יום שישי קניתי חומרים לבירה בלגית כהה
אני מבשל 10 ליטר, בדרך כלל מרתיח 8 ליטר+1 רכז , 3 ליטר מתאדים ואני מוסיף עוד 4 ליטר קרח
הכשות שקניתי הוא styrian golding 3.4%
השמרים S-33
התוכנית היתה לשים כ 20 גרם כשות בהתחלה והשאר ב 10 דקות האחרונות,
לבשל את ה 1.5 רכז ולהוסיף עוד כקילו/חצי קילו סוכר ע"מ להגדיל את האלכוהול.
הגעתי הביתה ובדקתי קצת מה יש בבית ומה אני מתכנן והגעתי לתוצאות הבאות
ע"מ להתאים לסגנון בלגית כהה (18E) נעזרתי ב http://www.brewersfriend.com/homebrew/recipe/calculator/
ואני מתכנן את השינויים הבאים
1.8 קג רכז בהיר
0.25 קג קנדי שוגר בהיר
ועכשיו יש 2 אופציות שאני מתלבט:
0.3 קג רכז אמבר+0.25 סוכר חום או 0.5 קג סוכר חום/לבן
אמור לצאת לי OG 1.089 כ 8% אלכוהול
עד כאן הכל נראה לי בסדר.
לשמרים S-33 יש נצילות נמוכה ככה שאני מניח שהבירה תצא יותר מתוקה, כי פחות סוכרים יהפכו לאלכוהול ולכן למרות שמבחינת OG אני באמצע הסקלה ומבחינת אלכוהול אני בתחילת הסקאלה נראה לי ש 30 IBU זה הכיוון כלומר יחס מרירות 0.3 שמתאים לסגנון (למרות שאני מתלבט אולי יותר לכיוון 35)
לגבי הכשות נראה לי מוזר, בגלל האלפה הנמוך אני מקבל 15 IBU בעבור 30 גרם 60 דקות
בתוכנה שיש ליbrewtarget שאני שמקווה שהגדרתי נכון אני מקבל כ 37 IBU
עכשיו, איך אני מוצא כמה באמת IBU אני מקבל, ומה אתם אומרים לגבי הכשות והמרירות?
ממה שראיתי ל styrian golding יש בדרך כלל 5.5% כלומר הכשות שלי חלש יותר ואולי לכן ה IBU הנמוך.
אני מעדיף ללכת לקנות עוד כשות/להחליף כשות ולא לבשל בירה שלא כיף לשתות אותה
תודה לכולם וניפגש יום שישי.