היי ,
רצית לדעת באיזה שלב של הבישול מודדים og
ובאיזה שלבfg
ולמה מה מתבצעת המדידה , מה הנתונים האלה משפעים על הבירה ?
היי ,
רצית לדעת באיזה שלב של הבישול מודדים og
ובאיזה שלבfg
ולמה מה מתבצעת המדידה , מה הנתונים האלה משפעים על הבירה ?
הי תומר,
לא מומחה גדול, אבל אשתף מה שאני יודע...
למיטב ידיעתי לוקחים OG בסיום הרתיחה לאחר קירור התירוש (אני לוקח דגימה אחרי העברה למיכל התסיסה).
FG לוקחים כשחושבים שהתסיסה נגמרה או לפי זמן הנדרש במתכון (בד"כ שבועיים לרוב הבירות שנתקלתי בהן) ואז שוב יום לאחר מכן כדי לוודא שהקריאה זהה והתסיסה אכן הסתיימה.
הנתונים האלה יכולים להגיד הרבה דברים: אחוז אלכוהול בבירה, האם התסיסה נתקעה משום מה ועוד כל מיני דברים שאני חושב עליהם אבל אני לא בטוח בעניין אז לא אתעה אותך... הכי טוב זה לקרוא ספרים. יש את הספר של פאלמר שזמין באינטרנט חינם אין כסף ומספק המון מידע.
ממש תודה על העזרה עזרת לי מאוד
היי תומר.
אל תפגע אבל זאת שאלה בסיסית מידי בכדי להתחיל לבשל בירה.
אני מציע לך לקרוא ספרות בנושא בכדי ללמוד את התהליך הבסיסי ומשם להתקדם.
בקישור שצירפתי יש מידע רב. זה הספר של ג'ון פאלמר.
שיהיה בהצלחה .
ותמשיך לשאול....
יש לי ניסיון בכמה בישולים
אבל אף פעם לא הבנתי למה מודדים גרביטי אז לא יצא לי למדוד ,
עכשיו שאני יודע למה צריך למדוד את הגרביטי אני יעשה את זה בכול בישול
תודה על העזרה.
תכל'ס הסתדרו אלפי שנים בלי מדידות כלשהן. (גם בלי ידע על שמרים אבל זה סיפור אחר)
זה לא באמת קריטי אם לא מעניין אותך כמה אחוז אלכוהול וניצולת והאם התסיסה הגיעה למחוזות הרצויים.
אבל זה נותן לך את הכלים להגיע לתוצאה הרצויה.