פורטר עם fg גבוה

4 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

קדימה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/26/2014

שלום

שמי יובל, מבשל בן 19 (הייתי גם בברו פארטי אתמול, עם חולצה שחורה של נירוונה :) )

אני מבשל מרכז, והיום העברתי לסקנדרי פורטר שבישלתי, הוא התחיל עם og - 1.050 

להפתעתי הוא סיים מאוד גבוה עם fg של 1.022

זה פעם שנייה שאני עושה את המתכון וזה קורה, רציתי לדעת למה? 

זה גורם למתיקות קלה בבירה ולאחוז אלכוהול נמוך, שני דברים שאני רוצה לשנות.

בכל מקרה אעדכן מה קורה עם הבירה אחרי שבועיים בסקנדרי, נראה אם יש הבדל

והנה המתכון:

 

3 ק"ג רכז לתת נוזלי כהה

0.25 קג לתת קריסטל 90

0.25 קג לתת שחור 900

0.25 קג לתת carapils

0.25 קג לתת שוקולד

40 גרם east kent goldings  למשך 60 דקות

20 גרם east kent goldings למשך 5 דקות

11 גרם שמרי windsor


אלירן דופין's picture

Location

אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/25/2015

לבירה מרכז יש נטיה לסיים עם f.g גבוה.
כמה זמן תסס פריימרי?

Ik bun vulgaris magistralis

Location

קדימה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/26/2014

תסס במשך שבוע

היו מתכוני רכז אחרים שסיימו לי עם מספרים יפים כמו fg של 1.010

תאריך הצטרפות לפורום: 03/01/2015

היי

לדעתי תן לזה עוד כמה ימים ותיקח מדידה.

ובקשר לטעם אם אתה פחות אוהב מתיקות בבירה הייתי ממליץ לנסות למקסם את הוספת הכשות 

מאמר בנושא:

http://www.thebeerfiles.com/understanding-hops-and-the-art-of-hop-bursting/

Location

קדימה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/26/2014

היה לזה עוד 3 שבועות בסקנדרי וזה רק ירד ל 1.021.

דיברתי עם שחר מ beer and beyound והוא הציע להחליף את השמרים, כנראה פעם הבאה אנסה את אותו המתכון אבל עם u-04