חוות דעת לפני בישול בירת פטל חיטה אמריקאית

3 תגובות [לתגובה האחרונה]
תאריך הצטרפות לפורום: 03/01/2015

היי חברים,

 

אני מתכנן לבשל בירת חיטה אמריקאית ולהוסיף לה פטל (או פירות יער אחרים) בסקונדרי. 

אשמח לקבל חוות דעת שלכם על המתכון שאני מתכנן לבשל:

 

הבישול מתוכנן להיות עם רכז + סטיפינג

לתת חיטה נוזלי 3KG או 3.5KG. מתלבט. 

גרעינים: 500 גרם חיטה

500 גרם פילזנר

(לא סגור על סוג וכמות הגרעינים שאקח) 

 

כשות: וויליאמט 24 גרם 60 דקות

centennial + willamette בסוף ההרתחה - 0 דקות, (7 גרם כ"א) 

 

שמרים:

US-05 

 

מבוסס על המתכון של ג'אמיל לאמריקן ויט.

 

הרעיון לקבל בירה קייצית וקלילה שתשתלב היטב עם הפירות בסקונדרי. 

 

תודה למסייעים.

 

 

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ניסים,

עשיתי חיפוש למתכון של ג'מיל, חיטה אמריקאית על בסיס רכז, אצלו אין גרעינים בכלל. וגם אצלך אני לא רואה סיבה לגרעינים שציינת. אם אתה לא עושה מאש, לא כדאי להשתמש בלתת בסיס שדורש פירוק אנזימטי של העמלינים לסוכרים תסיסים.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
תאריך הצטרפות לפורום: 03/01/2015

היי נועם,

חיכיתי לתגובה שלך...(ממש הרגשתי כאילו הרמתי לך להנחתהWink).

אז בתור בעל ניסיון עם בירה בשילוב פירות אני אודה לך אם תוכל להגיד לי מה יהיה המתכון האידיאלי לדעתך לצורך כך. 

בעיקרון הלכתי על חיטה אמריקאית מכיוון שבסגנון זה אני חושב שאוכל להרגיש את המאפיינים של הפטל בצורה האופטימלית, וזו בירה קלילה יחסית.

אם אתה מציע סגנון אחר אני פתוח להצעות.

אכן המתכון של ג'מיל הוא ללא הסטיפינג אך לא רציתי לוותר על זה מכיוון שזה מעשיר מאוד את הבירה. אבל אם ג'מיל אומר אז אני קטונתי. אם לדעתך יש אופציה לסטיפינג עם גרעינים אחרים ארצה לנסות. 

תודה! 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני מתבאס שיצא לי שם של אחד שמבשל בירות עם פירות Undecided

אבל אני מסכים שבירת חיטה אמריקאית היא פלטפורמה טובה לשילוב פירות. בעבר (הרחוק) בישלתי כזו עם אבטיח ואחת עם דובדבנים.

סיטיפינג זה יופי אבל לא עם לתת שדורש מאש. אלא אם אתה יודע למצות באופן מיטבי את הסוכרים מן הלתת. לעשות מיני מאש זו בהחלט אפשרות ראויה, אבל אתה צריך כאמור לשמור על הטמפ' די קבועה במשך 60 דקות. זה אכן יוסיף לדעתי מורכבות לבירה ביחס לתירוש על בסיס רכז בלבד. זה גם יעזור לייבש את הבירה יותר מכפי שאפשר בד"כ עם רכז בלבד.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט