הוספת תבלינים לבירה - טיימינג

2 תגובות [לתגובה האחרונה]
תאריך הצטרפות לפורום: 03/01/2015

היי חברים,

מעוניין להוסיף לפורטר שבישלתי לפני שבוע וחצי את שילוב התבלינים הבא: 

כוכבי אניס עם נגיעות זרעי שומר, מנטה וליקוריץ (כולם קרובי משפחה) לאחר השרייה בוויסקי למטרת חיטוי ומיצוי הטעמים. 

 האם אתם ממליצים להוסיף את הנוזל לסקונדרי או למיכל הביקבוק או שאין לזה ממש משמעות?

 תודה

תמיר באני's picture

Location

בת-ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/22/2013

אם בכוונתך להוסיף לבירה רק את התמצית שיצרת (הוויסקי או הכהל שקיבל טעמים מהתבלינים) אז ניתן להוסיף בפעימות (לצורך טעימה) בעת שלב הבקבוק, אין טעם להשאיר במיכל כיוון שהתמצית לא תיתן יותר ממה שהיא מכילה.

 

אם בכוונתך להוסיף גם את התמצית וגם את התבלינים, ניתן להוסיף ולהמשיך ליישן במידה ורוצה להמשיך למקסם את עוצמת התבלינים בבירה.

לא משנה באיזו דרך תבחר, הייתי ממליץ להוסיף קצת, לטעום ורק לאחר מכן לחשוב האם יש צורך להמשיך להוסיף. Once it's in...

תאריך הצטרפות לפורום: 03/01/2015

תודה תמיר.

התמצית נראית לי מאוד מרוכזת ואגרסיבית. מה שאעשה זה העברה למיכל השני, הכנסה בפעימות,ערבוב וטעימות ביום הביקבוק. 

מהניסיון שלי עם תבלינים עדיף שיהיה תיבול עדין מאוד (אפילו עד כדי לא מורגש כמעט) מאשר תיבול יתר שעלול לסיים את הסיפור של הבאצ', מה גם שיש להתחשב בטעמים המגוונים המתקבלים גם ככה מהרתחת הכשות.