שלום
שמי יובל, מבשל בן 19 (הייתי גם בברו פארטי אתמול, עם חולצה שחורה של נירוונה :) )
אני מבשל מרכז, והיום העברתי לסקנדרי פורטר שבישלתי, הוא התחיל עם og - 1.050
להפתעתי הוא סיים מאוד גבוה עם fg של 1.022
זה פעם שנייה שאני עושה את המתכון וזה קורה, רציתי לדעת למה?
זה גורם למתיקות קלה בבירה ולאחוז אלכוהול נמוך, שני דברים שאני רוצה לשנות.
בכל מקרה אעדכן מה קורה עם הבירה אחרי שבועיים בסקנדרי, נראה אם יש הבדל
והנה המתכון:
3 ק"ג רכז לתת נוזלי כהה
0.25 קג לתת קריסטל 90
0.25 קג לתת שחור 900
0.25 קג לתת carapils
0.25 קג לתת שוקולד
40 גרם east kent goldings למשך 60 דקות
20 גרם east kent goldings למשך 5 דקות
11 גרם שמרי windsor