פה מתארגנות קבוצות לברו פראטי- למאחרים וכאלה שעוד אין להם.

16 תגובות [לתגובה האחרונה]
גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

עדכון - 18/04/2015

->> כן, מצאתי קבוצה נפלאה לחבור אליה. הולכים לבשל Smoked Robust Porter - כהה מעושנת וקצת יותר אלכוהולית מפורטרים רגילים. 
בואו לבקר!

כל מי שעדיין אין לו קבוצה ויש לא מעט כאלו. רשמו את עצמכם למטה בתגובות ותתארגנו ביחד. זו בדיוק מטרת הפוסט הזה. מישהו מביא כירה, מישהו אחר מביא סיר, מישהי מביאה גרעינים  ו\או רכז. ויש קבוצה. לא מסובך.


מספיקים 2-3 בשלנים שעובדים עם רכז כדי להוציא קבוצה עם בירה מדהימה. גם אם אתם לא מבשלים all grain עדיין.  לא להתבייש ולהתארגן בתגובות למטה. אם אתם צריכים אתגר, אפשר לבחור מתכונים עם תוספות כשות מרובות. לבצע partial mash לגרעינים מיוחדים כמו munich  או rauch. שאין להם רכז בארץ ולהוציא בירות מפוצצות! אז יאללה! אם אתם מחפשים מתכונים. יש אגף שלם בפורומים שנבנה לדברים האלו ואפשר להתייעץ שם על כל זה.

גל. 

-- ועכשיו חזרה לפוסט המקורי

היי,

אני מרים את הפוסט הזה ממניעים אנוכיים לגמרי Laughing. אני בטוח שיש פה די הרבה אנשים בפורום שעוד אין להם קבוצה. או מתביישים. או סתם רחפנים כמוני ועוד לא התארגנו על קבוצה. אז נראה לי מקום טוב להתארגן פה לפני החג וכאלה.

 

קצת עלי- מגיע מחדרה עם אוטו. יש מקום לאיסוף אם מישהו צריך על הדרך. אין לי קבוצה עדיין לברו פארטי ואני רוצה לחבור לכמה אנשים חביבים לבשל איתם. לבשל לבד אני כבר יודע.

 

מה אני יכול להביא איתי:

סיר גדול (55 ליטר) שאפשר לעבוד איתו על כירת גז. ברז צנרת וכל הדברים מסביב.

ציוד מלא לBIAB (שק, ציוד בישול צנרת ושונות)

ג'ריקן NO CHILL אחד.

מצברוח טוב. היי!

 

הייתי שנה שעברה והיה כיף גדול עם בשלנים טובים ממני. גדלתי בשנה והשתכללתי.. אני מכין עוגת בננות קטלנית אגב.

 

זהו שיווקתי עת עצמי. השלב הבא יהיה להתחנן... אז יאללה. מי מצטרף? 

גל.

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

Offline

Location

רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/15/2013

אולי קצת אוף-טופיק.

הייתי שמח להבין מה "פואנטה" בברו-פארטי, בתור אחד שלא היה זה נשמע קצת מוזר,

טכלס זה מסבך את האופרציה (נגישות לחשמל,מיים קרים/קרח וכד'), המיכל תסיסה יצתרך לנסוע ולהתערבל באוטו ולקוות לטוב , מה גם שלא צריך קבוצה שלמה לבישול

בנוסף צריך לבקבק את הבירה/(לקגג ?) אחרי כשבועיים ולפני זה אין הרבה מה לעשות איתה.

אני בטוח שיש פואנטה אחרת אנשים לא היות טורחים לבוא מכל הארץ. סקרנות....

 

אין כמו לשמוע מיכל מפליץ...

(טוב... אולי השלב של השתיה...)

 

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

קודם כל פורמליקה- יש לי קבוצה, הידד היאח!

 

ובכל הנוגע לברו פארטי --> נתחיל מכך שאני לא סמכות לעניין. בשלנים ותיקים ממני בוודאי ידעו יותר טוב.

אבל הנה דעתי:

1) זה תירוץ מעולה להיפגש עם אנשים אחרים ולאתגר את עצמך עם סגנונות בישול שלא בהכרח היית מנסה לבד. (בירות מורכבות, בישול סופר קצר, פתרון בעיות בשטח, ללכת "על הקצה" עם מרכיבים יחודיים)

2)ריבוי שיטות בישול ורעיונות בזמן אמת. אפשר לקרוא אין סוף פוסטים על סירים ועל מאש טאן. ברגע שאתה מטייל בין הקבוצות (עם כוס בירה ביד) אתה פוגש אנשים. מתרשם, מדבר איתם ולומד המוון. סירים, צידניות, קירורים מכל הסוגים, BIAB, NOChill כן צ'יל וכו.

3)ריבוי בירות ביתיות שלא תוכל למצוא בשום מקום אחר. לטעום, ולשאול. אישית- שנה שעברה אכלתי לאנשים את הראש לגבי טכניקות בישול. איך הם השיגו את הטעם המסויים וכו'. באופן מפתיע, קיבלתי תשובות מכל מי ששאלתי. טיפים מעולים ופתרונות לקשיים שאולי לא הייתי מגיע אליהם בעצמי עוד שנים רבות.

4) עלים של ברושים רק מוסיפים משהו מיוחד לבירה.

