שלום, אני בשלבים לבניית מערכת ALL GRAIN . המערכת שאני רוצה לבנות היא :
HLT - סיר נירוסטה 50 ל' (גוף חימום)
ספארג'
MASH TUN - ??
BOIL - סיר נירוסטה 50 ליטר (גוף חימום)
משאבה לסחרור התירוש
צילר זרימה נגדית
דימיג'אנים .
אני מעוניין לבשל בכל פעם כמות סופית של 40 ל' עכשיו, לפי שיטוט ברשת ושאלות הבנתי שניתן להכין מאש טן מצידנית :
א. האם זה אופטימאלי ? - אם לא, אז מה האפשרויות האחרות ? סיר ? - איך שומרים על חום (ללא גו"ח) ?
ב. מה הגודל של הצידנית \ הסיר שאני נדרש לו ? - להבנתי החישוב הוא : 10 ק"ג גרעינים + 0.6 * 10 (ספיגה של הנוזל) + 20 ליטר מים (2 ליטר לק"ג - לא כולל ספארג') - 35- 40 ליטר האם זה נכון ?
ג. לדעתכם ניתן לבצע ספארג' בעזרת זה :
http://www.ebay.com/itm/1-2-SS316-Stainless-steel-spiral-cone-spray-nozz...
לעזרתכם הרבה, אודה. אבי