חישוב CO2

4 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/17/2014

שלום לכולם

 

אני חדש בעסק בישלתי כבר 3 פעמים כל פעם כמות של 20 ליטר

בכל אחת מהפעמים יצאו לי 36 בקבוקי חצי שהם למעשה 18 ליטר

קודם כל אני לא מבין לאן נעלמים לי 2 ליטר אני מניח שישנו נוזל 

שהוא חלק מעוגת השמרים שמצטבר בתחתית המיכל, 

דבר נוסף אם אני יודע שכל פעם לפני הבקבוק יש לי בערך 18 ליטר 

האם עלי לעשות את חישוב כמות הסוכר לבקבוק לפי 18 או לפי 20 

הכמות בה התחלתי


ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

סביר מאוד שיש נוזל בעוגת השמרים,

וכן צריך לחשב את כמות הסוכר להגזה לפי הכמות שמבקבקים ולא הכמות שהתחלת איתה.

כשאני מבקבק אני מעביר את הבירה למיכל תסיסה שסימנתי עליו שנתות ולפי הכמות של בירה שיש במיכל אני מחשב את כמות הסוכר שעלי להוסיף.

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/11/2014

היי , 

מה היחס בין כמות הסוכר לכמות התירוש ?

הציוד שלי : סיר נירוסטה 20 ליטר , חבית מסוות לסיר 50 ליטר ,

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

יש מחשבונים ייעודיים לכך, לדוגמא: http://www.brewersfriend.com/beer-priming-calculator/

לכל סגנון בירה מתאימה הגזה שונה ככה שאין יחס אחיד, כמו כן זה משתנה בהתאם לסוג הסוכר שאיתו עושים priming.

 

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/11/2014

תודה

 

הציוד שלי : סיר נירוסטה 20 ליטר , חבית מסוות לסיר 50 ליטר ,