היי.
קיבלתי שמרים מWHITELABS.
אם אני רוצה להקפיא אותם אני צריך לעשות סרטרטר רגיל של 1 ליטר ולהוסיף גליצרין?
או שמא ניתן לעשות סטרטר אחר או בכלל לא צריך סטרטר.
היי.
קיבלתי שמרים מWHITELABS.
אם אני רוצה להקפיא אותם אני צריך לעשות סרטרטר רגיל של 1 ליטר ולהוסיף גליצרין?
או שמא ניתן לעשות סטרטר אחר או בכלל לא צריך סטרטר.
אם אתה מתכוון להשתמש בהם בעתיד הנראה לעין (נגיד חצי שנה - שנה), תעשה סטרטר לקראת השימוש, ומזה תיקח חלק עבור ההקפאה.
אז אני יכול להשאיר את השמרים במקרר שלי שנה שלמה למרות שתאריך התפוגה שלהם הוא יוני 2015?
וחוץ מזה אם אני כן רוצה להקפיא אז לעשות סטרטר של 2 ליטר?
עוד משהו קטן.
שמתי לב שחלק מהשקיות שלי (WYEAST) כבר התנפחו, כנראה מהטיסה. כדאי להשתמש איתן קודם או שאין לכך חשיבות כל עוד השמרים במקרר?
שקיות ה WYEAST שהתנפחו - כדאי להשתמש או לבצע תהילך הקפאה בגליצרין.
לגבי המבחנות, אם אתה לא מתכוון לבשל בירה ולהתשמש בשמרים הללו בזמן הקרוב, לדעתי תבצע תהליך הקפאה בגליצרין ללא סטארטר מקדים.
תודה.
אני חושב שבאמת אני אקפיא את השמרים כי פג התוקף שלהם הרישמי באמת עד יוני
אגב. את השמרים של WYEAST גדאי לעשות סטרטר?(לאלה שהתנפחו)
היי רועי!
שים לב בקשר לשקית wyeast... למרות שזה נשמע מוזר, נפיחות לא בהרכח תעיד על הצורך להשתמש בשמרים.
בתוך השקית י עוד שקיק קטן וכל עוד הוא לא התפוצץ הכל בסדר... אם אתה מנער ומרגיש בפנים את השקיק לדעתי אין שום בעיה לשמור במקרר.
לגביי התאריך תפוגה... ממש על קצה המזלג.. תאריך תפוגה לא מתייחס, למיטב זיכרוני, ליום הקובע בו כל השמרים מתים שם. אלא מדבר על 50% של שמרים פעילים (לא לתפוס אותי על המילה). אם אתה עושה סטרטר בכל מקרה אין מה לדאוג.
שלום חברים.
בהמשך לתהליך.
שמתי לב שאחרי שבועיים שהשמרים במקרר בתוך המבחנה המקורית שהם במצב שכיבה התקשו לחלוטין.
כשניסיתי להעמיד את המבחנה השמרים לא נזלו לתחתית.
זה מצב נורמלי?
נורמלי לגמרי.
אם תנער את המבחנה הם יתערבבו חזרה.
אם תשאיר את המבחנה עומדת לאורך זמן אני מניח שהם ינדדו לתחתית.