שלום לכל חברי הפורום הנחמדים,
ראשית אציג את עצמי בקצרה מכיוון שאני חדש בפורום הזה,
אני ניסים בן 28 מירושלים מבשל בירות במשך כחצי שנה בסגנון משולב רכז + גרעינים בביתי למטרת תחביב, הבירות שבישלתי עד כה הן בירות חיטה בלגיות מתובלות, קלות ועדינות לשתייה. אוהב מאוד לשחק עם תבלינים ולראות מה היא השפעתו של כל תבלין על טעם הבירה לאחר התאזנות הטעמים וההבשלה הסופית. אגב הבירות יצאו מצוינות ובהזדמנות הראשונה אשמח לשתף את החבר'ה כאן בטעימת הבירה.
לפני שלושה ימים חזרתי מטיול homebrewing וביקור במבשלות מדהים בבלגיה שרק חיזק בי עוד ועוד את האהבה לתחביב הכל כך כייפי ומעניין הזה.
כעת אני מעוניין לבשל בירה בסגנון השונה לגמרי ממה שבישלתי עד היום - בירת פורטר כהה מתובלת כשותית ועוצמתית ועם אחוז אלכוהול גבוה יחסית (8-9% פלוס מינוס ) , אני הולך להתבסס על המתכון של רשף ולשנות אותו כהרגלי בנגיעות עדינות פה ושם.
המתכון המתוכנן להלן:
Porter
Batch Size
20 Liters
56 IBU
72 EBC
36 SRM
ABV 6%
OG 1.06 FG 1.01
לתת
3 ק"ג לתת נוזלי כהה
0.5 ק"ג לתת אבקתי כהה
גרעיני לתת
250 גרם קריסטל
250 גרם שוקולד
100 גרם שחור
400 גרם פייל אייל
כשות
פרלה 30 גרם שעה
סלקט או ברוארס גולד 30 גרם חצי שעה
וויליאמט 30 גרם רבע שעה
שמרים
US-05
אשאל אתכם כמה שאלות (אציין שזה לאחר קריאת ההודעות הרלוונטיות דרך החיפוש).
1. הבאתי איתי מבלגיה פרחי אניס ושבבי אלון, אשמח אם תוכלו להמליץ לי איך לשלב אותם בתוך המתכון העמוס הזה גם ככה. חשבתי על כמות של 20 גרם אניס בסוף הבישול, ואז לאחר התסיסה העיקרית, לחטא את שבבי האלון בוויסקי איכותי ולהוסיף אותם למיכל הבירה.
2. העלאת אחוז האלכוהול - כדי להשיג abv 9% גבוה יחסית כיאה לבירה בלגית טיפוסית כמה סוכר להוסיף בדיוק ומתי? (בסטדנרט אני מוסיף 150 גרם סוכר ענבים לביקבוק)
תודה מראש לעוזרים,