפשר לפרק ולנקות ממש בקלות. אני עושה זאת כבר תקופה ולא מצטבר שם שום כלום אם מנקים אחרי כל פעם. לא מושלם כמו ברז רציני או סיפון ... אבל עובד.

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

Location

רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/05/2015

אני יקפוץ לראות אותו  אם 25 ליטר יכנס לי במקרר זה מצויין

תודה