יש לי בצ' של בירה (APA) שנכנס לשבוע השני (מתוך שניים) של תסיסה שנייה בבקבוק. היום החל הקיץ והטמפרטורה בחדר בו מאוכסן הבצ' הגיעה כבר ל-27 מעלות. האם זה יזיק מאד לבירה? מה אפשר לעשות ? מזגן? במקרר התסיסה אין מקום.
תודה למתייחסים
יש לי בצ' של בירה (APA) שנכנס לשבוע השני (מתוך שניים) של תסיסה שנייה בבקבוק. היום החל הקיץ והטמפרטורה בחדר בו מאוכסן הבצ' הגיעה כבר ל-27 מעלות. האם זה יזיק מאד לבירה? מה אפשר לעשות ? מזגן? במקרר התסיסה אין מקום.
תודה למתייחסים
כדי להוריד את הטמפ' התסיסה בקיץ אני בדרך כלל מכסה את מיכל התסיסה במגבת רטובה ומפעיל מאוורר עליו.
אדי,
שאלה, מה אתה עושה עם הבקבקים אחרי השבועיים של התסיסה בבקבוק?
הטמפרטורה פחות רלוונטית בשלב הזה, אבל אם יש לך בבית חדר עם טמפרטורה נמוכה יותר (מרתף, מקלט) אז עדיף להעביר לשם, כי אם הטמפרטורה תמשיך לעלות תקבל שמפניה.
מצטרף לשאלת האחסון.
אחרי התסיסה השניה בבקבוק, מה עושים עם התוצרת? אין מקום לכולה במקרר, וגם יש עוד נגלה שמחכה כבר להתחיל לעבוד... (יש יתרונות לנו צ'יל בשלב זה).
גם אם התסיסה סיימה וגם אם לא, נראה לי בעייתי להחזיק בירה לתקופה באחסון חם כל כך.. איך פתרתם את זה אצלכם?
אני מאכסן בחדר הכי קריר בבית ומדליק מזגן. יש ברירה?