התססה בתוך הסיר בישול

8 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

קדימה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/26/2014

שלום.

שמי יובל, בן 18, מבשל יחסית טרי (4-5 בישולים מרכז)

אני מבשל כמויות של 10 ליטר בסיר של בערך 7 ליטר, לאחר הבישול שופך לדלי מיכל תסיסה, משלים ל10 ומקרר עם קרח שהורתח קודם.

למרות שאני מקפיד על חיטוי ניקיון וקירור מהיר אני עדיין מאוד חושש מזיהום אפשרי כתוצאה מההעברה של התירוש למיכל התסיסה.

ראיתי באינטרנט שקיימים סירי ניירוסטה שניתן לסגור אותם הרמטית עם המכסה. רציתי לדעת מה דעתכם על להתסיס בתוך הסיר שבו היה הבישול (אחרי התאמות מתאימות כגון חיבור נשם למכסה וכו)

ובמקרה שכן, איך אתם ממליצים לקרר את התירוש?

 

ושאלה נוספת, לפני שאני מוסיף את השמרים אני מערבב את התירוש חזק כדי להכניס אליו חמצן לפני הזריעה של השמרים, רציתי לדעת אם אין בזה סיכון שהתירוש יזדהם?

תאריך הצטרפות לפורום: 03/01/2015

היי יובל,

איזה יופי לשמוע על מבשלים רציניים בגילך, שאפו. 

מה שאתה מציע אפשרי בהחלט אך פחות מומלץ מכיוון שיש משקעים לאחר כל בישול (קריטי בעיקר בבירות קלילות ונקיות יחסית כמו פילסנר) , בכל מקרה אם אתה משתמש באייריש מוס או ווירלפלוק במקרה הזה הם לא יעזרו כל כך בהצללת הבירה מכיוון שהם ישארו ב"מיכל התסיסה". 

מה שנהוג לעשות בדר"כ (וגם לפי הספרות המקצועית) הוא להתסיס ללא משקעים במיכל תסיסה נפרד.  אני באופן אישי לא ניסיתי אף פעם להתסיס בסיר הבישול אבל אם אתה מתכנן לעשות את זה תצטרך לוודא שמכסה נסגר היטב ולעשות התאמות לסיר כמו שציינת שיכללו קידוח חור לנשם, גומי, נשם עם מכסה וכו'. עדיף להתקין ברז לסיר או לחלופין להשתמש בסיפון על מנת להוציא את הבירה לאחר שלב הפרמנטיישן. קח בחשבון גם שתצטרך לבשל בסיר עם נפח גדול מהסה"כ באצ'. 

לגבי קירור אתה תמצא דעות לכאן ולכאן - אין דעה גורפת, לדעתי תעשה לפי מה שנוח לך ולפי התקציב. (צ'ילר/נו צ'יל/קרח וכו') העיקר להיזהר מזיהומים.

לפני הגשת השמרים מומלץ לחמצן את התירוש בצורה שתיארת, אין בזה סיכון שהתירוש יזדהם.

מי שחולק עליי בחלק מהדברים אשמח שיגיב ויתקן אם צריך ,  כי יש לי עוד הרבה מה ללמוד בעניין. 

 

 

 

 

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

הי יובל, אני רוצה להתייחס רק לנושא החשש מזיהום - זיהום הוא בתכל'ס הסכנה הקיומית הכי גדולה של הבירה שאנחנו מבשלים (אחרי איראן כמובן). לכן חלק ניכר מהאנרגיה שצריך השקיע בתהליך הולכת לניקוי וחיטוי. אני לא בטוח שאתה צריך לחשוש כל כך מהנושא עד כדי פניה לפרקטיקות פחות מקובלות (לא טרחתי לבדוק לעומק יתרונות וחסרונות). אם תקפיד על נושא הניקיון והחיטוי כהלכתו, אם תבשל בסביבה שלא נושבת בה רוח (המזהמים המסוכנים לתירוש בדרך כלל נמצאים באוויר ונישאים ברוח), לבצע את הפעולות בסיום הבישול במהירות האפשרית וכשהתירוש בטמפרטורה האופטימלית לשמרי הבירה - אתה תהיה בסדר גמור. בסופו של דבר הסכנה לא נגמרת בגמר הבישול, יש גם את כל מהלך התסיסה והביקבוק - אל תחפש קיצורי דרך אלא תקפיד ביתר שאת על הניקיון והחיטוי ותן לפלא לקרות מעצמו :)

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יובל, ברוך הבא.

ניסיתי פעם להתסיס בסיר הבישול.  זה עובד.

הייתי ממליץ לך לא לנסות קירור חלקי . או שתקרר לטמפרטורת המטרה ומיד תזרע שמרים או שלא תקרר בכלל ותתן לזה להתקרר טבעית במשך הלילה ומיד בבוקר תזרע שמרים.

אין צורך בנשם,  הפד"ח יפלט מבין הסיר והמכסה.  מה שכן, מיד בסיום התסיסה כדאי להעביר את הבירה למיכל שני או לבקבוק כי ברגע שמפסיקה פליטת הפד"ח הבירה בסיכון גדול יותר לזיהום. 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ועדיף בלי ברז. סיפון יותר טוב.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
תאריך הצטרפות לפורום: 07/12/2014

בדיוק לפני שנה היתה אותה שיחה: http://zion.e-snif.com/content/%D7%A1%D7%99%D7%A8-%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%9C-%D7%A9%D7%94%D7%95%D7%90-%D7%AA%D7%A1%D7%99%D7%A1%D7%94

תאריך הצטרפות לפורום: 03/01/2015

ממש אחד לאחד.

מצד אחד נהוג לעיין בחיפוש לפני פירסום הודעה אבל מצד שני תמיד נחמד לדון בנושאים כאלה עוד ולשמוע חידושים עדכניים באותו הנושא. אני בעד החלק השני של המשפט, מה גם שזה נחמד לראות שהפורום פעיל חי ובועט. 

Location

ירושלים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/24/2014

בתחילת הדרך הייתי עשה הכל כמעט באותו כלי, סיר לחץ שבו נעשה המאש בתוך שק בד , השק עובר לכלי אחר לספארג- שנוסף לסיר

שבנתיים כבר התחיל בישול , לאחר מכן קירור נו צ׳יל או באמבטית קרח, במכסה פרקתי את השסתום והחלפתי לצינור ששימש כנשם, 

עד סוף התסיסה שהבירה עברה למיכל הביקבוק עם הסוכר. 

אם חשוב לך כרגע החיסכון וקיצור התהליך אתה בהחלט יכול להתחיל בצורה פשוטה זו, בהמשך הדרך כשתתחיל להבין ולהבחין בדקויות תוכל להחליט 

אם יש טעם לוואי ולעבוד יותר לפי הספר...

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012