שלום לכולם
רציתי לשאול לגבי סוכר ביקבוק האם נחוץ להשתמש בסוכר תירס/ענבים ולא בסוכר לבן רגיל.
תודה רבה ושבוע טוב
שלום לכולם
רציתי לשאול לגבי סוכר ביקבוק האם נחוץ להשתמש בסוכר תירס/ענבים ולא בסוכר לבן רגיל.
תודה רבה ושבוע טוב
היי מתן,
סוכר רגיל הוא סוכרוז טהור שצריך להתפרק ע"י אינזימים לשני מרכיבים בסיסיים יותר גלוקוז ופרוקטוז לפני התסיסה ע"י השמרים. עדיף להשתמש בסוכר תירס או ענבים מכיוון שהוא כבר מפורק טבעית לפרוקטוז וגלוקוז ולכן קל יותר להתסיס אותו. בנוסף סוכר רגיל יכול לגרום לטעם לוואי בבירה (לא ניסיתי), בכל מקרה אם אתה תקוע ואין לך איך להשיג אתה יכול להסתדר עם סוכר לבן אבל קראתי פעם (לא זוכר איפה) שסוכר לבן צריך לשים 15% פחות בכמות.