בירה מאוד מוגזת

Location

קיבוץ בית הערבה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/27/2013

הי לכולם,

בישלתי מתכון שכבר בישלתי בעבר ובעבר יצא טוב.

הפעם , לאחר שובעיים של התסיסה השנייה , פתחתי לראות איך יצא (כן, אני יודע פסח וזה....)

ויצא מהבקבוק המון המון קצף. משהו דומה למנטוס בתוך קולה.

הבירה אמנם לא הייתה קרה אבל זה לא מצדיק כזאת רמה של קצף. הדבר היחיד שאני חושב עליו 

זה שהטמפרטורה בחדר בתסיסה השנייה הייתה סביב 25 מעלות (אני גר בים המלח). האם זה באמת בגלל זה?

ואם לא, מה יכול להיות?

 

תאריך הצטרפות לפורום: 03/01/2015

היי רפי,

התופעה שאתה מתאר נקראת gushing.

יכול לנבוע מכמה אפשרויות : 

1. זיהום כזה או אחר , סניטציה בשלב מסוים בתהליך.

2. כמות סוכר גבוהה. 

3. אחזקת הבקבוקים במקום לא מספיק קריר. ברמת העיקרון 25 מעלות זו טמפרטורה לא אידיאלית אך סבירה לדעתי , אם מדובר בבלגיות זה בטוח לא יזיק. 

 כדי לתקן מומלץ להניח את הבקבוקים מיד לאחר הגיזוז במקרר לכמה ימים, ולפני המזיגה לשים במקפיא לרבע שעה, זה אמור להפחית את התופעה.

ספר לנו יותר, איזה בירה בישלת? מתכון, סגנון וכו', כמה ליטר ביקבקת בסופו של דבר מהסה"כ? כמה סוכר הוספת? איך הוספת את הסוכר(הרתחה?)

הסוכר צריך להיות מורתח 10 דק' לפני ההוספה. השלב הכי קריטי לזיהום בבירה הוא הקירור - צריך לשים לב שבוצע כמו שצריך ולא נכנס איזשהוא אובייקט זר שניה לפני התחלת התסיסה. 

איך ביצעת חיטוי? האם מדובר בכל הבקבוקים באופן גורף?

תנסה לשחזר את התהליך ולהשוות אותו לפעם הקודמת כדי להבין מה נשתנה הפעם. 

בשורה התחתונה, אם יצא טעים אל תתבאס זו בעיה נפוצה. יש לי ניסיון עם gushing בכמה בישולים וממה שאני למדתי צריך להקפיד על הדקות לפני הפרמנטיישן ועל קירור הבקבוקים לאחר תקופת הגיזוז. 

מאמר נחמד בנושא שמדבר על כך שאחת האופציות ל gushing הוא זיהום שמקורו בלתת :  http://www.crc.dk/flab/fusarium.htm

חג שמח!