סוכר ביקבוק

3 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 12/15/2013

שלום לכולם

 

רציתי לשאול לגבי סוכר ביקבוק האם נחוץ להשתמש בסוכר תירס/ענבים ולא בסוכר לבן רגיל.

תודה רבה ושבוע טוב

תאריך הצטרפות לפורום: 03/01/2015

היי מתן,

סוכר רגיל הוא סוכרוז טהור שצריך להתפרק ע"י אינזימים לשני מרכיבים בסיסיים יותר גלוקוז ופרוקטוז לפני התסיסה ע"י השמרים. עדיף להשתמש בסוכר תירס או ענבים מכיוון שהוא כבר מפורק טבעית לפרוקטוז וגלוקוז ולכן קל יותר להתסיס אותו. בנוסף סוכר רגיל יכול לגרום לטעם לוואי בבירה (לא ניסיתי), בכל מקרה אם אתה תקוע ואין לך איך להשיג אתה יכול להסתדר עם סוכר לבן אבל קראתי פעם (לא זוכר איפה) שסוכר לבן צריך לשים 15% פחות בכמות. 

 

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

אין בעיה להשתמש בסוכר לבן במקום סוכר תירס. העניין של טעמי הלוואי פשוט לא נכון. 

בעניין הכמות - יש לשים 9% פחות מאשר סוכר תירס. 

והכי טוב לחשב באמצעות מחשבון:

http://www.brewersfriend.com/beer-priming-calculator/

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 12/15/2013

תודה רבה לכם על התשובות המקצועיות, עזרתם לי מאוד איזה כיף שייש כזה פורום