מיכל תסיסה וno chill

23 תגובות [לתגובה האחרונה]
אור אלון's picture
Offline

Location

קריית שלום
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/12/2015

שלום לכולם,

קוראים לי אור, אני מתל אביב ואני מבשל עם חברים:)

עד כה בישלנו בישולים של 50 ליטר, חלקם בשיטת אול גריין, biab וחלקם עם רכז.

אנחנו מבשלים בסיר של 70 ליטר ומתסיסים במיכל של 70 ליטר מנירוסטה.

עד כה בישלנו נפח חלקי(34 ליטר לרוב), וקיררנו עם מים מינרלים, וללא התעסקות עם מחליפי חום.

אנחנו מאוד רוצים לעלות למגרש של הגדולים, אני יודע שיש לנו עוד הרבה ללמוד ובכל זאת יש לנו את הציוד הדרוש כדי לבשל נפח מלא.

הייתי רוצה לדעת אם בשיטת נו-צ׳יל, אפשר להכניס את הבירה הרותחת לתוך מיכל הנירוסטה, לחכות שהיא תתקרר ופשוט להוסיף את השמרים, או שזה לא נהוג וצריך לקיים את התהליך במיכל נפרד?

אשמח לקישורים בעניין הנו ציל וכמובן לתשובות

 

תודה רבה לכולם

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אפשר לעשות נו-צ'יל במיכל תסיסה נירוסטה, כמו גם בסיר הבישול עצמו.

הבעיה היא רק שהנוזל החם מתקרר ומתכווץ, אם המיכל סגור הרמטית, הוא עלול להתעוות ואם הוא אינו סגור הרמטית, ההתכווצות שואבת פנימה אויר מהסביבה שעשוי להכיל אבל ועליו זיהומים.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ולא הבנתי, בישלתם אול גריין בנפח חלקי ודיללתם במים?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
אור אלון's picture
Offline

Location

קריית שלום
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/12/2015

אז לא הבנתי, איך עושים נו-צ׳יל? האם צריך מיכל נוסף שסגור הרמטית? איך כן אפשר לעשות?

לגבי הבישול, בחלק מהבישולים(חיטה, פייל אייל), בישלנו אול גריין עם נפח חלקי, ובחלק(בלגית, רד אייל, פורטר) בישלנו חצי חצי(גרעינים ורכז)

Offline

Location

רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/15/2013

אני לא מומחה גדול אבל בגדול שופכים את התירוש הרותח למיכל פלסטי גמיש יחסית, שים לב שהפלסטיק צריך להיות עמיד בחום, בדרך כלל hdpe מתאים מועכים קצת כדי להוציא ממנו את האוויר ומחכים שיתקרר,

יש טבלאות התאמה להוספת הכשות, בגדול מקצרים ב 20 דקות

אין כמו לשמוע מיכל מפליץ...

(טוב... אולי השלב של השתיה...)

 

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

במגרש של גדולים משתמשים בצ'ילר

עם כל הציוד שיש לכם, ובדגש לנפך, צ'ילר זרימה נגדת זה הדבר הכי הגיוני לעשות.

היום אתה יכול לקנות צ'ילר 30 פלטות ביביי בסביבות 350 ש"ח

 


אור אלון's picture
Offline

Location

קריית שלום
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/12/2015

צ׳ילר זרימה נגדית הוא בעייתי לנו בגלל שאין לנו דרך להוציא את הנוזל מהסיר. לסיר אין ברז חיצוני ומשאבה זה דבר שאנחנו לא מבינים בו. רצינו לקנות משאבה וראינו פתאום בהוראות שזה שהיא לא מתאימה לנוזלים שמיועדים לשתייה.

בנוסף לפי מה שאני מבין, צ׳ילר טבול עדיף כי אפשר להכניס אותו לכל סיר, לעומת צ׳ילר זרימה נגדית שמצריך לפתור את בעיית השאיבה כל פעם מחדש.

העניין הוא שיש לנו מיכל תסיסה מנירוסטה(בגודל של דוד בערך) וקיוויתי שזה ישנה קצת את החוקים...

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אפשר סיפון נירוסטה

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

אור,

לך למסגר שיודע מה הוא עושה ותעשו ברז. לא משנה אם ריתוך או הברגות. שניהם טובים כל עוד האיש מקצועי. אחר כך תדבר על קירור. אם אין כסף, לך ותארגן לך 3-4 ג'ריקנים של רכז לנו צ'יל.

אבל כמו שאלון אמר - והוא יודע מה הוא אומר נראה לי שצ'ילר CFC או פלטות יעבוד לך הכי טוב. מכיוון שיש לכם כבר ברז, אז הקירור יעבוד לכם טוב. את המים החמים תנקזו לגינה, לאמבטיה, למיכלים לניקוי כל הג'יפה מהסיר.. יש פתרונות.

תחליט מה התקציב.

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

אור אלון's picture
Offline

Location

קריית שלום
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/12/2015

הי גל,

אני לא הבנתי למה צ׳ילר זרימה נגדית עדיף על צילר טבול? נשמע לי כמו יותר התעסקות ויותר הוצאות,

עם הבדל לא גדול בזמן הקירור

אור אלון's picture
Offline

Location

קריית שלום
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/12/2015

הי גל,

אני לא הבנתי למה צ׳ילר זרימה נגדית עדיף על צילר טבול? נשמע לי כמו יותר התעסקות ויותר הוצאות,

עם הבדל לא גדול בזמן הקירור

אני מפספס משהו?

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

1. חוקים משנים בכנסת, חוקוי הטבע רק ההוא שבשמים יכול...

