עזרה בבחירת סגנון בירה

3 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/11/2014

היי בימים הקרובים אני מתכנן לבשל את הבירה הראשונה של ה - אול גריין

עד עכשיו בישלתי 5 בישולים,

את המתכונים לקחתי מהמלצה של המוכרים בחנות הבירות יצאו ממש טובות אבל לא פגעו בול בטעם שלי.

אז כאן רציתי לקחת את העזרה שלכם בבחירת סגנון הבירה 

- אני רוצה בירה קלה שכיף לשתות ביום יום 

- שלא תהיה מרה מידי (כשותית יותר מידי)

-שתהיה בערך בצבע של גולדסטאר

-שתהיה מוגזת ולא חלשה מבחינת גזים 

 

אין לי כרגע מקרר תסיסה 

אבל יש מרתף שאני יכול לשמור על טמפטורה אחידה בערך 19 מעלות 

 

הציוד שלי : סיר נירוסטה 20 ליטר , חבית מסוות לסיר 50 ליטר ,

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

אולי אמבר אייל יענה להגדרה שלך.

נסה את זה:

http://beersmithrecipes.com/viewrecipe/14404/jamils-american-amber

brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רוני, IBU מעל 33. לא יצא לך קצת מר מדי?

אדי סער
תאריך הצטרפות לפורום: 03/01/2015

+1

 

היי תומר,

אני ממליץ על הספר brewing classic styles של ג'מיל ופאלמר כדי לקבל סיוע בבחירת המתכון שיתאים לך. 

לפי התיאור שלך נשמע שאתה מכוון לבישול לאגר אך תצטרך משטר טמפ' תסיסה קשוח מאשר 19C קבוע. 

מבחינת צבע תכוון לאיזור ה -  15 srm בערך זה ייתן לך את הגוון הגולדסטארי (צבע נחושת) ,  IBU באיזור ה-20 אולי קצת יותר, לא מר מדי. 

גיזוז זה תלוי בכמות הסוכר לביקבוק/חיבות ותלוי בגודל הבאצ'. שים לב איך אתה נמנע ממצב של גיזוז יתר.  ABV הייתי ממליץ לכוון לסביבות ה-5% ולא יותר. 

בקשר למתכון, אם אתה רוצה לייצר מתכון בעצמך אתה יכול לשחק ב - beersmith, תוכנה טובה לקבל רושם כללי לפני  הבישול.