שאלות מאש טן

7 תגובות [לתגובה האחרונה]
אבי ארזי's picture
Offline

Location

נירית
נירית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/01/2015

שלום, אני בשלבים לבניית מערכת ALL GRAIN . המערכת שאני רוצה לבנות היא :

HLT - סיר נירוסטה 50 ל' (גוף חימום)

ספארג'

MASH TUN - ??

BOIL - סיר נירוסטה 50 ליטר (גוף חימום)

משאבה לסחרור התירוש

צילר זרימה נגדית

דימיג'אנים .

אני מעוניין לבשל בכל פעם כמות סופית של 40 ל' עכשיו, לפי שיטוט ברשת ושאלות הבנתי שניתן להכין מאש טן מצידנית :

א. האם זה אופטימאלי ? - אם לא, אז מה האפשרויות האחרות ? סיר ? - איך שומרים על חום (ללא גו"ח) ?

ב. מה הגודל של הצידנית \ הסיר שאני נדרש לו ? - להבנתי החישוב הוא : 10 ק"ג גרעינים + 0.6 * 10 (ספיגה של הנוזל) + 20 ליטר מים (2 ליטר לק"ג - לא כולל ספארג') - 35- 40 ליטר האם זה נכון ?

ג. לדעתכם ניתן לבצע ספארג' בעזרת זה :

http://www.ebay.com/itm/1-2-SS316-Stainless-steel-spiral-cone-spray-nozz...

לעזרתכם הרבה, אודה. אבי

מבשלת מוסטאש - Mustache

מוזמנים לעקוב אחרינו בפייסבוק :

 

https://www.facebook.com/1684099858492820

 

 

 

  

Location

ההסתדרות
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/02/2013

לדעתי הלא מקצועית אבל לאחר מחקר מקיף, עדיף לך שמיכל ה HLT יהיה מינימלי - 10-15 L כדי שמעברי הטמפרטורה יהיו מהירים, ומחבית ה 50 L לעשות מאש טאן.

בכל מקרה 40L מסט אפ כזה יהיה קשה להוציא אלא בבישול מאוד מאוד זהיר.. לדעתי 35 ליטר זה הגבול שניתן לבשל בנוחות בלי סכנת גלישה..

 

בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

בכדי ללמוד על מערכת בישול המבוססת על חשמל (בהנחה שזו הכוונה) אני ממליץ לך לעיין באתר של המבשלה החשמלית:

http://www.theelectricbrewery.com

בהצלחה,

אבי ארזי's picture
Offline

Location

נירית
נירית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/01/2015

יהודה, 

הסירים הם 53 ליטר ... (לא 50 מדוייק)

עדיין יש סכנה לגלישה בבישול 40 ליטר ? יש 13 ליטר הפרש...

 

ועדיין לא עניתם לי על השאלה... יכול להיות שלא הייתי מובן :

 

בשביל לבשל 40 ליטר עם ספארג', איזה גודל צידנית אני צריך ?

 

 

מבשלת מוסטאש - Mustache

מוזמנים לעקוב אחרינו בפייסבוק :

 

https://www.facebook.com/1684099858492820

 

 

 

  

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

בחישוב גס מאד:

לבטצ של 20 ליטר בירה של 5% ABV הולך בערך 5 קילו גרעינים מכאן ל 40 ליטר 10 קילו

10 קילו טחון זה בערך 20 ליטר בנפח (קצת יותר...)

ל 10 קילו צריכים 30 ליטר מים למאש לפי היחס 1 ל -3

תוריד 10 ליטר שהגרעינים סופחים ומקבלים:

20 + 30 - 10 =40

כמובן, לבירה גדולה יותר - נפח גדול יותר

החישוב הוא גס ומהיר, ואולי לא הכי מדוייק אבל מרא לך את הכיוון (ותקנו אותי אם טעיתי...)

אני, כמו יהודה, היתי ממליץ לך ללכת על סיר נרוסטה 50 ליטר, ובתוספת בידוד פשות יהיה לך מאש טן מעולה

מה גם שלסיר כזה אפשר בקלות לרכוש פולס בוטום מנירוסטה בסביבות 200 ש"ח

ואם תרצה, חבר שלי מוכר סיר שיתאים לך, עם הברגה לברז,  במחיר מצחיק של 350 ש"ח

אלון

 

 


אבי ארזי's picture
Offline

Location

נירית
נירית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/01/2015

איך מייצרים בידוד מספק טוב לסיר ??

 

מכסים אותו בשק שינה או משהו כזה  ?! ראיתי בחלק מהשיטוט סירים "מכוסים" בשמיכה או משהו דומה

 

לדעתי, זה לא אסטטי ומכוער.

 

יש אפשרות אחרת ? יותר " נורמאלית " ?

מבשלת מוסטאש - Mustache

מוזמנים לעקוב אחרינו בפייסבוק :

 

https://www.facebook.com/1684099858492820

 

 

 

  

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

אבי,

לא לימדו אותך שהיופי הפנימי הוא החשוב, לא החיצוני?

מאשטן מנירוסטה יראה או דבר גם אחרי 10 שנים - מבריק

הפלסטיק הלבן של הציידנית לאחר שנה של שימוש יראה כמו תחת של פרה...(תקנו אותי...)

יש כמה פתרונות זמינים ולא מכוערים

למשל מזרן שטח ישן או פצפצים של "החללית"

בכל מקרה, אני ועוד כמה וכמה חברים, עושים ככה ומרגישים נורמליים לחלוטין

גלו לגו לגו...


גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

המחיר פה משחק תפקיד. בסופו של יום אתה רוצה לשמור על הטמפרטורה של המאש יציבה לשעה עד שעה וחצי. יש אין סוף דרכים לעשות זאת. פסיבי או אקטיבי.

 

אתה יכול ליצור בידוד זול ויעיל כמו שמיכות או פלציב חתוך לפי מידה. שהוא סבבה לרוב המבשלים. וגם קל מאוד לניקוי.

יש גם אפשרויות אסטטיות יותר וחומרים מתקדמים ויפים יותר. אבל, זה יקר. יותר קשה לניקוי וכו'.. אם יש לך ידיים טובות, אני מניח שתוכל לבנות משהו משוכלל יותר.

 

אם בא לך לעוף ממש גבוה, אתה יכול להתארגן על מיחם תעשייתי כמו שנועם מצא. בתכל'ס זה סנדוויץ של נירוסטה- חומר בידוד - נירוסטה. שומר על החום בצורה נפלאה וקל לניקוי. הבעיה היחידה היא שקשה מאוד למצוא כאלו. בדרך כלל חדרי אוכל מוסדיים ישתמשו בכאלו. בגלל שהעסק נדיר. הוא בדרך כלל גם יקר.

אז, אם אתה רוצה לעשות בירה בבית עם מאש טאן- האופציות הזולות הן זמינות ומאוד קלות ליישום. אם בא לך לבנות משהו ייחודי שאפשר להתגאות בו על הדרך.. הכיוון ברור.

 

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform