התיעצות בנושא סיר ושאר אביזרים

6 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/07/2014

רקע: עד היום הכנתי כמה קיטים של בירה וכמה סיידרים.

ברשותי 2 דליים של 25 ליטר דלי של 12 ליטר.

פוקק משוט אידרומטר משורה.

עכשיו לפני הבישול הראשון שיהיה כמבון מרכז מטלבת איזה סיר לקנות.

הרצון לבשל כל פעם 10 ליטר, כמות שמספיקה לי.

האם לקנות סיר של 20 ליטר או יותר קטן? או בכלל ללכת על סיר גדול של 32 ליטר שישמש גם לבישולים גדולים

של 20 ליטר.

בנוסף המלצה על מקום לרכוש אחד במחיר אטרקטיבי.

Offline

Location

ראשון לציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/29/2014

אני חושב שכדאי ללכת על היכולת לבשל 20 ליטר בגלל שעם האוכל בא התאבון ותרצה לבשל יותר.

מספיק שכמה חברה יתהלבו והבירה תגמר מהר מאוד.

אם אתה מבשל ברכז עדיין עדיף ללכת על סיר של 30 ליטר בכדי שתוכל לבשל את כל הבירה במכה אחת מבלי לבצע תהליך דילול בסוף.

אם תרצה לבשל ALL GRAIN אז אתה חייב את הסיר הגדול(לפחות 32 ליטר)

בשוק הפשפשים ניתן למצוא סירי נירוסטה בנפחים של 20-35 ליטר במחירים של 200-300 ש"ח אם אתה טוב במו"מ אולי תצליח להוריד אותם יותר.

 

אורן נח

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

לבישול עם רכז, סיר 15 ליטר מספיק לבאטצ'ים של 20 ליטר. אם אתה הולך על חצי כמות, אז גם סיר קטן יותר מתאים כמובן. בסוף זה תלוי תקציב וכמה מהר אתה מתכנן לעבור ל-AG.

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

תאריך הצטרפות לפורום: 03/01/2015
בבישולים הראשונים שלי הסתדרתי עם סיר אחד לגרעינים של 4 ליטר וסיר שהיה לרכז בנפח של 6 ליטר בלבד ! ! 
זה היה ממש גבולי וכל הבישול היה על סף גלישה. לא מומלץ בכלל. 
ברגע שעברתי לסיר של 20 ליטר הבישולים נהיו נוחים משמעותית יש הרבה ספייס לתירוש לרתוח ונוח יותר לבצע את הערבוב והוספת החומרים. 
אם אתה מתכנן אול גריין בעתיד כדאי להצטייד כבר מראש בסירים גדולים לדעתי.
לגבי תקציב - זה מאוד תלוי בגודל + סוג הסיר שאתה לוקח. אלומיניום זול משמעותית מנירוסטה ועושה את העבודה. 
סיר בגודל 20L פלוס מינוס מאלומיניום צריך לעלות בסביבות 200 ש"ח, לאותו גודל מנירוסטה יעלה בסביבות 400-550 תלוי במותג. 
Offline

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/16/2014

לך על 20 ליטר לפחות. בדרך כלל עוברים לבאטצ׳ים של 20 ליטר ועם סיר כזה תוכל לבשל עם רכז בנוחות

Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/07/2014

תודה על התשובות.

כנראה אקנה סיר 20 ליטר

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

אני כנראה מוכר את הסיר 25 ליטר שלי ממש בקרוב

נירוסטה עם מכסה עם ברז. דבר איתי בפרטי אם אתה בעניין.

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform