קירור הדימיג'ן בסיום התסיסה להורדת המשקעים

7 תגובות [לתגובה האחרונה]
אבי ארזי's picture
Offline

Location

נירית
נירית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/01/2015

שלום לכולם,

את ה40 ליטר האחרונים(והראשונים) שהכנתי היו עם הרבה משקעים בבקבוק.

לאחר מכן, התייעצתי עם רשף ממרכז הבירה על מה ניתן לעשות בכדי למנוע משקעים בבקבוק ונאמר לי שהכי טוב (חוץ מסינון) , זה להכניס את הדימיג'אן בסיום שבוע התסיסה (לפני בקבוק ) למקרר...

 

א. האם זה נכון לעשות כך ? - השמרים כבר "סיימו" פחות או יותר את הסוכרים, האם הם יכולים להחזיק עוד מס' ימים בדימיג'ן שב מקרר ? 

ב. כמה זמן אפשר להשאיר את הדימיג'ן במקרר לפני בקבוק ? 

 

לעזרתכם, אודה

מבשלת מוסטאש - Mustache

מוזמנים לעקוב אחרינו בפייסבוק :

 

https://www.facebook.com/1684099858492820

 

 

 

  

אבי ארזי's picture
Offline

Location

נירית
נירית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/01/2015

משהו שכחתי:

 

הבישול הוא פייל אייל. שמרים us-05

 

ושאלה נוספת:

על כמה מעלות צריך להיות המקרר ?

מבשלת מוסטאש - Mustache

מוזמנים לעקוב אחרינו בפייסבוק :

 

https://www.facebook.com/1684099858492820

 

 

 

  

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

כן זה נכון לעשות ככה ואף מומלץ אם יש לך את האפשרות לעשות לעשות את זה. לתהליך קוראים cold crashing.

בד"כ מומלץ לשים את המיכל תסיסה למשך של יום עד שבוע בטמפ' של מקרר (4 מעלות) או אפילו נמוך יותר.

אין לך מה לדאוג מאם ישארו מספיק שמרים בבירה - תמיד ישארו מספיק בשביל שתוכל להתסיס עם סוכר.

אבי ארזי's picture
Offline

Location

נירית
נירית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/01/2015

ראשית, תודה.

אם כך, התסיסה בדימיג'ן יכולה להיות שבוע בחוץ ושבוע במקרר, סה"כ שבועיים ?

 

מבשלת מוסטאש - Mustache

מוזמנים לעקוב אחרינו בפייסבוק :

 

https://www.facebook.com/1684099858492820

 

 

 

  

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

במקרר התסיסה נעצרת בגלל הטמפ' הנמוכה. אני הייתי מעביר את הדמיג'ן למקרר רק כשאני בטוח שהתסיסה הסתיימה (שבוע לא תמיד מספיק, זה תלוי ב-OG של הבירה, בסוג השמרים ובטמפ' התסיסה).

מעבר לכך אתה יכול להשתמש בתבליות whirlfloc כדי להצליל את הבירה או להעביר למיכל תסיסה שניוני (secondary fermentor) אחרי שהתסיסה הראשונה מסתיימת. זה גם יעזור להפחית משקעים בבקבוקים.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אבי,

ראשית אין זמן קבוע לסיום התסיסה. לשמרים אין שעון ואין לוח שנה. לפעמים זה לוקח שבוע ולפעמים יותר. ולא קורה כלום אם המיכל עומד אפילו שלשה שבועות.

לגבי מקרר, מומלץ שכל התתסיסה תתרחש בסביבה מבוקרת טמפרטורה (דהיינו מקרר) כי השמרים מושפעים מאד מטמפ' הסביבה שלהם.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
אבי ארזי's picture
Offline

Location

נירית
נירית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/01/2015
כשרשמתי שבוע, זה בתנאי והמדידות מראות שהתסיסה הסתיימה כמובן... (אני מבצע מדידות עם ההידרומטר יום לפני סיום השבוע ויום למחר - האם זו הבדיקה הנכונה?)
והדימיג'ן, גם כשהוא מחוץ למקרר הוא בחדר עם טמפ' מבוקרת (יין)
טוב לדעת שלא קורה כלום אם הסיסה נגמרה והדימיג'ן נשאר "לנוח" עוד מס' ימים - חששתי שהשמרים ימותו ואז לא אוכל לבצע תסיסה לגז בבקבוקים
אגב,
האם העניין של מנוחת המיכל במקרר נכון לכל סוגי השמרים ? 

מבשלת מוסטאש - Mustache

מוזמנים לעקוב אחרינו בפייסבוק :

 

https://www.facebook.com/1684099858492820

 

 

 

  

תאריך הצטרפות לפורום: 07/12/2014

אין בעיה לעשות קולד קראש לכל סוגי השמרים. ואוסיף ואומר שלא מזמן עשיתי פורטר ועשיתי לו קולד קראש שבועיים ולא נשארו משקעים כמעט!! חוץ משכבה דקיקה שאפשר לראות רק אחרי שותים את כל הבקבוק.