2. עליה למגרש של גדולים מצריך לפחות לפחות לפחות לפחות... ברז בסיר. את העניין הזה אני יכול לסדר לך תמורת כמה שקלים.

3. גם קצת לימוד של הנושא לא יזיק

4. לנושא של המשאבה גם יש פתרונות זולים וגם יקרים יותר אבל זה בפרוש לחייבים!

5. צ'ילר טבול לנפחים כאלה מתאים פחות בהרבה מזרימה נגדית

 


Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

היתרון היחיד של צ'ילר על פני NO CHILL זה דיוק בהוספת הכשות. זהו.

היתרונות של NO-CHILL זה חסכון במים, בזמן, במקום ובחירת הזמן הרצוי לזריעת שמרים, טוב במיוחד למשתמשים בשמרים נוזליים.

בהקשר של הנפח, נכון, קשה יותר להשיג מיכל גדול מספיק, אבל כל פחמ"ס יכול לשמש כ"בלוק".

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

אתה טועה...


גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

הדיון פה הוא לא מה יותר טוב או יעיל בנפחים קטנים. עד 50 ליטר אפשר להשתמש לדעתי בNo-chill בלי עניינים מיוחדים. אבל 70-100 ליטר?

אם אתה עובד בנפחים כאלה כדאי שיהיה לך נוח. כי זה כבד מדי כדי להרים ביד.  או המון כלים לנקות (תחשוב על 3 מיכלי נו צ'יל ועוד שלושה מיכלי תסיסה. ולחלק את השמרים המורטבים או נוזליים לשלושה מיכלים...)

אפשרי? בטוח. הכי טוב? כנראה שלא. כדי להוריד טמפרטורה למסות מאוד גדולות של נוזל צריך המון שטח פנים (צ'ילר טבול יצטרך להיות ארוך יותר משמעותית- ישקול יותר והרבה יותר זמן יקח לקרר את כל הכבודה.)

 

יחד עם זאת! הברו פארטי הוכיח מעבר לכל צל של ספק שיש מספר פתרונות כמספר האנשים בעולם הבירה. תמצא מה עובד לך הכי טוב במחיר שטוב לך.

 

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

אור אלון's picture
Offline

Location

קריית שלום
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/12/2015

***עדכון***

 

הצלחתי להשיג סליל נחושת, ויש לי דלי שבור.

חשבתי לשים בתוך הדלי את הסליל, לסתום בסיליקון את השבר, ולהפוך את כלהקונסטרוקצה למיכל קירור(לשפוך מי קרח כל פעם לתוך הדלי, ולהעביר בצינור את הנוזל. כמובן שלהחליף מדי פעם את המים)

עכשיו ההתלבטות היא האם לקנות משאבה טובה, כדי שאוכל להשתמש במתקן גם אם אבשל בסירים יותר קטנים או יותר גדולים, או האם להתקין ברז? מה עדיף? מה יותר זול?

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

אור,

יותר זול, בסופו של דבר, זה לקנות בירה מוכנה.

מנסיון...


נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

Smile

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
אור אלון's picture
Offline

Location

קריית שלום
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/12/2015

וואו, מעודד ומדרבן ולא מתנשא בכלל...

כל הכבוד על המקצועיות. 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אור,

אני אסביר, השאלות שלך מרמזות שלא כ"כ עשית שיעורי בית לפני שפרסמת את השאלה ולכן חלק מהתגובות הנ"ל.

אני אישית חסיד גדול של נו צ'יל (בגריקן) אבל אלון צודק בהחלט, מה שטוב לבישול של 20 ליטר לאו דווקא מתאים לבישול של 80 ליטר. לכן מבשלות מסחריות משתמשות במצנן פלטות.

בסקאלה של בין לא לקרר בכלל לבין לקרר בעזרת ציוד מקצועי ייעודי יש מרחב תמרון. תחליט איפה אתה רוצה להיות וכמה בא לך להשקיע בזה.

 

ואגב, כן, ברז על הסיר יעשה לך חיים קלים.

וגם, תגגל no chilling in the kettle 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
אור אלון's picture
Offline

Location

קריית שלום
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/12/2015

תודה רבה אחי, עזרת לי מאוד.

אחפש מסגריה טובה שתקדח לי ברז בסיר, ונראה לי שמשם הכל יהיה יותר פשוט.

ובקשר לאלון, כמה צודק שיהיה, יש דרך להגיד את הדברים גם בלי להתנשא, לנסות לעזור, לדרבן ולא לחרבן:)

תודה רבה לכולם על העזרה:)

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

אור ,

אתה צודק, אני לא יודע למה אני עושה את זה כל פעם, בטח מה שאמרת שאתם רוצים, מאד, לעלות ליגה, זה מה שבילבל אותי.

אני מבטיח לך להבא להתעלם מכל השאלות שלך ולא לחרבן לך לתוך מיכל התסיסה.

וסליחה הפגיעה בביטחון העצמי שלך.

אלון.


Offline

Location

טבנקין
בת ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/24/2011

   שלום אלון

   אם אתה באיזור המרכז צור איתי קשר כך אוכל לעזור לך לגביי קדיחת חור בסיר

   תשאיר הודעה אצלי 

                                    בתודה אשי

Offline

Location

ramla
ramla
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/05/2010

מיכל נירוסטה של 70 ליטר זה כבר משהו רציני.... 



אולי פשוט תעטוף אותו בדופן חיצונית שתקרר את המיכל ? 

ואז פשוט תוך כדי החדרת הנוזל לתוך המיכל אתה פשוט מתחיל תהליך קירור ... וכך גם תוכל לווסת את טמפרטורת התסיסה ...