בישול WITBEIR בBIAB

17 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

גדליהו
haifa
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/08/2014

שלום כולם,

אני מודע לזה שהיו דיונים דומים בעבר אבל לא מצאתי תשובות חד משמעיות וגם רציתי לרכז כמה שאלות, עמכם הסליחה מראש...

אני מבשל WITBEIR בשיטת BIAB. פעם ראשונה שאני מבשל את הסגנון אז כמה שאלות:

1) אם אני עושה BIAB אני לא צריך להוסיף RICE HULLS, נכון? זה רק כדי למנוע מאש תקוע באול גריין רגיל להבנתי...

2) האם ניתן להשיג כרגע בארץ FLAKED WHEAT, ובלי קשר האם יש תחליפים זמינים?

3) במתכון שיש לי כתוב שעושים מאש לכלל הגרעינים ב50 מע' למשך 15 דקות, מעלים ל68 מע' ועושים מאש של שעה. האם נשמע הגיוני? צריך לעשות משהו נוסף עם הFLAKED WHEAT לפני?

4) אילו שמרים יבשים מהמגוון הקיים בארץ הכי מתאימים לסגנון בעיניכם?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

1. לדעתי אין לך צורך בקליפות אורז

2. יתכן ויש בbeer and beyond.  אצל בירדי אין 

3. נשמע הגיוני. את החיטה הנ"ל יש לטחון כמו לתת. חוץ מזה כרגיל.

4. אין.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

גדליהו
haifa
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/08/2014

תודה נועם...

ראיתי בחלק מהפורומים באינטרנט הצעות כמו להשתמש בשלווה (דגני חיטה תפוחים) לא מסוכרת כתחליף לTORIPHIED WHEAT (או איך שלא כותבים את זה...) שמעת על נסיונות כאלה?

אני מודע לזה שהשמרים היבשים לא יתנו לי את הויטביר... אבל בכל זאת, יש משהו מהשמרים היבשים שיביא אותי לאותו איזור חיוג? אין לי שמרים נוזליים...

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לגבי שלווה, זה בהחלט נשמע לי הגיוני, אני בעצמי חיפשתי בחנויות שלווה ללא זוכר בשבוע שעבר. זה יקרררר

לגבי שמרים נוזליים, רק תבקש.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יש torrified WHEAT אצל beer and beyond

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/16/2014

שמרי Munich של Danstar יהיו באזור שאתה מחפש 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

היצרן כותב כך:


Munich Classic wheat beer yeast strain is used by a number of commercial breweries to produce a flavorful, full body and aromatic Bavarian-style wheat beer. 

זה לא הסגנון עליו שאל השואל.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

גדליהו
haifa
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/08/2014

נראה לי שהכי קרוב זה הT-58 של פרמנטיס, לא? 

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

פעם קניתי את השמרים של brewferm blanche מאיביי, נסה לחפש אותם

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בישלתי הבוקר Witt. שיבולת שועל במקום חיטה. שמרי Wlp400 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

גדליהו
haifa
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/08/2014

נועם, שתף איך יצא....

אני הזמנתי T-58 בסוף... נראה איך יצא (אני גם עושה WHITE IPA בסוף, אז יכול להיות שזה ישתלב בסדר...)

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

תוכל להעביר לי מבחנה?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בפקס?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

במייל.
תשלח את הרצף הגנטי אסתדר משם.

או לחלופין דרך משפחתי הענפה.
יש לך מבחנה עודפת?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אין לי מבחנה בכלל. קיבלתי עוגה משומשת מאחד מחברי קהילת המבשלים במודיעין. לאחר הבישול תהיה לי עוד עוגה

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

Cry

יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

היי. 
את החיטה המותפחת יש בוודאות בביראנדביונד וכמעט תמיד. 
השמרים היבשים המתאימים לדעתי הם S-33 של חברת פרמנטיס. 

החל מאתמול ולתקופה קצרה הגיעו שמרים נוזליים לישראל, כולל שמרים לחיטה בלגית.  
גם הם נמצאים במלאי החנות.

בהצלחה. 

זאב שטיין's picture

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/16/2014

האם לחיטה המותפחת יש הוראות מאש מיוחדות?
גורסים אותה?

תודה!