אהלן חברים.
בבישול האחרון שלי נתקלתי בתופעה מעניינת ודי מבאסת.
6 ק"ג גרעינים סה"כ בתוך שק של בירדי- סיר 53 ליטר.
הגרעינים נטחנו שבועיים לפני כן ונשמרו בקירור- לא אידיאלי אבל, כך יצא.
69 מעלות סטרייק - כמדומני 43 ליטר מים בסיר. 25 ליטר נכנסו למיכל נו צ'יל עם כמות משקעים מכובדת שנשארה בסיר אחר כבוד.
בתכל'ס זה ירד למשהו כמו 67 מעלות כי הגרעינים היו קצת קרים ביחס לחישוב.
בחשתי היטב, אין גושים או כדורי בצק- מאש של שעה הניב לי רק 1.030 לפני בישול למרות שהתוכנה הצביעה על 1.044 כיעד. עטפתי בפלציב ושמיכות ונתתי לעניין לשבת שעה- לא ערבבתי או נגעתי באמצע.
בסופו של דבר יצא תירוש של 1.040 במקום 1.054 שתכננתי. כך שאני די בטוח שהבעיה העיקרית היתה במאש עצמו. והנצילות עצמה היתה מאכזבת למדי.. ציפיתי להרבה יותר. השק נסחט היטב ולא היו בו כמעט נוזלים אחרי שסיימתי איתו.
אני גם צריך לכייל את הboil off כי הרתיחה די מעפנה- אבל זה פחות מטריד אותי כרגע.
אני יודע שהמאש לא היה אידיאלי-
רעיונות שחשבתי עליהם לשיפור נצילות אשמח לדעתכם לטובת הבישולים הבאים: המטרה היא להגיע לנצילות שבין 70-80 אחוז לפחות.
- מאש של 90 דקות במקום 60.
- לערבב את המאש כל 15 דקות בכדי לפזר את האנזימים והחום בצורה יותר שווה בסיר.
- טחינה כפולה של הגרעינים. אני מבשל בשק- אז למה לא בעצם?
- dunk sparge? זה עוד כלים לנקות. אבל אולי שווה בכל זאת?
חוות דעתכם בבקשה?
גל