5) זו קהילה עם אנשים שממש שווה להכיר פנים אל פנים. ותיקים וצעירים כאחד.

6) גרעפסים של כשות זו חוויה ייחודית למי שחדש לו כל העניין הזה. Cool

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

Offline

Location

רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/15/2013

נשמע סבבה.

אבל אני מבשל מרכז,ידע בסיסי בלבד כ 10 בישולים ככה שאין לי יותר מידי ידע לחלוק.

הייתי בכיף מצתרף למישהו, אולי בפעם הבאה.

 

אין כמו לשמוע מיכל מפליץ...

(טוב... אולי השלב של השתיה...)

 

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

תומר, וכל המבשלים המתחילים,

אני הגעתי לראשונה לברו פארטי לפני שנתיים בדיוק במצבך.

הצטרפתי לקבוצה מאורגנת של וותיקים בתור אורח/שוליה, מבלי לתרום כל ידע, ציוד או חומרים, וכמובן גם מבלי לקבל חלק בתוצרת.

נהניתי מאוד גם מהמפגש עם המבשלים האחרים וגם מצפיה בשיטות בישול מתקדמות יותר.

כל זה הקפיץ את רמת העניין שלי בבישול והכניס אותי הרבה יותר עמוק לעניינים.

מומלץ מאוד!!!

כל מי שמעוניין להצטרף לקבוצה, בתור משתתף פעיל או אורח, מוזמן ליצור קשר עם הצוות המארגן (למשל דרך עבדכם הנאמן) וננסה לעזור לו.


Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/17/2014

היי

אני מבשל מתחיל, כן עדיין מרכז הייתי שמח להצטרף 

לקבוצה אשמח אם תעזור בעניין

מה לעשות אני עדיין לא מכיר תברנז'ה

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/17/2014

גל שלום,

 

אני מבשל חדש, כן עדיין מרכז והייתי מעוניין להצטרף 

לקבוצה שלך או אם אתם מלאים אז לקבוצה אחרת 


מקווה לשמוע ממך

 

רועי

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/17/2014

גל שלום,

 

אני מבשל חדש, כן עדיין מרכז והייתי מעוניין להצטרף 

לקבוצה שלך או אם אתם מלאים אז לקבוצה אחרת 


מקווה לשמוע ממך

 

רועי

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

היי רועי, 

חברתי כבר לקבוצה של בשלנים חיפאים. נוה, לירן , זאב, אלכס ואנוכי. 5 סך הכל.  עדכנתי את ההודעה המקורית למעלה כדי שעוד חברים חדשים וותיקים יוכלו לחבור ביחד.  

הרעיון הוא שכל מי שעדיין ללא קבוצה יכול להירשם פה וקבוצות יווצרו פה.

 

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אוף טופיק אבל,

תובנה שעלתה מאחד הבישולים השנה:  לתת מעושן  + לתת קלוי = טעם  של מאפרה. 

אמיתי לגמרי. אז בעדינות עם הלתתים המיוחדים במתכון שלכם. 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

היי נעם,

המתכון לקוח ישירות מהספר של ג'מיל. עד עכשיו המתכונים מהספר הזה הוכיחו את עצמם יפה.

אשמח אם תעיף מבט ותחווה דעה.

המתכון: מומלץ להוריד ולצפות בתוכנה נורמלית דוגמת אקסל

או פה:

https://www.homebrewersassociation.org/homebrew-recipe/beer-recipe-of-th...

 

English Pale ale 66.7%

Munich 7.8%

German Beechwood-smoked Rauch 19%

crystal 40L 6.3%

crystal 80L 6.3%

Chocolate malt 4.8%

Black patent malt 3.2%

 

 

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

בישלתי מתכון זה, יצא מצוין, ואף זכה מקום שני בלונגשוט האחרון.

מומלץ בחום.

נועם, אתה יכול לפרט, מה היתה הבירה עם טעם של מאפרה?

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

תודה נועם ורוני! היתה לי הרגשה טובה על המתכון. אחרי האישור שלכם, אני באמת מבסוט!

 

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

Offline

Location

גדליהו
haifa
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/08/2014

הי כולם,

ברגע האחרון נפלה הקבוצה שהייתי אמור להיות בה... אשמח להצטרף לקבוצה קיימת אם יש מקום :-)

אין לי כל כך ציוד לתרום לעניין כי אני כנראה אגיע ו\או אחזור בתחבורה ציבורית אבל אשמח ללמוד... כמובן שאשתתף בהוצאות על חומרים וכד'...

קצת רקע: מגיע מנשר, מבשל בד"כ ביאב ומדי פעם רכז, אשמח להצטרף לקבוצה שמבשלת אול גריין כדי ללמוד ולהתנסות אבל באמת שאני לא בררן, כל קבוצה תתקבל בתודה!

אם יש מתעניינים אנא צרו קשר,

תודה, 

נתן.

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

היי נתן,

בטח שאתה מוזמן!

אשלח לך הודעה בפרטי.

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

Location

Kibbutz Shamir
Shamir
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/26/2014

שלום חברים!

חשבתי שלא אצליח להגיע לברו פארטי מיכוון שחשבתי שאהיה במילואים אבל מסתבר שיכול להיות שאצליח להגיע בכל מקרה).

יש קבוצה שאוכל להצטרף אליה?
אשמח ללמוד ולראות איך אנשים מבשלים.

מור.