בקצרה, ניסיתי להתחכם.
בעקבות הלינק הזה - ניסיתי גם אני לראות האם העניין הזה שווה משהו.
הציוד הקיים- סיר 25 ליטר נירוסטה על גז ביתי (stove top).
הרעיון- לבצע batch sparge וBAIB ביחד כדי להפיק נפח סופי גדול ביחס לנפח הנדרש בBIAB. תוכלו לקרוא על כך בפירוט בקישור.
בתכל'ס - זה אפשרי, אבל וואחד כאב ראש. אחרי המאש הראשוני בתוך הסיר, העברתי לדלי נקי שהכיל 4 ליטרים של מים חמים מאוד ושם הוא קיבל עוד 15 דקות השריה וסחיטה נוספת. הנפח הסופי היה די קרוב למצופה ובתכלס בגלל שעשיתי מאש ארוך למתכון דל באלכוהול (DARK MILD) יצאו אחוזי נצילות מאוד גבוהים.
אבל.... היו הרבה יותר כלי לנקות, ג'אגלינג די מיותר עם קומקום חשמלי ביתי כדי להוסיף את מי הספארג'. המון לכלוך מסביב.. בקיצור- ניסיון נחמד . לא חוזר עליו בקרוב.
אגב בכל מקרה מקור חום נורמלי אחליף בקרוב מאוד יחד עם הסיר אבל עדיין מתלבט
- אם עושים מירוץ: מבער גז עם וסת 100 לעומת גוף חימום 3000-3500W בתוך הסיר. נניח ל50 ליטר מי ברז עד לרתיחה. מי מנצח? יש הפרש גדול?