סטרטר לשמרים חדשים WHITELABS

11 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

היי.

קיבלתי שמרים מWHITELABS.

אם אני רוצה להקפיא אותם אני צריך לעשות סרטרטר רגיל של 1 ליטר ולהוסיף גליצרין?

או שמא ניתן לעשות סטרטר אחר או בכלל לא צריך סטרטר.

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

אם אתה מתכוון להשתמש בהם בעתיד הנראה לעין (נגיד חצי שנה - שנה), תעשה סטרטר לקראת השימוש, ומזה תיקח חלק עבור ההקפאה.

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

אז אני יכול להשאיר את השמרים במקרר שלי שנה שלמה למרות שתאריך התפוגה שלהם הוא יוני 2015?

וחוץ מזה אם אני כן רוצה להקפיא אז לעשות סטרטר של 2 ליטר?

 

עוד משהו קטן.

שמתי לב שחלק מהשקיות שלי (WYEAST) כבר התנפחו, כנראה מהטיסה. כדאי להשתמש איתן קודם או שאין לכך חשיבות כל עוד השמרים במקרר?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שקיות ה WYEAST שהתנפחו - כדאי להשתמש או לבצע תהילך הקפאה בגליצרין.

לגבי המבחנות, אם אתה לא מתכוון לבשל בירה ולהתשמש בשמרים הללו בזמן הקרוב, לדעתי תבצע תהליך הקפאה בגליצרין ללא סטארטר מקדים.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

תודה.

אני חושב שבאמת אני אקפיא את השמרים כי פג התוקף שלהם הרישמי באמת עד יוני

אגב. את השמרים של WYEAST גדאי לעשות סטרטר?(לאלה שהתנפחו)

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

סטארטר לקראת בישול או לקראת הקפאה?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

גם וגם

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

סטארטר זה אף פעם לא מזיק (אם אתה שומר על סניטציה), אבל לטובת הקפאה לדעתי אתה לא צריך.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

תודה נועם

יאיר בן דוד's picture

Location

גן חיים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/12/2013

היי רועי!


שים לב בקשר לשקית wyeast... למרות שזה נשמע מוזר, נפיחות לא בהרכח תעיד על הצורך להשתמש בשמרים.  

בתוך השקית י עוד שקיק קטן וכל עוד הוא לא התפוצץ הכל בסדר... אם אתה מנער ומרגיש בפנים את השקיק לדעתי אין שום בעיה לשמור במקרר. 

לגביי התאריך תפוגה... ממש על קצה המזלג.. תאריך תפוגה לא מתייחס, למיטב זיכרוני, ליום הקובע בו כל השמרים מתים שם. אלא מדבר על 50% של שמרים פעילים (לא לתפוס אותי על המילה). אם אתה עושה סטרטר בכל מקרה אין מה לדאוג. 

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

שלום חברים.

בהמשך לתהליך.

שמתי לב שאחרי שבועיים שהשמרים  במקרר בתוך המבחנה המקורית שהם במצב שכיבה התקשו לחלוטין.

כשניסיתי להעמיד את המבחנה השמרים לא נזלו לתחתית.

זה מצב נורמלי?

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

נורמלי לגמרי.

אם תנער את המבחנה הם יתערבבו חזרה.

אם תשאיר את המבחנה עומדת לאורך זמן אני מניח שהם ינדדו לתחתית.